Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija ukulele-a sploh kdo igra?

ukulele-a sploh kdo igra?

Čist informativno me zanima, a sploh kdo igra ukulele v Sloveniji? A se ga poučuje? A je sploh zanimanje zanj?

Meni se zdi tak simpatičen inštrument, za ‘na izi’ in tudi vesele pesmi in počutje. Sproščujoče…Kakšno pa je vaše mnenje?

Lep pozdravčk!

Malo sem pobrskal po spletu in zdi se, da je vsaj eden. : )

Na nekem forumu se je februarja leta 2009 oglasil. Tu je povezava: http://www.ukuleleunderground.com/forum/showthread.php?10146-String-Review-Martin-Ukulele-Clear-Fluorocarbon-Soprano-Concert

Morda je še tu.

Hvala, MyD, za link in prijaznost. Veliko info sem izvedela tudi glede strun, fino. Morda je pa res 🙂

Ima še kdo kakšne izkušnje, morda osebne s tem inštrumentom?

Poskus s prijavo na tisti forum in kontaktiranje verjetno ne bi smeli predstavljati večje težave. Morda pride tudi do sodelovanja ljudi, ki imajo podobne interese.

Verjetno bosta potem vsaj dva v Sloveniji. : )

Tudi Wikipedija ponuja, kar solidno izhodišče: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukulele , (tudi v drugih jezikih se splača sistematično pogledati, ker ponujajo še kakšne dodatne informacije, drugačne slike, … in z veliko linki).

Že samo vtipkane besede: ukulele tutorial, ukulele lessons, ukulele self instruction – ponujajo precej rezultatov; tudi na youtube je kaj najti.

Domnevam, da vsakdo, ki se je učil kitare ali tamburice, ne bi smel imeti večjih problemov s prehodom na ukulele. Kjer je želja, je tudi volja in so tudi – uspehi.

Če pa še ni koga drugega, zakaj nenazadnje ne biti pionir vsaj pri kakšni zadevi tudi pri nas, v Sloveniji? : )

Se opravičujem za pozen odgovor.

“Verjetno bosta potem vsaj dva v Sloveniji. : ) ” – LOL LOL

MyD, hvala res, si se poglobila v odgovor – vsa čast, in pa hvala za ideje 🙂 Lep večer tebi in vsem na MONu želim! 😀

Nič ni prepozno. Sploh ni potrebe za opravičevanjem za tako lep Tvoj odgovor.
Komu pa ne paše, če ga hvalijo? ; ) Kaj je življenje proti večnosti?

Še en majhen (mora tudi nepomeben) poravek – nisem ona, sem on. : )

Oglasi se ob priliki, če Ti je kaj uspelo premakniti zadeve naprej.
Morda se še kaj pogovoriva. Všeč so mi osebe, ki iščejo kaj novega.

Tisto, kar nas žene naprej je omejeno le z našo/Tvojo vedoželjnostjo
in željami za spoznavanjem novega in neznanega. Tu skorajda ni meja.

Kar pogumno naprej in srečno.

Sam se se naučil nekaj akordov pred letom, na sinov uk za 23e, nato pa sem, seveda kupil boljšega za 180e, razlika dan in noč. Ej, za 50-100 e dobiš raketo, pač kaj rabiš: sopran, koncert, ali tenor, morda celo bariton, verjetno pa zadnjega ne, ki se, za razliko od prvih treh igra kot kitara. Vse si poglej na netu!!!!!!! sedaj pa sem našel kitarista, ki bo brez večjih problemov pokazal, kakop se igra melodijo in spremljavo. To pa je ta pravo. Instrumenta nikakor ni za podcenjevati, če imaš željo si lahko mojster na ukulele, pa boš kar švical, malo poglj na net na you tube. V osnovi je nekoliko lažji kot kitara, pač manj strun, tudi manjši razpon,…, se tudi igra drugače, … Akorde ( c, f , g, d, a, e) se naučiš v nekaj dneh po 1 uro na dan, plus veselje, plus nekaj talenta, brez tega pa je itak brez veze…
Fantastičen instrument, specifičen zven, si nekaj posebnega, pa saj to ni niti važno, je pa tudi mali, za na glih vsako priliko, morje, v hribe, na piknik, ko so vsi že malo…, ej, bomba atomska, babe in dedi so zakoj za akcijo, saj veš, to nam danes manjka, če pa je kak kitarist na vidiku, je pa itak nepozabno…
Kaj hočeš dobiš pri Lastra, lj, g. matej!!!

Zdravo!

Evo tudi sam sem se po 7 letih igranja aku. kitare odločil da si kupim ukulele ker mi res fantastično zveni (Sem gledal na youtube)..

Zanima pa me kje se jo da kupit? Ima kdo kaksno priporočilo, in katerega proizvajalca priporoča…?

Lep pozdrav!

živjo!
vidim, da sem zelooooooooooo pozen z odgovorom, ker še nisem prej naletel na temo (tudi zdaj čiisto po naklučju), pa vendar – vodgovor372 , če še vedno iščeš učitelja za ukulele – sam bi z veseljem učil… upam da boš videl tale odgovor, glede na mojo svetlobno hitrost hehe.
lp 🙂

A ma mogoce kdo za prodat kak rabljen ukulele za zacetnike?
matija.kotnik@gmail.com

Hvala vsem za odgovore 🙂

za ‘ukulele:)’ – Odkod pa si?

Oziroma moj mail naslov: vodgovor372@gmail.com

Lp.

ukulele, jaz tudi iščem učitelja :). Sestra je pred časom kupila ukulele in sem čisto navdušena nad idejo, da bi se naučila igrat! Mi daš svoj mail, da te lahko kontaktiram?

Lp

No, jst razmisljam o nakupu uk za fanta ki si želi… na kaj naj bom pozorna pri nakupu, oz katerega naj vzamem?

ukulele:) – z veseljem bi se učila igranja, sama sem si namreč kupila ukulele nekaj časa nazaj, tako malo za dopolnitev. Imam dovolj obsežno glasbeno znanje (srednja glasbena), ampak kitare in kakršnihkoli inštrumentov s strunami nikoli nisem igrala, nimam še ta pravega občutka za brenkanje. Tako da je v bistvu bolj problem tehnika, ki bi jo drugače lahko dobila že z učenjem kitare. Ali pa če še kdo ve za kakšnega, ki bi učil. Upam, da tema ni čisto zastarela in dobim kakšen odgovor.

Pozdrav! 🙂

Pozdravljeni! Za darilo sem dobila Ukulele, fantastičen inštrument. sem čist zaćetnik a mi lahko kdo pomaga kje lahko dobim, kakšno knjigo al kaj podobnega z notami prav za začetnike. Lep pozdrav in hvala že vnaprej za pomoč.. 🙂

nakup

Pri nakupu pazi na več stvari:

Tip:
Soprano, Koncert, Tenor, Bariton

Vrsta lesa:
ne bom našteval, kvalitetnejši kot je les, lepši je zvok

Navijalci strun:
enako kot pri kitari, priporočam tiste na zobniček

Vrsta strun:
kakšne laksu za ribičijo potobne niso primerne, glej Aquila za začetek

Nekaj kar je zelo pomembno, ne glede na kvaliteto ukulele, je glede na vrsto lesa potrebno svojo uku pravilno shranjevati. Namreč vlaga oz. suhost dejansko vplivata na kvaliteto zvoka – Torba in vlažilec, bosta vredu.

Ukulele je na naši šoli Godalkanje najosnovnejši instrument, ki se ga naj vsak nauči pred ostalimi instumenti.

New Report

Close