Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!

Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!

Odgovor na objavo uporabnika
Eto strokovnjake, 19.08.2024 ob 16:43

Anonimno 8209, 19.08.2024 ob 16:00

Novo šolsko leto, 19.08.2024 ob 13:10

jebotečuk, 19.08.2024 ob 12:52

Popoldanske govorilne so itak enkrat na mesec samo. Pa še tedaj je takšna gužva da znoriš 5 min ven not.

Tedenske govorilne pa imajo vse učiteljice zjutraj, da ja čim manj staršev jim pride srat po glavi.

Letos se uvaja RaP in z njim naš delovni čas od 7.30 do 15.00. Pol ure malice ne koristimo, ker nimamo odmora za malico.

V tem času opravimo VSE, česar ne dokončamo do 15.00, pač preložimo na jutri.

To velja tudi za telefonski klic staršev ali mail. Ob 15.00 prekinem pogovor in do drugega dne nisem dosegljiva za nikogar.

Če želiš govoriti z učiteljem, pridi torej v času uradnih pogovornih ur in niti slučajno kadarkoli, ko se ti zazdi, še posebno ne brez predhodne najave in potrjenega termina. Vzami si dopust, saj so otroci tvoji in si zanje pripravljen narediti vse. Evo.

Tudi v trgovino ne moreš ob 15.05, če se zapre ob 15.00.

Tudi nas zanima, kako dolgo bo to veljalo, ker predobro vemo, da ni izvedljivo. Pa je škoda. Tudi jaz bi rada imela doma prosti čas brez misli na službo. Odidem ob 15.01 in me ne briga do 7.30 naslednji dan nič in nihče.
Nujni primeri? Hja, žal…. Jih zakon ne predvideva.
Ker pa seveda včasih so, bom pa imela ekspresno hitro dovolj ur za kompenzacijo prostih dni v avgustu.

Vsem, ki so po politični liniji vsilili tovrstno “regulacijo” delovnega časa učiteljev, se bo zelo hitro fejst zanohtalo, ko bodo starši znoreli zaradi zbirokratiziranega delovnega časa šol. Ampak nekateri ste to želeli in zdaj boste dobili. Meni je super prav. Vam pa ne bo.

Nobene razlike ne bo kot je bilo do sedaj. Enkrat na mesec imate govorilne v popoldanskem času, takrat pridemo starši na govorilne. Dopoldanske govorilne ure izrabijo starši, ki delajo popoldne ali izjemoma, če je kaj takega, starš vzame v službi prosto ali dopust in pride.

Glede na to, da na razredni stopnji najkasneje končate okoli 12.00, imate še tri ure časa za delo za naslednji dan. Na predmetni stopnji nimate ves dan pouka, ker ne učite tega predmeta na vseh stopnjah v vseh oddelkih, zato imate na urniku luknje. Takrat lahko delate priprave in popravljate teste.

Vaš problem je, da tečete domov prvo minuto, ko končate pouk, za nekatere je to ob 11.30 in potem tulite, da cele noči delate za šolo. In 7 tednov dopusta vam pripada, ker ste celo leto delale tudi zvečer in ponoči. Namesto, da bi bile tiho, ste želele biti žrtve. Zato in samo zato se vas nenehno melje po forumih, ker ste privilegirane z delovnim časom in dopusti, pa ne znate tega cenit.

In še to bom dodala: ob prvem minimalnem disciplinskem problemu v razredu, kaj vi naredite? Starše kličete isto sekundo. Ker nimate avtoritete in se vam s tem ne da ukvarjat, tudi če gre za banalno rešljivo zadevo med dvema trmastima otrokoma.

Imenitno. Vse ti je jasno, vse obvladaš in to očitno bolje od vsakega učitelja. Edino modro bi bilo, da prideš v šolo in nam, ki nimamo pojma, vse to pokažeš v praksi.

Še enkrat za vse, ki tukaj gonite svojo mantro: NOBEN UČITELJ NI TUKAJ JOKAL, JAMRAL ALI SE PRITOŽEVAL. To nekdo tu napuše, vi pa ponavljate ko papige.

