Najdi forum

Ukrajina _ Lvov

Zanima me če je že kdo bil,cene kako je tam ipd…..

Za Lvov (Lvyv po Ukrajinsko!) lahko iz zanesljivih virov povem, da je bolje da govoriš Slovensko, kot Rusko, čeprav morebiti znaš. Se boste že nekako zmenili. Zato tam tudi uporabljaj raje ime mesta, ki sem ti ga napisal v oklepaju [Lviv] s tem da i izgovoriš nekoliko na način kot prekmurski ali nemški ü. Ta kraj je namreč center zahodnega, proukrajinskega dela države.

Mi smo bili poleti, ampak žal samo en dan. Center je lepo urejen, cene pa so precej nižje kot pri nas, vendar višje kot drugje po Ukrajini (razen Kijeva in obale). Najlepši je pogled s starega gradu na center mesta. Vidi se ogromno zvonikov in kupol, zaradi česar Lvovu pravijo tudi ukrajinske Firence.

Nekaj slik najdeš tukaj:

Meni se zdi super, letos sem bila dvakrat in bi takoj spet šla. Cene so nizke, pivo od 80 sit naprej, liter vodke (gorilka) 600 sit. Imajo ogromno različnih vrst vodk in pirov. Na ulici dobiš hamburger, hot-dog in podobno že za 100 sit. Od hrane je treba poskusiti ukrajinski boršč, ki je malo drugačen od ruskega. Upam, da znaš brati cirilo. Mislim, da so štiri črke drugačne kot pri jugoslovanski cirilici. To preveri. Najbolj “čudna” stvar že zjutraj vsi pijejo pire, tudi ženske imajo vedno pred sabo velik pir. V trgovinah je pa bolj slaba izbira. V samem centru ni nobenega supermarketa ampak samo male trgovine “produkti”, kjer kupuješ tako, da stojiš za pultom za kruh in poveš kaj bi imel potem plačaš, potem greš do pulta z mesom, poveš, plačaš in tako naprej.. Mogoče me je malo motilo, ker so zelo počasni, čeprav je vsepovsod veliko zaposlenih. Samo mesto je lepo, tudi čisto, je pa kar precej revščine, veliko ljudi prosi na ulicah za denar ali hrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close