Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uničeno črevesje in zdravstvene težave

Uničeno črevesje in zdravstvene težave

Jem vse po malo, ampak predvsem svežo hrano. Vedno bolj mi je jasno kaj je bilo krivo. Soseda nama je kuhala, zato nisva imeli možnosti videti embalaže, roka uporabe itd. Enkrat nama je dala smetano, tisto v “spreju”. Pred tem je 1 teden ni bilo doma. Ko to smetano odpreva je bila šoba že odprta/uporabljena, ostanki smetane rjavi, okoli po šobi pa vse plesnivo. Verjetno cel teden, ko je ni bilo, je bila smetana odprta v hladilniku. Enako je bilo s sokom. Sprašujem se koliko hrane je še bilo pokvarjene kjer nisva imeli možnosti videti embalaže.

Možna tudi huda zastrupitev. Smetana je mlečni izdelek. Mlečni izdelki so PO ODPRTJU uporabni do tri dni. Mleko, smetano tudi dodajaš pri kuhanju. Če je uporabljala za kuhanje mlečne izdelke ODPRTE po preteku treh ni… huh, ni čudna driska…

Odgovor na objavo uporabnika
Ne bom tiho, 30.07.2025 ob 17:10

Jem vse po malo, ampak predvsem svežo hrano. Vedno bolj mi je jasno kaj je bilo krivo. Soseda nama je kuhala, zato nisva imeli možnosti videti embalaže, roka uporabe itd. Enkrat nama je dala smetano, tisto v “spreju”. Pred tem je 1 teden ni bilo doma. Ko to smetano odpreva je bila šoba že odprta/uporabljena, ostanki smetane rjavi, okoli po šobi pa vse plesnivo. Verjetno cel teden, ko je ni bilo, je bila smetana odprta v hladilniku. Enako je bilo s sokom. Sprašujem se koliko hrane je še bilo pokvarjene kjer nisva imeli možnosti videti embalaže.

Žal mi je zate avtorica. Danes imaš okoli vse mogoče tupe ljudi. Ali jim je čisto vseeno ali pa sploh nič ne vedo.

Pokvarjena hrana seveda povzroča drisko. Ampak to se zgodi enkrat pa človek postane bolj pazljiv. Tale vaša soseda pa ali je totalno nevedna ali pa je to počela nalašč.

Pogoste driske povzročajo: omotice, omedlevice, hitro bitje srca, znižanje krvnega tlaka … v hudih primerih pa šok, komo in smrt.

Tudi sam(a) opažam, kako močno stanje črevesja vpliva na splošno počutje. Ste že kdo poskusili probiotike ali prehranske spremembe in opazili razliko?

geometry dash meltdown

Pa ste vi sosedi povedali za driske?

Anonimno 10021, 31.07.2025 ob 11:47

Pa ste vi sosedi povedali za driske?

Jaz sem enkrat omenila, da sem imela drisko in da sem določene stvari prebrala na netu, pa mi je rekla naj ne verjamem vsega. Ne vem kako ne bi verjela, prvič: zdravnik, ki odgovarja na netu je enako kot zdravnik v ambulanti. Le da te ne more pregledati. Ampak, če poveš, da si po določeni hrani imel drisko, ki je sicer nikoli nimaš in se ti driska ponavavlja ves ta čas, ko pa prenehaš z določeno hrano se pa tudi driske končajo, ni neka znanost. In drugič: ne vem zakaj ne bi verjela, če se moji simptomi skladajo s tistim kar piše na netu.

Prav tako je mama enkrat omenila, da je imela drisko, samo to, nič drugega. In jo je soseda skoraj nadrla, da to ni zaradi njene hrane. Takoj obramba, čeprav sploh ni bilo obtoževanja.

Kolk debilen pa moraš bit, da še naprej konzumiraš hrano, za katero sumiš ali veš, da ti škodi?

sam vprašam, 31.07.2025 ob 14:40

Kolk debilen pa moraš bit, da še naprej konzumiraš hrano, za katero sumiš ali veš, da ti škodi?

To je bilo že nekaj časa nazaj. Zdaj že več kot 1 leto ne jemo več te hrane. Odgovorila sem, ko je nekdo nekaj vprašal in sem videla temo ponovno na prvi strani.

Se spomnim tistega nakladanja, ja. Jedli sta obe z mamo to hrano kar nekaj časa, kot si pisala.

Torej imata to genetsko ali se je kasneje kaj zgodilo, da sta obe doživeli zmanjašnje delovanja možganskih funkcij?

Ne bom tiho, 31.07.2025 ob 13:03

Jaz sem enkrat omenila, da sem imela drisko in da sem določene stvari prebrala na netu, pa mi je rekla naj ne verjamem vsega. Ne vem kako ne bi verjela, prvič: zdravnik, ki odgovarja na netu je enako kot zdravnik v ambulanti. Le da te ne more pregledati. Ampak, če poveš, da si po določeni hrani imel drisko, ki je sicer nikoli nimaš in se ti driska ponavavlja ves ta čas, ko pa prenehaš z določeno hrano se pa tudi driske končajo, ni neka znanost. In drugič: ne vem zakaj ne bi verjela, če se moji simptomi skladajo s tistim kar piše na netu.

Prav tako je mama enkrat omenila, da je imela drisko, samo to, nič drugega. In jo je soseda skoraj nadrla, da to ni zaradi njene hrane. Takoj obramba, čeprav sploh ni bilo obtoževanja.

Če se je takoj postavila v obrambni položaj je vedela, da je naredila nekaj narobe in te na ta način poskušala zmesti, da se ti osredotočiš na njeno prepričevanje, njene besede in bi te to odvrnilo od morebitnega nadaljnega iskanja vzroka.

I’ve seen better betrayals in Agar io than in any movie plot twist. That moment when your teammate eats you? Brutal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close