Edino, kar počnemo, je POJASNJEVANJE NAŠEGA DELA in sicer tistega, ki je vam nevidno. Brez jamranja. Ne mečite polen pod noge.

Zavedamo se dragocenosti našega dopusta, brez skrbi. Bi pa svoje delo opravljali tudi v primeru krajših počitnic, če bi bil sistem takšen. Pa pač ni in nismo ga mi izumili.
Bili bi tiho, če nas zaradi sedmih tednov dopusta ne bi nenehno napadali. Potem se pač branimo.

Sploh pa sedem tednov dopusta pomeni 33 delovnih dni in dva dni praznika, ki ga imate prostega tudi vi.  Koliko je razlike med našimi in vašimi dnevi dopusta? Pa govorim zase, ki jih imam toliko zaradi delovnih let. Začetniki jih imajo 25. Enako, kot pri vas.

Pustite nas pri miru s temi počitnicami.

Plus krompirjeve, božične, zimske, prvomajske. Mi damo za tiste dni vmes dopust, vi pa imste vse to plus 7 poletnih tednov.

Ena525, 19.08.2024 ob 17:00

Plus krompirjeve, božične, zimske, prvomajske. Mi damo za tiste dni vmes dopust, vi pa imste vse to plus 7 poletnih tednov.

Pa zdaj še reči, da po naši volji in izbiri.
Ko čez šolsko leto natolčem ob vsem SVOJEM delu svojih 100% obveze, naredim povprečno mesečno še vsaj 15 DIREKTNIH nadur, ko nadomeščam obolele sodelavke ali imam podvojene ure dopolnilnega pouka za tujce ali tiste, ki pač pomoč potrebujejo ali zanjo prosijo.
Pa si izračunaj, koliko delovnih dni s tem pokrijem. Nobenih sestankov ali izobraževanj nisem štela poleg, samo neposredno opravljene ure pouka.

Izplačujejo se le izjemoma, sicer jih pa MORAMO koristiti v času počitnic. Letos imam samo na ta račun dodatnih 19 dni, ker je kolegica matematičarka bila ogromno v bolniški in sem prevzela polovico njenih ur.

Te zanima razlika v dopustih? V gospodarstvu je dostikrat osnova za dopust minimalna, torej 20 dni. Potem pa še dodaten dan dopusta za otroka do 15.leta ali pa 3 dodatne dneve če si starejši delavec. Razlika je torej najmanj 2 tedna. Vsi vi javni (ne samo učitelji) se sploh ne zavedate kakšne privilegije imate.

Daj daj, od moje ogromne družbe prijateljic, znank, sorodnic, sosed in tako dalje, je kar precej učiteljic in REDNO stokajo, da se zvečer pripravljajo na šolo, ampak ob 13.00 grejo na fitnes, ob 14.30 peljejo svoje otroke v glasbeno, druge imajo ob 14.00 že oprano perilo, tretje ob 14.00 že kosilo na mizi, sprehojenega psa, nakupljeno fasungo in do 17.00 ko jaz pridem komaj domov, že spucano bajto. Po še dveh uricah počitka pa “se pripravljajo” na obravnavanje pesmice Zima zima bela! Ne me basat no!

Aha ha ha, 19.08.2024 ob 18:23

Daj daj, od moje ogromne družbe prijateljic, znank, sorodnic, sosed in tako dalje, je kar precej učiteljic in REDNO stokajo, da se zvečer pripravljajo na šolo, ampak ob 13.00 grejo na fitnes, ob 14.30 peljejo svoje otroke v glasbeno, druge imajo ob 14.00 že oprano perilo, tretje ob 14.00 že kosilo na mizi, sprehojenega psa, nakupljeno fasungo in do 17.00 ko jaz pridem komaj domov, že spucano bajto. Po še dveh uricah počitka pa “se pripravljajo” na obravnavanje pesmice Zima zima bela! Ne me basat no!

