Najdi forum

ukrajina

v planu imamo iti v Ukrajino. prosim vse, ki so bili že tam, da semi oglasijo s svojimi izkušnjami. kakor sem uspela prebrskati po webu imajo izredno drage hotele (ali sploh obstajajo kampi?) – za dve osebi se cene gibljejo kar okoli 100$ in več…ravno tako me mučijo mejni prehodi, ker kakor sem uspela dognati direktnega prehoda direktno preko Romunije v Ukrajino ni mogoč. potovati imamo namen z osebnim vozilom. Preko Moldavije ne bi hodili, ker potrebujemo vizo in menda je zelo draga?

:/
Kampov po Ukrajini (razen na morju) nisem srečal, sem pa zato povsod precej poceni (vsaj v primerjavi s 100$ in več 😉 spal. Najbolj se ti splačajo privat sobe (približno 10$ na osebo), najcenejši hoteli so recimo do 20$. Jaz sem sicer v Ukrajino vedno vstopal iz beloruske ali madžarske strani, ampak nisem pa še nikoli slišal, da bi bila romunsko-ukrajinska meja zaprta!?!? Vizo za Moldavijo pa res potrebuješ, stane pa (tranzitna) 30$, urejaš jo v Bukarešti ali Budimpešti. Drago ali ne, presodi sama; zame je bil obisk Moldavije vsekakor vreden tega denarja…

Ni vse tako drago, kot pišeš.

Za primerjavo imaš tukaj ceno za dve prenočišči iz lanskoletnega obiska Ukrajine (na osebo):

Kijev – 65 griven ~ 2400 SIT
hotel je bil nekoliko ven iz centra, prenovljena recepcija, sobe precej sesute

Odesa – 58 griven ~ 2200 SIT
motel ob glavni cesti iz Kijeva tik pred Odeso, sobe velike in luksuzno opremljene, bazen, nižja cena za prihod po osmi zvečer

V Ukrajini sem bil trikrat v zadnje pol leta.

Kijev je res relativno drag, v Žitomiru v hotelu Žitomir lahko spiš v enoposteljni sobi z zajtrkom za isto ceno, kot v Kijevu v dormitoriju v pogradih brez zajtrka.

Razdalja med Žitomirom in Kijevom je 130 km, tako da se mi zdi to kar dobra varianta. Še posebej, ker je v Žitomiru gruzinska restavracija,…

lp

bv

očitno sem malce nespretno iskala te hotele. kakšna pa je na splošno pokritost prenočišč? fora je v tem, da bi želeli iti preko Romunije, ker bi spotoma na poti si še malo ogledali ta konec, pa ne najdem mejnega prehoda direktno iz Romunije v Ukrajino. Moldavijo bi zaenkrat spustili in bi si jo kdaj drugič ogledali. mi lahko zaupate vaš trip – kje vse ste hodili po Ukrajini. Mi gremo s svojim osebnim vozilom.

Hotelov je veliko, a je v Kijevu izredno težko najti poceni prenočišče – večina hotelov je (pre)dragih.Odesi so hoteli poleti polni in nam tudi v tur. agenciji niso mogli najti prenočišča. V ostalih krajih ni bilo težav.

Tudi mi smo šli s svojim avtomobilom in sicer preko Madažrske tja in nazaj.

Prevozili smo sledečo pot:
Lvov – Kijev – Odesa – Vilkovo – Odesa – Kamjanec Podilski – Černivci – Kolomya

Žal nismo imeli časa, da bi si ogledali še Krim, ki je zagotovo zelo zanimiv, a bo moral počakati na naslednje potovanje.

Sem pogledal v LP in piše, da je mejni prehod med Romunijo in Ukrajino v bližini Černivcev (Siret).

No, jaz grem (do sedaj) samo do Kijeva.

Zelo se izogibaj mejnega prehoda ČOP, če si boš premislila in šla direktno v Ukrajino. Čakaš v urah, medtem ko sta mejna prehoda s Slovaško prazna.

lp

bv

Priporočam, da v Kijevu in ob črnomorski obali ne iščeš hotelov, ker so predragi. Enostavno se z avtomobilom zapelji na železniško postajo in tam te bo čakal en kup ljudi (večinoma babušk), ki bodo kar planili nate s poceni privat sobami… Pa čisto resno mislim.

Posodim LP Russia, Ukraine & Belarus za eno leto brezplačno.

V Ukrajini sem bil leta 1987. Za več info pokliči.

LP!

Š3tof

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close