uh, kaksen dan !!
danes je bilo -vsaj v lj- prav zoprno,dezevo!! cez dan je celo za cca 1/2 ure pokukalo sonce skozi goooosto meglo!
danes sem delala dzem iz jabolk, hrusk, nekaj sliv je se bilo…tako malo mesano! prav fino je disalo v tem kislem vremenu!
za kosilo pa je bila minestra z dodatkom suhih sliv in jogurta- meni je bila zelo vsec!!! tudi moji niso imeli nic proti ! )…( spekla pa sem še pred kratkim omenjene “moske rezine”.sedaj sem ze vec kot 2 uri sama…rezine pa pocaaasi…kopnijo! lp in malo lepso nedeljo petra
Jaz sem pa danes delala sarmo. Recept za tisto juho s suhimi slivami sem videla tukaj nekje. Za moške rezine me pa prav zanima. Je bil recept tudi tukaj?
Mene to vreme nič ne moti. Danes malo čistim po hiši in kleti. Sin mi je odnesel ven veliko odpadnih stvari. Dela se pač tisto,kar se da v tem vremenu. Mogoče bo jutri kaj bolje! D
Jaz sem pa danes pričela s peko priškotov za miklavža. Spekla sem čokoladne kukije, medenjake in kakavove kupčke. Sedaj me pa še čaka testo za črno belo pecivo. Torej danes cca 5 kg piškotov. Jutri pa naprej.
Ker sem včeraj dobila 10 kilogramov kruha sem naredila za kosilo fižolovo juho in pohane šnite. Za večerjo pa ponarejeno pico. Rezine kruha sem namazala z kechupom, obložila z šunko in po vrhu potresla z sirom. V pečici sem zlato zapekla in to je to. Meni je bilo zelo dobro, ker sem imela petzrnati kruh in so semena v kruhu tako lepo zadišala.
Jutri bo pa golaž in khrujhovi knedelni.
recept za minestro s suhimi slivami sem napisala pred kakim tednom cca 23.-27.11.05. malo poglej nazaj!
moske rezine.- ne morske!! 🙂 sem ze mislila,da semse zatipkala! ?
recept:
za oblat:
250g masla
200 g dladkorja
5-6 celih jajc
300 g mletih orehov
3 zlice mokež
pecilni prasek
namaz;
3 sladke smetane / po 2,5 dcl/
2 utrjevalca za smetano
1/2 kozarca brusnicnega dzema-ali gozdni sadezi
1 leibnitz keksi
belo vino
cokolada za peko
iz sestavin za oblat naredimo testo…pecemo 15-20 min na 180-190 st. /na peki papirju/
vzamemo iz pecice,ohladimo
nadev: tri dobro stepene smetane pomesamo /rocno/ s kremfixom /utrjevalcem/,dodamo dzem,premesamo in namazemo na ohlajeno testo. kekse iz notranje strani premazeno z vinom/da se napijejo/,jih polozimo drugega zraven grugega po vrhu namaza in vse skupaj premazeno s stopljeno cokolado. narezemo kvadratno-okrog keksov- postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
to naj bi bile moske / verjetno zardi vina !??/ rezine…so pa zenskam tudi zelo vsec !! :)) petra
Hej, Petra !!! Po dolgem času!! Vsaj tukaj! Lepo,da deliš z nami to dolgočasno popoldne-skoraj že večer! Tudi meni je bilo danes kislo, kuhati mi ni bilo treba-moja dedca na izletu ! Izgleda,da so vsi nekje…pod koutrom.Forum je kar nekam mrtev!?
Jutri imam taščo- bo kar klasično- ona obožuje gov. juho,pa restan krompir. Spekla bom še nadevano kitajsko zelje in pa solata ne sme manjkati. Za desert pa ima kar sladoled. Petra,se bereva!! ? Vsem lep pozdrav in lepo nedeljo T
p.s. Za vse: Kako pripravite- kitajsko zelje s kropirjem in orehi??+ kislo smetano (ali pa sladko?? )Za svak namig bom hvaležna!!
Hej!
Včerajšnji dan na obali?
Ob zbujanju 12 stopinj, dan prej pa -1. In zoprni juuugooo, ki buta v sunkih. Burja je poezija v primerjavi z jugom:) Še kuža je to občutil.
Ob jugu tacal ob meni; v burji pa letal kot frčoplan. In jaz sem mu takrat rekla Burjaplan. Burjo sva imela oba rada,
Kaj delala? Lenobi primerno:
jota, ki se sama kuha
ajdove palačinke , polnjene s skuto
In brala.
Lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.