Podpis! Mene pa gnjavi, zakaj se redno ne rekreiram bla bla bla, po 17 še psa sprehodim z muko včasih.

Okrog sebe imam cel kup ljudi, ki imajo različne službe in različne izobrazbe in noben od njih ne dela 8 ur na dan. 20 najbližjih in vsi neke svoje urnike. Vsi tudi zaslužijo preko 2000€ neto, imajo dopusta toliko, da jim med počitnicami ni panike z varstvom otrok.

Ne vem, zakaj vas prav ti bogi učitelji tako motijo. Verjetno, ker samo ta poklic poznate.

Koga briga, 19.08.2024 ob 20:19

Okrog sebe imam cel kup ljudi, ki imajo različne službe in različne izobrazbe in noben od njih ne dela 8 ur na dan. 20 najbližjih in vsi neke svoje urnike. Vsi tudi zaslužijo preko 2000€ neto, imajo dopusta toliko, da jim med počitnicami ni panike z varstvom otrok.

Ne vem, zakaj vas prav ti bogi učitelji tako motijo. Verjetno, ker samo ta poklic poznate.

Bela506, 19.08.2024 ob 18:32

Podpis! Mene pa gnjavi, zakaj se redno ne rekreiram bla bla bla, po 17 še psa sprehodim z muko včasih.

Ja, ali se čudi, da grem med svojim dopustom na Hrvaško ležat na plažo, ona pa na dvotedensko potovanje po gričih in dolinah, po jezerih in rekah, po vzponih lazit in po evropskih prestolnicah kruzat in se furat po muzejih cel dan od jutra do večera! Ljuba duša, jaz 7 dni ležim, ker sem mrtvo utrujena in se v ponedeljek vrnem v službo, ti pa boš po dveh tednih po 20.000 korakov na dan še 5 tednov doma peglala kavč!!!

Aha ha ha, 19.08.2024 ob 20:26

Ja, ali se čudi, da grem med svojim dopustom na Hrvaško ležat na plažo, ona pa na dvotedensko potovanje po gričih in dolinah, po jezerih in rekah, po vzponih lazit in po evropskih prestolnicah kruzat in se furat po muzejih cel dan od jutra do večera! Ljuba duša, jaz 7 dni ležim, ker sem mrtvo utrujena in se v ponedeljek vrnem v službo, ti pa boš po dveh tednih po 20.000 korakov na dan še 5 tednov doma peglala kavč!!!

Od psihičnega in umskega dela se najbolje spočiješ s fizičnim naporom. Od fizičnega s počitkom, branjem…

Ne da podpiram jamranja učiteljev glede dopusta, ampak da se pa vsako leto spravite nanje zaradi dopusta… Res vsak vidi le minuse v svoji službi in pluse v službi drugih?

Rože v vazi, 19.08.2024 ob 16:38

Omg, 19.08.2024 ob 16:29

Omg, pa kaj vam je enim in drugim?

Vsi učitelji, naj vam je še tako težko vztrajate v svojih sužbah, čeprav imate možnost it drugam (poznam več takih primerov iz bližine, sosedi,…).

Tisti, ki pa niste učitelji, pa vam gredo le-ti v nos pa, kot je napisal že nekdo zgoraj – zakaj niste vpisali pedagoške?????

Ne vem, kako je zdaj, ampak moja generacija, ki smo zdaj stari malo čez 40, je bilo tako, da, so se na pedagoško fakulteto vpisovali slabši učenci.. Dve sošolki iz gimnazije, ki sta imeli vsako leto popravce in komaj vozili skozi, sta  šli na  PeF in učita na OŠ.

No vidiš, in ti boljša ucenka di vpidala težji faks s katerim zdsj hebeš ježa in imaš 31 dni dopusta.

Jap, zahebala si se, sama si si kriva.

KDO ZDAJ JAMRA IN STOKA?
Ti ali učiteljice?

