Umrla je Sanja Lončar
A ti to resno, 01.08.2025 ob 12:54
Anaya11, 01.08.2025 ob 01:00
Živela je zdravo in polno. Še en dokaz, da rak nikoli ne izbira …. Udari kadarkoli, kogarkoli in kjerkoli. Tu ne pomaga zdravo življenje.
Sožalje svojcem. 🙁
Kako se mi gnusi tako pisanje- češ, glej jo, kako zdravo je živela, pa je vseeno dobila raka. Potem se mi ni treba sekirati, če kadim, nezdravo jem, se malo gibljem. Evo, imam izgovor, da mi ni treba nič početi v tej smeri. Mogoče delam avtorju- avtorici krivico in samo razmišlja, ne da se naslaja. Če je tako, naj mi oprosti! Toda res me pogreje, ko slišim ljudi, ki govorijo in pišejo podobno.
Ne verjamem, da gre za naslajanje. Prej za obup, ko ljudje vidijo, da tudi njim ne bo pomagalo zdravo življenje, če dobijo tako bolezen.
Naj počiva Sanja v miru, veliko je naredila za družbo. Na gnusne laži pa sem se dolžan odzvati.
xyz161 – jaja, najbolj pogosta laž ostudnih tobačnikov. Koliko krvavih denarcev vam plačujejo, da se tako javno sramotite?
”Poznam na milijone 100-letnih kadilcev.” Japajade… Kaj pa tisti 45-letniki, 52-letniki – umrl nenadoma, poslovil se je po hudi bolezni, vzela ga je zahrbtna bolezen in podobni evfemizmi za kadilske smrti mnoga desetletja pred normalnimi leti? No, to 100% zanesljivo vemo, da okrog 2.000 kadilcev na leto umre za rakom (med 1.300-1.400 samo zaradi pljučnega raka), podobna številka zaradi kapi in infarktov, potem je pa še dušenje, hropenje in utapljanjem na suhem, ki se imenuje KOPB… samo, da vi SČ-dohtarji veste ”več” od uradnih podatkov registra raka in drugih zelo zanesljivih številk?
No, kdor tem smradom še vedno nasede…
Tedy129, 02.08.2025 ob 12:51
Gospa je zadnja leta živela v industrijsko popolnoma uničenem in škodljivem okolju v Škofji Loki, kjer imajo že v vsaki hiši raka… Žal v naši državi to nikogar ne gane.
Novica me je vsekakor pretresla. Sožalje svojcem.
KAKO PA TI VEŠ, DA JE TO RES, SI JO POZNAL OSEBNO ?
Če ste poslušali njen intervju, boste izvedeli, da je Sanja svoje otroštvo in mladost preživela v najbolj indristrjsko onesnaženem mestu v Jugoslaviji. Celo življenje je čutila, da ji je ta onesnažen zrak pustil posledice. Zato je bila zanjo še toliko pomembnejše, da je kasneje toliko dala na zdravo prehrano itd. Vprašanje, kaj bi nilo z njo, če bi svoje telo manj negovala. Morda bi zbolela že pri 40tih. Takih stvari se nihče ne vpraša. Tudi v takšnem zavedanju in z zavestjo ni živela celo življenje. So pa njena spoznanja zelo dragocena.
Vsak ima drugačno telo, drugačne gene in okolje, zato govoriti take nesmisle je resnično nezrelo. Veliko dejavnikov je, ki vplivajo na naše zdravje. Zagotovo je smiselno živeti zdravo, v miru, preprosto, z naravo… Koliko nam je dano živeti na tem svetu pa žal ne vemo. Zato… hvala za vse, kar nam je zapustila. Naj počiva v miru.
Tole omenjanje Pančeva kot najbolj onesnaženega mesta ”na svetu” – je zelo mimo. Ja, onesnaženje je pomembno, toda moramo imeti v mislih tudi druge vzroke, ki so še nekajkrat večji.
