Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ugovor na izvršbo

Ugovor na izvršbo

Pozdravljeni,

s partnerko sva sklenila sodno poravnavo glede plačevanja preživnine za hčerko ter stroškov povezanih s šolo, ki si jih deliva vsak do polovice.

Že drugič letos sem dobil sklep o izvržbi za stroške povezane s šolo, s katerimi sploh nisem bil seznanjen ali obveščen, ker z bivšo partnerko ne komunicirama. Prvič izvršbi niti nisem ugovarjal, ker sem se s stroški strinjal ter, predvidevam, se tudi s pritožbo ne bi izognil bančnim stroškom (ne vem kdaj banka prejme sklep?), ker banka v ceniku navaja sprejem in obravnava izvršbe. Oglasil sem se v tudi na izvršilni oddelek, ker sem želel govoriti s podpisanim sodnikom, kar seveda ni možno, so mi pa rekli, da je veliko teh primerov in da se tu ne da kaj drugega narediti kot podati ugovor. Pa tudi hčerka je bila tik pred polnoletnostjo in sem jo prosil, da me o stroških obvešča. Nato se spet prejel izvršbo, v kateri se partnerka navaja kot pravna zastopnica? polnoletni hčerki, v sklepu pa je navedena kot mati in pooblaščenka? ter se zgodba ponavlja. V predlogu so navedeni tudi stroški, ki nikakor ne spadajo pod šolo (vozniški izpit). Ker se je partnerka očitno namenila obveščati me samo po sodni poti sem primoran podati ugovor na sklep.

Prosim za nasvet, kako naj podam ugovor ter, ali je navajanje, da s stroški, ki so navedeni v predlogu, sploh nisem seznanjen in da ne morem poravnati nečesa, za kar sploh ne vem, da obstaja, utemeljeno.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

V ugovoru morate vsekakor navesti, da s stroški niste bili seznanjeni na ustrezen način in, da vaša bivša partnerka ne upošteva določil sodne poravnave, saj med stroške šteje tudi izdatke, ki niso zajeti v sodni poravnavi.
Priporočamo tudi, da bivši partnerki in vaši zdaj polnoletni hčerki pisno ( s priporočeno pošto in povratnico) sporočite, na kakšen način želite biti sproti obveščeni o stroških, saj se boste le na tak način lahko izognili nadaljnjim nesporazumom, dopis in dokazilo o prejemu tega dopisa pa vam bo služilo tudi kot dokazilo ob podajanju ugovora zoper morebitne nadaljnje izvršbe.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close