Ja ti uboga revica, dol padeš od utrujenosti?  Pa so ti najbrž učiteljice tudi krive, da delaš fizično delo? So ti stokrat povedale, bi se naučila nekega poklica in ne bi dol padala zdaj.  Ali pa si predebela in ti je rit pretežka za nosit po svetu?

Najbrž si celo misliš, da si jim svoje napela, primitivka zaplankana. Samo svojo glupo pamet in skvarglan karakter si pokazala, pa nič drugega.

Neprijavljena, 19.08.2024 ob 17:26

Te zanima razlika v dopustih? V gospodarstvu je dostikrat osnova za dopust minimalna, torej 20 dni. Potem pa še dodaten dan dopusta za otroka do 15.leta ali pa 3 dodatne dneve če si starejši delavec. Razlika je torej najmanj 2 tedna. Vsi vi javni (ne samo učitelji) se sploh ne zavedate kakšne privilegije imate.

In zakaj se nisi odločila za te privilegije in si šla raje delat v gospodarstvo? Res ne razumem. Tu se boste razpočili od nevoščljivosti, pa ste imeli vsi šanso in jo imate še vedno, da postanete del te priviligirane ekipe s sanjskimi pogoji, plačo in nič dela. Izvolite. Bi?

Pa daj, 19.08.2024 ob 21:36

In zakaj se nisi odločila za te privilegije in si šla raje delat v gospodarstvo? Res ne razumem. Tu se boste razpočili od nevoščljivosti, pa ste imeli vsi šanso in jo imate še vedno, da postanete del te priviligirane ekipe s sanjskimi pogoji, plačo in nič dela. Izvolite. Bi?

Bi, imam celo izibrazbo pravi, s pedagoškimi izpiti na Filozofski fakulteti, pa sem stara že 53.

Točno tako je. Vsi imamo vsaj eno znanko/kolegico/sorodnico/sosedo učiteljico. Tako da ne nas fopat s preobremenjenostjo.

Eto strokovnjake, 19.08.2024 ob 17:18

Pa zdaj še reči, da po naši volji in izbiri.
Ko čez šolsko leto natolčem ob vsem SVOJEM delu svojih 100% obveze, naredim povprečno mesečno še vsaj 15 DIREKTNIH nadur, ko nadomeščam obolele sodelavke ali imam podvojene ure dopolnilnega pouka za tujce ali tiste, ki pač pomoč potrebujejo ali zanjo prosijo.
Pa si izračunaj, koliko delovnih dni s tem pokrijem. Nobenih sestankov ali izobraževanj nisem štela poleg, samo neposredno opravljene ure pouka.

Izplačujejo se le izjemoma, sicer jih pa MORAMO koristiti v času počitnic. Letos imam samo na ta račun dodatnih 19 dni, ker je kolegica matematičarka bila ogromno v bolniški in sem prevzela polovico njenih ur.

Če si v službi 6 ur, to niso nadure, tudi če imaš namesto dveh frej ur vmes samo eno frej uro, eno uro pa nadomeščanje. Smešite se zares. Nadura bi bila šele po 8 urah dela, ki bi ji dodali dve uri pet mesecev vsam dan da pokrijete vse te počitnice. Torej od 7. do 17. redno delo in nadura od 17. do 18. ure. To je nadura. To, kar imaš ti, je pa vsakodnevno luftanje, ker si ob 14. uri frej.

Hahaha, res je… Moja znanka učiteljica tudi skoraj vsak dan med 13.00 in 14.00 naredi rundo laufarije:-)

V gospodarstvu je tako, kot se zmeniš. Moj sin je star 30 let in ima 30 dni dopusta ob 5 letih delovne dobe. Če imaš ti 25 dni dopusta, pa 20 let delovne dobe, si pač nesposobna in na zanič delovnem mestu. Dopust se pri delavcih, ki jih rabijo, izpogaja v gospodarstvu.

Drugače imajo pa zdravniki veliko več dopusta kot učitelji, a tega ne veš? A njim pa pripada, čeprav ga imaš ti veliko manj od njih?

