Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ugašanje XP-jev ob zapiranju prenosnika

Ugašanje XP-jev ob zapiranju prenosnika

Najprej so mi na mojo Toshibo namestili Visto, kasneje pa sem želela XP-ji, ker so mi bolj domači in slovenski. Ali imajo XP-ji tudi možnost, da se notebook po nekaj sekundah sam povsem izklopi, ko zaprem pokrov.

Na Visti mi je to tako delovalo. Pri XP-jih pa notebook le preide v mirovanje. Hvala za nasvet!

Pozdrafček!

Saj ni nič narobe, če takrat preide v Stand by….ali pač? Boljše je namreč zanj, če ga ne vkljapljaš/izklapljaš prepogosto…

Če pa ga že moram kam nest v torbi (beri: nahrbtnik), pa ga tako ali tako izklopim…

Nikoli ampak zares NIKOLI ga ne prenašam okrog “vžganega”

LP

Tota Senka

Ja, imaš tako možnost.

Control Panel (Nadzodna plošča) / Power options (upravljanje z energijo ali nekaj takega) / zavihek Addvanced (napredno)

Tam lahko izbereš, kaj naj se naredi ob zapreš pokrov.

Aja, še to: ugašanje/prižiganje je pogojno najbolj škodljivo itak samo za trdi disk in ne za ostalo opremo (napajalniki so dovolj kvalitetni, da ne prihaja do električnih šokov), disk se pa ugasne tudi ob stand-by funkciji.
Dejansko je najboljša funkcija hibernate, kjer se računalnik dejansko ugasne s tem da ob priklopu vrne na enako mesto kot je bil računalnik ob izklopu (se pravi enako kot funkcija stand-by), s tem da se ne troši elektrika (pri stand-by je pod napajanjem še vedno del matične plošče in pomnilnik).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close