Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Umag ali Mali Lošinj?

Umag ali Mali Lošinj?

Po prvomajskih praznikih se odpravljamo na morje. Otrok je star 2 leti, že 2x smo imeli dihalno stisko, pediater nam priporoča, da smo z otrokom čim več na morju.
Na izbiro imamo Umag (hotel Umag) in Mali Lošinj (hotel Aurora).
Vem, da je Lošinj “klimatsko zdravilišče”, idealno za probleme z dihali, ampak se mi zdi, da imamo v Umagu več “dodatnih aktivnosti”. Ne vem,…
Kaj menite oz.. kako bi se odločili vi, predvsem tisti, ki imate izkušnje z obema destinacijama.

Hvala in LP
Tanja

Dileme ni sploh. Lošinj.
haha dodatne aktivnosti…kot kaj npr?

DVOJINA JE ZAKON!
LOŠINJ TUT!

Lošinj. Če se oa stiska ponovi, imaš pa v Velem Lošinju bolnišnico za ravno take otroke. Samo ne pozabite na Coris, da vam pokrije morebitne stroške.

zakaj bi ti sploh šla na morje-zato, ker je dobro za otroka ali zaradi tvojih aktivnosti.!?

Jaz bi se brez razmišljanja odločila za Lošinj.

No, mogoče se nisem dobro izrazila. “Dodatne aktivnosti” (sem napisala v narekovajih 😉 sem mislila predvsem npr. turistični vlakec do mesta, veliko igral za otroke-menda, pa tako na pogled se mi zdi, da je Umag “bolj turističen”
Eh, kompliciram! Že vidim 😉

kako lahko to sprašuješ in dvomiš? kajti ni nobenega dvoma-LOŠINJ.
a če bo tebi pasal bolj umag imam občutek, da se boš požvižgala na svojega otroka.

Kar na Lošinj pejte. Res je lepo, edino za otroke se mi zdi da plaže niso najbolj primerne (kamnite – veliki kamni ali pa betonirane).

Jaz imam podobno starega otroka pa bomo šli nekam kjer je droben pesek ali pa mivka. Meni ni všeč, ampak tako vsaj vem da bo otrok užival in ne bo ves potolčen kar naprej.

Lej, otrok je star 2. leti. Vse kar v tej starosti potrebuje si ti. Turistične navlake ne potrebuje. Lahko samo mečete kamenčke v morje, gledate ribe, nabirate storže, se sprehajate po fantastičnih poteh pod borovci…klima na Lošinju je res brez primere!
Kako bi šla sedaj dol!
Uživajte pa vsekakor, kjerkoli boste!

DVOJINA JE ZAKON!

Vsekakor Lošinj. Pa tudi tam ni tako slabo. Ena plažica je lepo mivkasta in primerna za 2-letnika. Res je tam mal več gužve, ampak se da brez problema dobit prostorček za tri osebe. :)) Drugače pa imaš tam krasno sprehajalno pot med borovci, pa tudi neka igrala so … tako da se boste zihr imeli fajn.

A lahko prosim dobro preberete, kaj je napisala. Oni se tja odpravljajo po praznikih, torej najbrž naslednji teden. Ne v Umagu in ne na Lošinju se še ne more kopat, torej je čisto nepomembno, kakšna je plaža, velik obolj pomembno je, ali ima izbrani hotel bazen in kako se do njega in ostalih objektov pride (recimo z vozičkom), ker se taki otroci hitro utrudijo.

Ko bom popoldan doma ti lahko napišem kaj več, kaj si pojdite ogledat na Lošinuju, lahko se mi pa oglasiš preko ZS-ja.

na plaži lahko sedijo tudi brez kopanja. ajmerček, lopatka, kamenčki …
sem pa za lošinj.

Topsy,
kar tu napiši, prosim, ker tudi mene zanima 🙂

Hvala 🙂

Sicer pa tudi jaz navijam za Lošinj.

Punce, 100x hvala! Dileme ni več 😉
Lošinj, hotel Aurora rezerviran, gremo pa 3. maja. Upam, da ne bomo sami tam 🙂

Absolutno pa se strinjam s “seveda Lošinj”-Topsy, prosim napiši tukaj na faorum VSE, kar je zanimivo. Zgotovo bo marsikateri prišlo prav. Hvala že v naprej!
Pa zanima me, če mogoče veš, ali si je v tem času možno kje sposoditi kolesa oz. če jih vzamemo s seboj, kje jih je možno pustiti?

Uživajte (upam da) sončne praznične dni!!!
Tanja

so pravi kraj !

Pozdravljena!

Bom rekla tako, da je bolj pomembno, za koliko časa odhajate, ker na Lošinj pa se res ne vozim za manj kot teden dni. Hotela Aurora in Vespera sta obnovljena, z bazeni in igrali za otroke, Aurora se še vedno ni mogla “znebiti” stopnic, tako da je dostop z vozičkom z morske strani še vedno otežen. Zrak je O.K., obilo sence, po sprehajalnih poteh ob morju prideš skoraj do mesta, čeprav so na določenih mestih nevarne za (male) otroke (lahko padejo na skale). Plaža je beda, neprimerna za otroke in za odrasle, seveda z izjemo tisitih nekaj zalivov, kjer se poleti stiskajo edem k drugemu, samo za vas to sedaj ni pomembno, ker se ne boste kopali oz. ne bo gneče. Če je zdravnik takoj na dosegu roke, res ne vem, samo iz Umaga si takoj v Sloveniji, tukaj pa star rataš, da se vrneš. Pridem prej iz Maribora do Splita, kot iz Maribora do Lošinja. Je pa res, da se klima Umaga nikakor ne more primerjati s to na Lošinju.

In mislim, da je to slednje najpomembnejši razlog, da dam glas za Lošinj….

Pozdrav iz Maribora,

M

za tiste ki jih zanima-za prvi maj je v Umagu nekaj najboljšega ogromni trodnevni mednarodni motozbor…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tule so informacije o njihovem zdravilišču v Velem Lošinju. http://www.ljeciliste-veli-losinj.hr/3/ljeciliste-veli-losinj-o-nama/povijest/51

Seveda velja, da je do centra Malega Lošinja sprehajalna pot. V Velem Lošinju je center za spremljanje delfinov. Če sta za malo potepanja, potem pojdite na vrh med obema Lošinjema, odpre se vam pogled na celoten arhipelag okoli Lošinja.

Ne križišču med Velim in Malim boste našli botanični vrt dišav, ne vem pa, če je že odprt.

Zanimiv je tudi Osor na začetku Lošinja, če pa bi šli še malo nazaj, potem pa nujno sončni zahod v Lubenicah s pogledom na Istro in Valun blizu. Če boste šli skozi Brestovo, potem pa center za bele orle na začetku Cresa.

Mi poleti obdelamo vse male vasice na Lošinju. Če imate malo kondicije in vam hribi nosi tuji, greste lahko tudi na vrh Osorščice, začnete v Nerezinah, imajo pa tudi transferzalo.

Uživajte.

Topsy, najlepša hvala za vse informacije. Javim, kako je bilo!
Lepe praznike,
Tanja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close