Forum, 19.08.2024 ob 21:47

Hahaha, res je… Moja znanka učiteljica tudi skoraj vsak dan med 13.00 in 14.00 naredi rundo laufarije:-)

In? Jaz pa naredim kosilo ob 13.00, zjutraj pa grem še v trgovino. Delam od doma, priznam, da efektivno v dnevu enih 5 ur. Ampak naredim vse, kar je potrebno.

A učitelji pa morajo delat točno od 7.00 do 15.00? Od kod vam to? A delo o doma ne šteje za vas? Ste tu same trgovke ali čistilke, ki morate nujno vse opraviti v službi, pa ste nam ostalim fouž? Kaj pa predavatelji na faksu? A veš, da so pa oni v službi samo en dan na teden 6 ur, vse ostalo je delo od doma. Še otrok jim ni treba v vrtec dati, ker ga dopoldan pazijo sami, tisti dan ga pa dajo v varstvo partnerju, ki takrat dela popoldan. Če morajo kaj nujno narediti, kaj napisati…, delajo popoldan.

Zakaj ravno učitelji ne bi smeli opravljati delo od doma? V čem je fora?

M ribca, 19.08.2024 ob 21:45

Če si v službi 6 ur, to niso nadure, tudi če imaš namesto dveh frej ur vmes samo eno frej uro, eno uro pa nadomeščanje. Smešite se zares. Nadura bi bila šele po 8 urah dela, ki bi ji dodali dve uri pet mesecev vsam dan da pokrijete vse te počitnice. Torej od 7. do 17. redno delo in nadura od 17. do 18. ure. To je nadura. To, kar imaš ti, je pa vsakodnevno luftanje, ker si ob 14. uri frej.

Moj zdravnik, ki je tudi moj dober prijatelj, ima koncesijo, dela od 7. do 13.00 vsak delovnik. Če ima kdaj kakšno soboto dežurstvo, je to posebej plačano in to odlično, to niso nadure. Torej bi po tvoje moral delati vsak dan še po 2 ekstra uri, da “prinese not osemurni delovnik”? Pa jih ne, ker se mu štejeta ti dve uri za delo od doma, ko prek mailov odgovarja pacientom. A učiteljem se pa dela, ki ga opravijo doma, ne bi smelo šteti v osemurni delovnik? Od kod vam te bedaste ideje?

to ni res, 19.08.2024 ob 22:00

In? Jaz pa naredim kosilo ob 13.00, zjutraj pa grem še v trgovino. Delam od doma, priznam, da efektivno v dnevu enih 5 ur. Ampak naredim vse, kar je potrebno.

A učitelji pa morajo delat točno od 7.00 do 15.00? Od kod vam to? A delo o doma ne šteje za vas? Ste tu same trgovke ali čistilke, ki morate nujno vse opraviti v službi, pa ste nam ostalim fouž? Kaj pa predavatelji na faksu? A veš, da so pa oni v službi samo en dan na teden 6 ur, vse ostalo je delo od doma. Še otrok jim ni treba v vrtec dati, ker ga dopoldan pazijo sami, tisti dan ga pa dajo v varstvo partnerju, ki takrat dela popoldan. Če morajo kaj nujno narediti, kaj napisati…, delajo popoldan.

Zakaj ravno učitelji ne bi smeli opravljati delo od doma? V čem je fora?

Kaj je s tabo, ne bluzi.. Kaksno delo od doma. Ucitelji so konec s poukom in to je to. Znanka uci nemscino na gimnaziji. Vse naredi vmes, ko ima fraj ure v soli.. Sej nima pouka od 8-14.00. Ponavadi ima vsak dan vsaj eno uro luknje.. Takrat popravlja, sestavlja teste, dela za, solo. Sama mi je rekla, da noce delat za  solo skoraj nic doma. Domov pride razlicno, vcasih ze ob 12.00, ponavadi ob 13.00, vcasih tudi ob 14.00 ali kasneje. Enkrat na teden zacne s poukom sele ob 10.05 on gre kasneje od doma.