Nobeno onesnaženje ne povzroča raka na grlu, raka na jeziku… razen kajenja. Takrat dobite najmanj 80 kancerogenov v visoki koncentraciji direktno – v pljuča, v žrelo, na jezik… tako, da… LaFarge direktno v pljuča in žrelo ali le posredno v okolici, le kaj bi imelo večji vpliv??
Jaz že vem, kaj pišem tukaj. 4.500 vsako leto – le v Sloveniji ubijejo cigarete. A za vas je očitno pomembno, da neki retardirani anonimni troli ”poznajo na milijone 100-letnikov kadilcev”. Najbrž bo ”le” to res, kar si neki ostudni retardirani anonimni plačanci izmišljujejo, kajne?
Ja, zivela je v Smartnem v Rozni dolini z mamo in mozem / partnerjem, brez otrok. Njen vrt pa popolnoma zapuscen in zarascen – prava divjina. Videno na lastne oci. Od taksne gospe bi pricakoval, da ima kaj znanja tudi v praksi.
Tako da … ni vse tako, kot izveste iz medijev.
Kakorkoli.. naj pociva v miru.
ne glede na to kako živite, kakšno hrano uživate bio, eko, sami doma nič ne špricate, kar da narava, koliko meditirate, koliko se ukvarjate s športom, živite mirno življenje, uživate zdravilne rastline, začimbe doma pridelane……………………….ampak, ko doživite travmo, šok, stres to ni več pomembno. Zato se danes sprašujete kako je mogoče, pa tako zdrav način življenja……………vsaka bolezen je posledica doživete travme, stresa, šoka, ki v istem trenutku ko smo ga doživeli aktivra pristojen možganski rele, tkivo nekje na telesu in sprememba na psihi- preberite si več na spletni strani ZAMOLČANA MEDICINA
Zdravko Mamić Maminjo, 02.08.2025 ob 19:05
Tole omenjanje Pančeva kot najbolj onesnaženega mesta ”na svetu” – je zelo mimo. Ja, onesnaženje je pomembno, toda moramo imeti v mislih tudi druge vzroke, ki so še nekajkrat večji.
Nobeno onesnaženje ne povzroča raka na grlu, raka na jeziku… razen kajenja. Takrat dobite najmanj 80 kancerogenov v visoki koncentraciji direktno – v pljuča, v žrelo, na jezik… tako, da… LaFarge direktno v pljuča in žrelo ali le posredno v okolici, le kaj bi imelo večji vpliv??
Jaz že vem, kaj pišem tukaj. 4.500 vsako leto – le v Sloveniji ubijejo cigarete. A za vas je očitno pomembno, da neki retardirani anonimni troli ”poznajo na milijone 100-letnikov kadilcev”. Najbrž bo ”le” to res, kar si neki ostudni retardirani anonimni plačanci izmišljujejo, kajne?
a sploh veš kaj pomeni kancerogeno, to pomeni, da so delali poizkuse na živalih in te živali so potem zbolele za nekim rakom. Dejstvo je, da so živali živa bitja, čuteča, čustvena, ki jih je ravno tako kot človeka strah ko te v roke zgrabi ČLOVEK big bos in ti zapiči iglo v telo z nekim kancerogeno snovjo, jasno da je ta žival doživela ŠOK in posledično je ta šok vplival da je žival zbolela, ne tista tekočina, to se že dolgo ve, pa so tiho da ljudje ne bi izvedeli da nas imajo za norca.- Vsaki dan pobijejo na tem planetu 500.000 živali na kterih delajo poiskuse, jih mučijo šokirajo in jasno nam je, da taka žžival ne more drugega kot obolet. Ti greš k zdravniku in ti izmeri pritisk, ki ga sploh nimaš povišanega, ampak zaradi zdravniške halje ti naraste zaradi enega apartka za merjenje pritiska. Če si ga potem doma pomerič sam ga nikoli nimaš, a je tako. pa da ne bi živalca imela še kaj hujšega od pritiska, ko jo zgrabijo, zabadajo igle v telo, jasno da doživi različne vrste strahov in šokov in zboli, potem pa ovcam servirajo da ima to in to karcenogeno…. bla bla bla
Sanja je vrtnarjenje obvladala “v nulo”. To vem zato, ker sem si letošnjo in prejšnjo sezono plačala njen on – line tečaj vzgoje sadik, kjer predava in po videih prikazuje svojo vzgojo sadik. Tudi po njeni zaslugi mi ni treba kupiti nobene sadike več.
