Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ugotovitev avtorja na gmailu

Ugotovitev avtorja na gmailu

Živijo,

nujno me zanima, koliko je možnosti, da se odkrije avtorja anonimnega pisma, poslanega z gmaila z izmišljenim imenom? Navadni smrtniki verjetno ne, kaj pa kakšen zagret računalnikar?
Hvala!

Gmail račun lahko mimogrede odpre v knjižnici ali cyber kafiću in ti pošlje karkoli in kamorkoli. Takega recimo ni mogoče odkriti. Če pa pošilja od doma, je zadeva drugačna, vendar… čemu le? Mar je potrebno? Gre za kriminalno dejanje?

Mah ne, kriminalisti pravijo, da se s tem ne ukvarjajo, gre za neko anonimno pismo ravnateljici šole o stanju v nekem razredu oz. o učiteljici in so starši ogorčeni, ker je pisano v njihovem imenu, pa ni podpisano. Če je bilo poslano od doma, je torej mala malca odkriti identiteto ali mora biti res ornk stručko? Hvala!

Ja, spet neki “pametni” starši. Bolj važno je to, da je nekdo kao pisal v njihovem imenu, kot pa stanje na šoli…Kdaj bo le nekatere srečala pamet?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja, se strinjam, samo drugi starši se ne z vsebino pisma, čeprav so prej dve leti za hrbtom pljuvali po isti učiteljici. Kakor koli – še vedno me zanima, a se da odkriti avtorja z domačega računalnika ali ne tako zlahka? Hvala in lep večer!

Ja, kriminalisti se z neko anonimko o stanju v nekem razredu res ne bodo ukvarjali – ne glede na to, ali je resnična ali ne, zato bržkone tudi z odkrivanjem pošiljatelja ne bo nič. Prav gotovo pa kaže, da je nekaj narobe z odnosi na šoli. Urejanje le-teh pa je v pristojnosti vodstva šole in morda kvečjemu še ministrstva.
Čemu bi iskali pošiljatelja anonimnega maila, itak ga ni podpisal, torej za vsebino ne odgovarja. Nekdo se je pač odločil za tako pot razreševanja problema na šoli, pa najsi bo to dijak ali starš. Anonimka po e-pošti ali redni pošti je zame ista stvar. Skoraj isto bi lahko posredoval z anonimnim sporočilom prek mobitela, kartico in aparat pa bi lahko celo zavrgel. Ga ni junaka, ki bi ga odkril :))) Tudi sodobna tehnologija ima meje.

Največ kar lahko vidiš iz prejetega emaila je ip številka pošiljatelja in mogoče mail server iz katerega je bil mail poslan. Če je mail poslan iz domačega računala, potem vidiš IP (in iz tega tudi pri katerem ponudniku ima internet), to pa je v glavnem vse, kar vidiš. Kdo je v tem trenutku uporabljal to IP številko ve le ponudnik interneta, ki mu pripada rang teh IP številk, vendar to tega podatka ti vsekakor ne boš prišla.
Če je mail poslan iz službe, potem ponavadi vidiš malo več, ponavadi iz podatkov lahko razbereš iz katerega podjetja je bil poslan mail. No pa tudi v tem primeru se tu stvari nehajo.

Če pa je mail poslan iz gmaila, potem zgoraj opisano ne velja. Pri gmailu ne vidiš ne ip ne mail server iz katerega je bil mail poslan, tako da v tvojem primeru…

no, me veseli, da so še normalni ljudje na svetu, ker se tudi meni zdi – če je anonimka, se jo zavrže, ker ni relevantna. Pika. Lahko ti da kvečjemu kaj misliti. In mi je prav, da se nekateri ne bodo mogli iti lova na čarovnice.
Hvala in lep pozdrav!

Hehe, tvoj odgovor mi da misliti… Da nisi ti tista skrivnostna pošiljateljica pošte?

Ne, čeprav je res, da se s precejšnjim delom pisma strinjam; seveda se ne strinjam z načinom “komunikacije”, ampak zlasti sem pa postala malce zaskrbljena zaradi take gonje – kakšni revanšisti :((

Po moje je bolj ogorčeno vodstvo šole, ki bo moralo pogledati resnici v oči.

Zakaj bi pa bilo anonimno obvestilo o stanju na šoli kriminalno dejanje?

Ni kriminalno dejanje. Bi pa bilo lepo, če bi se podpisali. Očitno nimajo jajc, da bi se tudi soočili… Najlažje je anonimno čivkat.

Moje skromno mnenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close