Torej o kaksnem delu od doma ti govoris. In tudi ona hodi laufat in na treninge vcasih ze ob 13.00.

Tudi jaz sem delala od doma, ko je bila korona. Sem delala od jutra, pa tudi do 19.00 s polurno pavzo. Da ne govorim o sestankih po skypu itd.. Ne hvala, sem raje v sluzbi. To kar ti omenjas, da se ucitelji pripravljajo doma, no ja.. To ni isto, kot pravo delo od doma. Priprave in dejansko delo je ogromna razlika.

Bi, 19.08.2024 ob 21:41

Bi, imam celo izibrazbo pravi, s pedagoškimi izpiti na Filozofski fakulteti, pa sem stara že 53.

Ja itak. Vsak izgovor je dober. Kader povsod manjka, tako da tudi tvoja leta niso ovira. In zakaj do sedaj še nisi?

Pa daj, 19.08.2024 ob 23:23

Ja itak. Vsak izgovor je dober. Kader povsod manjka, tako da tudi tvoja leta niso ovira. In zakaj do sedaj še nisi?

Joj ta vaša mantra, naj gremo v šolo .. pač nisem. Saj ne pravim, da imam sitno službo. Sem pa lahko max 2 tedna v kosu na dopustu.
pejt k frizerju, da boš drug teden priblestela na šiht.

Bi, 20.08.2024 ob 11:21

Joj ta vaša mantra, naj gremo v šolo .. pač nisem. Saj ne pravim, da imam sitno službo. Sem pa lahko max 2 tedna v kosu na dopustu.
pejt k frizerju, da boš drug teden priblestela na šiht.

Ja, dva tedna, ampak KATERAKOLI dva tedna po tvoji izbiri, ne po zapovedi.
Koliko bi pa ti rada imela dopusta? Si ziher, da tri ali štiri tedne skupaj?
Sploh pa lahko kjerkoli vzameš tudi neplačan dopust, celo do max enega leta, če hočeš.

Prijateljica učiteljica se ni vrnila s Hrvaške že od 2. julija. Vrača se 25.8. Ni ji hudega.

Lololol, 20.08.2024 ob 11:55

Prijateljica učiteljica se ni vrnila s Hrvaške že od 2. julija. Vrača se 25.8. Ni ji hudega.

Ja in kaj zato? A ti pa ne izkoristiš svojega dopusta?

Raje se vprašajte, kako fino plačujete luksuzne eksotične počitnice raznim influencerkam, ki se odlično imajo na račun vaše radovednosti na raznih jahtah, rajskih otokih in mondenih letoviščih.

Pa ne delajo čisto popolnoma nič.  Uturavajo vam kič, plastične fantazije in futrajo vašo zavist.

Vi pa raje hop na tiste, ki vam otroke v red spravljajo. Ker so vam učiteljice na dosegu roke in se morajo tudi ob vašem žaljenju in napadanju obnašati korektno in ve hinavke veste, da vam ne smejo v obraz povedati, kar vam gre.

Razne FB starlete pa vam niso dosegljive, ker trošijo vaš denar tam, kamor vi nikoli ne boste mogli priti za njimi. Pa se tudi gladko poserjejo na vas in vaše mnenje.

Malo se zamislite nad svojo omejenostjo.

Fovšija in dopust, 20.08.2024 ob 11:27

Ja, dva tedna, ampak KATERAKOLI dva tedna po tvoji izbiri, ne po zapovedi.
Koliko bi pa ti rada imela dopusta? Si ziher, da tri ali štiri tedne skupaj?
Sploh pa lahko kjerkoli vzameš tudi neplačan dopust, celo do max enega leta, če hočeš.

Ma daj no, bi te rada videla, da bi šla marca na dopust. Večina gre vseno še vedno poleti nekam ali pa pozimi za par dni smučat. Saj imate na 7 tednov en teden frej! Takrat greš tudi ti lahko kamorkoli … V moji službi ne odobrijo neplačanega dopusta, niti mesec dni, Je želel sodelavec, pa niso pustili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close