Kako pa je bil videti njen vrt, ko je bila še zdrava, je pa prikazano na tem linku:
Tu je viden vrt, ki ga je zasadila na neki strmini, ki je bila popolnoma zaraščena (vikend?).
Hvala tamir344 za vse zapise o Sanji, pogrešali jo bomo.
Uuuu1 – vam pa marsikaj ni jasno. Nekaj je zelo narobe z vami. Tudi jaz sem proti mučenju živali, vaše pisanje je popolnoma deplasirano, a propos, tobačna industrija je vso svojo zgodovino mučila živali, recimo, ko so dokazovali, da kajenje NE povzroča raka, kar so seveda zelo dobro od leta 1953 vedeli, da ga… tobačna industrija je desetletja in še danes zlorabljala otroško in suženjsko delo… zato pa stane škatlica v resnici 1 cent, prodajajo pa tega raka v škatlici za 4 Eur pri nas (ceneje kot v Avstriji).
No, o tem se ne govori ravno pogosto. Vam navedem primer, ko so mučili in zverinsko pobijali opice, da bi povečali zasvojljivost izdelka za – uganite- mladoletne najstnike, UCLA leta 2006, tukaj imate referenco, je pa vse našteto res težko najti na zelo cenzuriranem internetu:
Smoking, and ire, at UCLA – Los Angeles Times
Zdravko Mamić Maminjo, 03.08.2025 ob 19:00
Hvala tamir344 za vse zapise o Sanji, pogrešali jo bomo.
Uuuu1 – vam pa marsikaj ni jasno. Nekaj je zelo narobe z vami. Tudi jaz sem proti mučenju živali, vaše pisanje je popolnoma deplasirano, a propos, tobačna industrija je vso svojo zgodovino mučila živali, recimo, ko so dokazovali, da kajenje NE povzroča raka, kar so seveda zelo dobro od leta 1953 vedeli, da ga… tobačna industrija je desetletja in še danes zlorabljala otroško in suženjsko delo… zato pa stane škatlica v resnici 1 cent, prodajajo pa tega raka v škatlici za 4 Eur pri nas (ceneje kot v Avstriji).
No, o tem se ne govori ravno pogosto. Vam navedem primer, ko so mučili in zverinsko pobijali opice, da bi povečali zasvojljivost izdelka za – uganite- mladoletne najstnike, UCLA leta 2006, tukaj imate referenco, je pa vse našteto res težko najti na zelo cenzuriranem internetu:
Smoking, and ire, at UCLA – Los Angeles Times
jao kakšen zablojenec, kakšen vernik stroke, pejt spat in daj mir
Ej, Fufo, kaj od tega ni res, kar sem napisal? Kaj ne drži?
Tobačni troli ste vedno tako retardirani… pa tudi vedno brez enega samega argumenta. Zasmetili ste to temo in vse le zaradi dokazljivega dejstva, da je kajenje glavni vzrok rakov glave in vratu. Kakih 350 vsako leto, žal vsako leto. Res kruto. Žal zelo malo ljudi to preživi. Tisti, ki pa preživijo, pa poročajo o hudi osamljenosti, ker imajo spremenjen obraz.
Že zdavnaj bi morali nehati prodajati smrtonosne rakotvorne cigarete. So najbolj smrtonosen izdelek v zgodovini človeške civilizacije.
Eto, si to hotel slišati, trol bedni?
