uganda
1. Tam sem za 8 dni na kongresu, pa bom tudi cela 2 dni prosta za oglede.
2. iščem kakšno slovensko družbo za ogled zanimivosti, v bližini kampale in po kampali itd … Kot belka si ne upam sama hoditi okoli po mestu in okolici. Zelo vesela bom družbe in nasvetov. Pravkar pa so me opozorili, da je v Ugandi tudi ebola, hmmmm….
mhm….ebola daj no…se ti zdi da je možno v ruralnem delu kot je Kampala??? Res so bili primeri ebole tudi v Ugandi, ampak preveri druge dele afrike in so bili povsod, ne obremenjuj se toliko… Drugače je Kampala eno najbolj varnih mest v Afriki in se tudi kot belka lahko nemoteno sprehajaš (govorim iz lastnih izkušenj in bivanja na področju slumov, kjer se ti definitivno ne boš gibala). Če boš imela čas skoči še v Enttebe, tam si lahko pogledaš botanični vrt, rezervat namenjen domovanju divjih živali, ki so jih rešili od krivolova,jezero… v glavnem brez panike!!!
Najlepša hvala za spodbudo:-)
Vsekakor bom tudi šla v Enttebe,
kako pa je s prevozi tam okoli, ali preko javnih prevozov, še raje pa bi taksi??? samo tule tudi me je malo strah, ker sem spet sama in belka …
A je tam kaj turistov ali so večinoma domačini … in ali so kakšni SLovenci kje v kampali …
Hvala
daj pozabi že na te slovence v Kampali:))
seveda so dol turisti ( ne odhajaš v nerazvit del Afrike..), Za Enttebe maš veliko avtobusov, matatujev, seveda obstaja tudi dražja opcija taxi..drugače se nimaš kaj bat, dol so prijazni ljudje za razliko od nekaterih drugih predelov Afrike…
Na kakšen kongres pa greš v Kampalo??
Forum je zaprt za komentiranje.