Ugor
Pozdravljene ljubiteljske kuharice in gurmanke!
Jaz imam v zmrzovalni skrinji dva ugorja, ki smo ju sami ulovili na morju. Zatakne se pri pripravi. Meso ugorja ne spada ravno med prvo klaso, zato me zanima, če ima katera kak predlog, kako naj ga pripravim, da bo čim bolj okusno. Razmišljala sem, da bi ga narezala kot tuno in spekla v pečici s krompirjem, vendar se bojim, da bo preveč izsušen. Juhe ne bom delala.
Vsi predlogi so več kot dobrodošli.
Hej!
Ugor je krasna riba. Jedla sem jo narezano na primerne precne zrezke na zaru. Zato mislim,da se v pecici ne bi prevec izsusila,ce bi kose marinirala in malce najprej pokrila z alufolijo in zraven zelisca in krompir.Potem na koncu pa se odkrito pustila nekaj minutk.
Tudi marinirani zrezki v teflonski posodi bi bili v redu.
Brodet bi bil pa naravnost krasen,pa se kaksna druga riba zraven ali pa tudi sam ugor.Jaz sem kar zalostna,ce kdaj ne dobim ugorja za brodet.
Da ugor ni prvovrstan riba, si pa v zmoti. Prepisem ti ,kaj o njej pise v
knjigi Sportski ribolov na Jadranu(krasna knjiga):
Pripremanje: meso je bijelo,mekano, vrlo ukusno i trazeno.Priredjuje se
prvenstveno na brodet,sam ili jos bolje sa skarpinom. Jos se i przi,rezan na ploske,a posebno je najokusniji susen,prodimljen,pa preradjivan na razne nacine.
ves,da se da ribo v kratkem casu prekaditi tudi doma v kuhinji? Sem enkrat ze napisala kako; na malo olja nasujemo zaganje in to zacne tleti.
Pokrijes,da se samo dimi in v pecico pod ribo. Saj nisem napisala,da bi to delala,le za zanimivost.Potem ima riba krasen okus.
Mogoce sem bila kaj v pomoc.Lp
Babi in Petra, hvala vama.
Moj oče je ves navdušen, ko lahko celo poletje na morju nastavlja parangal in lovi ugorje, meni pa potem še celo zimo ostajajo v zmrzovalni skrinji, ker takšne količine rib (lovi tudi ribone in sipe) sproti nikakor ne moremo konzumirati. Še vsi sosedje in prijatelji dobijo svoj delež.
Babi, z veseljem bi ti prinesla ugorja, ko ga zopet ne boš dobila za brodet, samo si malce predaleč od Ljubljane :))
Forum je zaprt za komentiranje.