Najdi forum

v kratkem potujem z mulčki in možem na otok ugljan v čeprljando

ali je bila katera od vas že tam in ali je kaj videti , znamenitosti….?

Ja, bivši rimski imperij, ostanke napoleona in grški teater… 🙂 Hecam se, ker tam razen kamenja res ni nič kaj dosti. Se bosta morala zapeljati v split ali pa najeti čoln za izlete po kornatih.

js sm bla pred par leti tm..v mestu ugljan… pac ob vecerih je ziva glasba… pa trznic neki… faina plaza – posebej primerno za male otroke- je namrec mivka in kr dolgo je nizka voda tk da… mislim, da bote uzivali;) drugac se pa kj dost glih ne dogaja… sam sj si vrjetno bl ko ne zelite miru:) fain je ob vecerih it mal na sprehod..

lp

That s me!:)

Še od mene eno vprašanje: ali se splača nesti zraven rolerje, torej, ali so poti povečini asfaltirane ali makadam?

Na Ugljanu smo bili že 3x. Nekih strašnih znamenitosti sicer ni. Priporočam vzpon na najvišji vrh Ugljana (bolj hribčku podoben), od koder je lep razgled proti Zadru in Kornatu. Zapeljali smo se z avtom po vsem Ugljanu in čez most na Pašman ter se ustavljali v majhnih ribiških vasicah, kjer še vedno podoživiš utrip malih obmorskih krajev. Na Ugljanu je še najbolj turistična Kukljica, ampak mi tovrstne zabave nismo iskali.
KaLa – kar se tiče rolerjev, je pa tako: glavna cesta je asfaltirana in ravna, primerna za rolerje in kolo, dostop do vasi pa je navadno malce bolj strm. Če boste v kraju Ugljan, komot lahko vzameš rolerje.
tinkica1 – v Čeprljandi vam bo všeč, je taka luškana, majhna vasica.

Rolerji: ceste so v večini asfaltirane, tako da vam bodo rolerji prišli prav. J epa res, da so dostopi do vasi velikokrat prav strmi. Ampak večine ljudi i z našega kampa to ne moti in vsi rolajo.

Zabava: mesto Ugljan, Kukljica in pa tudi mesto Preko – manšja promenadica z lepim pogledom na Zadar in Velebit, stojnice in na koncu mesta NAJBOLJŠI SLADOLED – tudi zame, pa ga ne maram preveč.

Znamenitosti: jih ni prav veliko, ampak podajte se na Mihovil, od koder boste res videli Kornate, če bo lepo vreme pa tudi sončnio zahod hodi veliko ljudi opzovat tja gor. Se splača!

Seveda pa greste lahko tudi na izlet v Zadar. Avto pustite v Preku in greste kot pešci na trajekt ter si ogledate stari del mesta.

Uživajte na Ugljanu!

tinkica1, tudi mi gremo v ceprljando, sicer sele v avgustu in me prav zanima, ali je res tako super, kot sem brala na travel.over.net in se na osnovi tega z mozem odlocila za njo!
Upam, da se bos po vrnitvi oglasila z lepimi izkusnjami! Pa srecno pot in lepo vreme zelim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close