Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Univeza ali višja šol

Univeza ali višja šol

Pozdravljeni!

Končujem 4. letnik tehniške gimnazije in imam letos maturo. Imam pa en problem. Ni to da nwm, kaj bi študiral vendar nwm, kje na višji šoli ali na fakulteti?.Reč je takšna:

Že od nekdaj me zanima gradbeništvo, zato bo moje življenje sigurno prilagojeno oz. posvečenu temu. Gradbeništvo mi ni tuje, saj sem že sezidal, zabetoniral in položil že kar nekaj stvari. Vendar nečem bit zidar z mejhno plačo, katere ne vidm 1 let.

Tako, da se oziram na študij gradbeništva na univerzi ali pa na višji šoli. Univerza seveda v Ljubljani, višjo šolo pa imam takorekoč pred nosom. Zato bi prosu vse, da mi povedo kakšna je razlika, kakšna je težavnost, ter kako je glede samega praktičnega dela in vse te zadeve.

Vsa 4. leta sm biu prav dobr. Mehanika, fizika, matematika mi ne delajo težav. To furam od 4-5 (kdaj se kej zalom) in vse to grem tut delat na maturo. Nemaram pa jeziku in družboslovnih jetr.

Upam, da bi mi kdo znal pomagat. Najraje bi videl informacije iz prve roke ali pa tudi vaše izkušnje v študijskih letih.

Hvala za vse prjazne osebe, ki mi bodo pomagale.

oproste za napake, ker mi par tipk na tipkovnc ne prime glih uredu

Pozdravljen.

Na višji šoli se pozanimaj ali je študijski program, ki ga izvajajo, univerzitetni, saj je potem obravnavan praktično enako kot program na univerzi. Na izbiro štidija glej širše- kje si želiš delati? Boš v svojerm poklicu samostojen? Moje mnenje je, da če si samoiniciativen in priden, potem je praktično vseeno kje študiraš.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close