Umetnostna gimnazija LJ likovna smer
Pozdravljeni
Moja hčerka končuje deveti razred in se želi vpisati v umetnostno gimnazijo likovna smer v LJ. Ker smo iz Prekmurja nimamo nikogar, ki bi imel izkušnje z omenjeno šolo. Prosim vas vse, ki kar koli veste povedati o tej šoli, da mi pomagate. Hkrati bi vas prosila, še za mnenje in priporočila v kateri dijaški dom naj gre.
Moja hćerka je hodila na to gimnazijo. Zdaj je prvi letnik faksa. Ne vem kaj konkretno te zanima. Učit se je seveda treba. Na koncu je matura tako kot na drugih gimnazijah. Če jo veseli risanje in ima talent potem je to prava izbira. Dijaki so v glavnem umetniške duše in glede tega malo posebni. Pouk poteka na dveh lokacijah: na Roški c. in v Križankah. So pa na eni lokaciji cel dan, (npr dva dni na Roški in tri dni v Križankah) ,razen telovadbe, ki je pa zopet na tretji lokaciji. To je mene motilo, ampak hčerke pa ne.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.
Glede dijaškega doma pa ne vem, ker ga nismo potrebovali.
Nekaj sem na forumih brala, da je ogromno droge in da gimnazijo izdela čisto vsak. Ter da po končani gimnaziji nimajo podlage za študij.
Glede dijaškega doma sem gledala nekaj na internetu. V bližini sta dva in sicer Tabor in Vič. A si ti slišala kaj o njih. Želela bi vedeti zaradi tega, ker v soboto ko bojo informativni si bomo šli enega tudi pogledat.
No, na gimnazijah se običajno pohvalijo s tem, če nimajo ponavljavcev in če vsi naredijo maturo …
Ne, ne izdelajo vsi, jaz sem šokirana, koliko ponavljavcev je vsako leto. Podlago za naprej imajo, vendar seveda ne za naravoslovne fakse.
Droge – tisti dijak, ki se hoče zadrogirat, se bo zadrogiral ne glede na šolo. Droge so problem povsod, na vseh šolah. Problematični dijaki so povsod, na vseh šolah. Šprica se povsod, na vseh šolah.
Kolikor vem, so v glavnem na Taboru v domu. Se bo še kakšna oglasila in več povedala o tem.
V domu na Taboru jih je res veliko iz SSOF, z vseh smeri. Telovadbo imajo na Taboru, praktično za DD Tabor, drugače pa kot je že zgoraj omenjeno imajo pouk par dni na Roški, par dni v Križankah.
Moja je zelo zadovoljna v DD Tabor. Najprej je hotela v Ivana Cankarja, pa se je na informativnih dnevih premislila, ko si je ogledala dom. Sicer je starejši, ampak manjši, bolj domač. So zelo fleksibilni, zaposleni so zakon ;), jaz nimam pripomb. Dijaki SSOF imajo včasih dlje pouk, zato imajo možnost tudi poznejšega kosila. Edini minus je, da je za vikende DD zaprt.
Da bi bilo kaj več droge tam kot drugje, ne bi rekla. Moja mi kar precej pove, ampak nikoli ni povedala, da bi bila droga na njihovi šoli problem. In ne, ne izdela čisto vsak, pravzaprav imajo kar precej popravnih.
V tem šol. letu so študentski avtobusi iz MS (Lendave) v Lj vozili že septembra, upamo, da bo tako tudi v naslednjem šolskem letu.
Forum je zaprt za komentiranje.