G. Bah, dajmo se vljudno pogovorit, da ne bo nesporazuma. Ne, tega nisem nikjer napisal. O pokojni ge. Sanji Lončar – le vse spoštovanje! To sem jasno napisal. Nekdo drug je celo narobe napisal njeno ime…
Je pa res čudno, da naj bi imela raka na jeziku. To je malce čudno, to je redko… pa na nič ne namigujem, tako dobro je nisem poznal.
Je pa dokazano dejstvo, da so raki glave in vratu (350 vsako leto pri nas) grozljivi (tudi, če se jih po neki sreči pozdravi) in najbolj povezani – s kajenjem. Grlo, jezik, žrelo… vse. saj je logično, če dan za dnem vnašate v telo 7.000 strupov od tega 80 rakotvornih snovi. Cigarete bi že zdavnaj morali ukiniti, verjetno že leta 1954, a da se še danes vsepovsod prodajajo, je najbrž največja sramota naše civilizacije. Se morda ne strinjate s tem, g. Bah?
Če se ne, pač ne veste dovolj…
IMELASEMRAKAD0JKE, 03.08.2025 ob 17:16
ne glede na to kako živite, kakšno hrano uživate bio, eko, sami doma nič ne špricate, kar da narava, koliko meditirate, koliko se ukvarjate s športom, živite mirno življenje, uživate zdravilne rastline, začimbe doma pridelane……………………….ampak, ko doživite travmo, šok, stres to ni več pomembno. Zato se danes sprašujete kako je mogoče, pa tako zdrav način življenja……………vsaka bolezen je posledica doživete travme, stresa, šoka, ki v istem trenutku ko smo ga doživeli aktivra pristojen možganski rele, tkivo nekje na telesu in sprememba na psihi- preberite si več na spletni strani ZAMOLČANA MEDICINA
Kako odpraviti travmo?
me zanima773, 03.08.2025 ob 23:14
Kako odpraviti travmo?
Ni nujno da so travme ne vem kaj ne vem kako hude…ok, ti dam primer: otrok ima zelo pogosto vneto grlo. Ugotovljeno je bilo, da se mu to dogaja, ko ga v vrtcu silijo da zaužije brokoli, ki ga ne mara, mu smrdi, a ga mora pojesti, tako zahteva vzgojiteljica, vsaj en kos mora pojesti. ko starši pridejo v vrtec in pojasnijo da ne želijo, da otroka silijo jesti brokoli, ker otrok takrat trpi, vzgojiteljice to upoštevajo, otrok nima več težav z grlom. Problem je lahko, ker je težko ugotoviti kaj je težave, ker ne povezujejo brokolija z grlom, če ne poznaš Hamerjeve medicine. Torej kako se odpravi travmo?? potrebno je ugotoviti kaj je konflikt. več na spletni strani ZAMOLČANA MEDICINA
-
Pri soočanju s travmo pa temeljito in zares pomaga po mojih izkušnjah samo vera. Vse ostalo je samo površinsko. Jezus pa zdravi korenine zla. Dobro si je poiskati kakšnega zares dobrega duhovnika. To so moje izkušnje, pa sem iskala marsikje in marsikoga, pa si na ta način pot samo podaljšala. Človek pač ni vse mogočen zato tudi zdravniki in terapevti ne morejo delati čudežev. Nekaterim gre pa tako samo za zaslužek.
Res, ali se vi tukaj hecate, ali je to forum Janeza Levca (naj mi oprostijo)?
Sanja Lončar si je zaslužila precej bolj spoštljive in bolj premišljene komentarje. Ona bi si želela, da je raka v prihodnje manj, da živimo bolj v skladu z naravo in samo-oskrbno. Bedarije, ezoterika, okultizem, vraževerje, nevedno nabijanje o stresu, travmah, naci-doktor Hamerjih, Zamolčanih medicinah, Jezusu in podobno nimajo niti najmanjše zveze s tem, kaj vam ni jasno??? No, saj mogoče res nima smisla z nekaterimi, upam pa, da vseeno to bere tudi kdo normalen…
Forum je zaprt za komentiranje.