Uničila sem kopalke!!
Jaz jih operem takoj, ko jih kupim, preden jih oblečem prvič, vedno v pralnem stroju, na 30 stopinj in z blagim praškom, že leta in leta, potem jih pa na morju, tudi, na vsake, 3-4 dni dam v stroj, sicer pa dnevno operem na roke…je le oblačilo, ki ga imam 3/4 dneva na sebi….
Kako si pa oprala da si uničila, ne razumem, si skuhala al kako?
Pred pranjem je bil material tak gost, neprosojen (svetlo zelene barve so), zdaj pa je tak, kot bi bil preperel. Prosojen, skratka vse se skozi vidi, če si moker, pa najbrž sploh. Pa je hec, ker ne povsod, samo na določenih delih sicer enodelnih kopalk. :(( Ne vem, ali je krivca temperatura (na 40 sem prala), preveč praška ali pranje kot tako, centrifuga mogoče? Skratka, kako naj perem v bodoče?? In ne, ni ročnega pranja na stroju, pa je v redu mašina, Gorenje.
to kar opisuješ je preperevanje materiala……..linkov lih ne bom iskala, ampak očitno je bil za tvoje kopalke uporabljen star tekstil oz nekvaliteten…..se je že tudi meni zgodilo, da sem kupila bombažne majčke, ki so po enem pranju dobesedno razpadle….kot bi bile preperele, jaz raztegnem v širino in se mi je v roki razpadla na polovico……..upam, da nisi zanje preplačala…..
V pralnem stroju, brez mehčalca, na največ 400 obratov, nizka temperatura-program za volno je najbolj ustrezen.
je pa res, da zadnja leta kupujem samo še take, ki imajo v vlaknih zaščito proti kloru in morski soli – piše gor na etiketah – antichlorine protection. Klor in morska sol s soncem so ubijalci elastana, lycre in drugih raztegljivih materialov – jih naredijo čigumaste, razpokane in neuporabne.
Pred pranjem je bil material tak gost, neprosojen (svetlo zelene barve so), zdaj pa je tak, kot bi bil preperel. Prosojen, skratka vse se skozi vidi, če si moker, pa najbrž sploh. Pa je hec, ker ne povsod, samo na določenih delih sicer enodelnih kopalk. :(( Ne vem, ali je krivca temperatura (na 40 sem prala), preveč praška ali pranje kot tako, centrifuga mogoče? Skratka, kako naj perem v bodoče?? In ne, ni ročnega pranja na stroju, pa je v redu mašina, Gorenje.[/quote]
Jaz bi jih reklamirala, če so sicer nove. To se ne bi smelo zgoditi.
Forum je zaprt za komentiranje.