Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ukinit LJ trole

Ukinit LJ trole

1. ni higienično zaradi virusov toliko ljudi na kupu.

2. Zadnje čase so vedno bolj prazne.

3. To plačujemo vsi meščani, pa tudi če ne uporabljamo.

4. Šoferji izsiljujejo voznike, prehitevajo in vozijo ljudi kot krompir – posledično povzročajo še večjo gnečo v mestu.

Kdo rece trola ?   V ljubljani nihce. To je besednjak enega velikega kmezavzarja. Bruuh

vsi stari, pristni ljubljančani rečemo trola.

Odgovor na objavo uporabnika
eka., 30.07.2021 ob 11:09

vsi stari, pristni ljubljančani rečemo trola.

Mene vedno začudi, če me popravijo. Saj včasih smo vsi rekli trola. Kdaj se je to spremenilo? In kako se zdaj reče?

Bus,  avtobus.   Trola zadnjih 30 let se nisem slisala, pa poznam prej voznikov Lpp.

Odgovor na objavo uporabnika
nima veze, 30.07.2021 ob 11:13

Mene vedno začudi, če me popravijo. Saj včasih smo vsi rekli trola. Kdaj se je to spremenilo? In kako se zdaj reče?

Hehe…pristnih ljubljančanov je malo… Zdaj se vozijo z busom in se delajo pametne

Evo sem pristna ljubljančanka, še mama je rojena v Ljubljani, pa rečem bus, trole so pa bile res leti. Sedaj že dolgo ne več. Se spomnim, ko je trola padla dol, pa je šel voznik tisto trolo dajat na žice nazaj in smo čakali, čakali…

troli, “stari pristni lublančani”, ste trole ukinili pred pol stoletja, torej v drugem tisočletju …

Ampak je škoda, je bil tak značilen izraz. Busi so vsi, trola pa samo ljubljanska.

Zadnjih 50 let ni trol.  V glavnem je bus.  To je mestni avtobus.  Nekatere je pa res cas povozil, ha, ha.  V Lj tega izraza ne slisis.  Ni trola, je BUS.

Ce bi mi kdo rekel trola, sploh nebi vedel kaj to je.

Prevzet izraz za napačno vozilo.

Ja ampak ljubljanskih štirikolesnih “TROLejbusov” že dolgo ni več… Poglej, na kaj so vozili – na elektriko, ne na nafto -ker je bilo še kablovje od tramvaja…

sl.wikipedia.org/wiki/Ljubljanski_trolejbus

1280px-Trolejbus_2.JPG

Izraza se spomnim iz mladih  let. Trola je bila okrajšava za trolejbus. Sedaj rečemo enostavno bus.

Ne vem, zakaj bi ga/jih ukinjali? Po vseh mestih vozijo mestni avtobusi s takimi , ali drugačnimi imeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close