Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!
Res je, vem od zaposlene v skupini J, ki dela v soli. Adijo, kake razlike so med učitelji in ostalimi zaposlenimi. Vse bi bilo še za prenest, ko ob teh privolegijih ne bi nekdo z veliko manj bil primoran poslušat tega jamranja. Oprostite, a enega ne poznam med njimi, ki bi šel iz šole delat drugam. Ker je evidentno, da tega, kar je tukaj ne bo. Tudi višje plače ne, razen mogoče pri kakem začetniku.
Že kdo, 05.09.2024 ob 22:31
Javni sektor je sekta in ce bi jo lahko bi jo stero u pm…proklete babe jamraste nagnat delat za tekoci trak 7 dni v tednu in 24 ur na dan..sekta sektorska mi gre posteno na k…
No važi. Ko boš rabil zdravniško pomoč pojdi v eno fabriko k delavcu za tekoči trak, ko boš rabil policijo enako, ko boš rabil gasilce ti naj iz fabrike pridejo gasit, otroka vzemi iz šole pa ga sam doma šolaj, dokumente ti bodo delavci iz fabrike rihtali itd.
Mater imate eni zabite glave
a, seveda, 18.08.2024 ob 19:56
Itak.
Jih slišim ko cvilijo v lokalu, kako bo počasi konec vsega lepega. Kuzletine imajo večinoma vse pavšale v bližnjem kampu. Ena je rekla da mora biti na šoli že 26.8., ker je na vrsti, da tala učbenike iz sklada. Druga pa je po slišanemu sodeč žena ravnatelja na neki OŠ in je rekla da onadva z možem bosta ostala do 30. Cela štala 😛
BTW, je bilo objavljeno, koliko učiteljev je bilo v juliju prijavljenih na Zavod za zaposlovanje. Sami taki reveži, ki delajo za določen čas, menjave bolnišk in porodnišk…. ” meseca na Zavodu, potem jih spet zaposlijo, dokler se kuzletine iz bolnišk ne privlečejo nazaj. zato je toliko objavljenih prostih delovnih mest za učitelje – ker harajo kadri, ki ne delajo, za nove pa sploh ni pogojev zaposlitve…..
Ti si imela ras slabo vzgojo. Starši niso opravili svojega dela
Anonimno 8910, 05.09.2024 ob 21:25
Res je, vem od zaposlene v skupini J, ki dela v soli. Adijo, kake razlike so med učitelji in ostalimi zaposlenimi. Vse bi bilo še za prenest, ko ob teh privolegijih ne bi nekdo z veliko manj bil primoran poslušat tega jamranja. Oprostite, a enega ne poznam med njimi, ki bi šel iz šole delat drugam. Ker je evidentno, da tega, kar je tukaj ne bo. Tudi višje plače ne, razen mogoče pri kakem začetniku.
In 6akaj nisi vpisala pedagoške? Pa bi lahko uživala in jamrala z njimi? Jbg, sama si si kriva ?
Delajte od 6 do 14 pa boste vse naredile ne pa ob 9 v šolo ob 12 pa doma”“”
Čudi me zakaj zadnja leta na stotine učiteljev primanjkuje!? A res noče noben/a več za dobro plačilo delati le 3 urce na dan, pa poleti 2 meseca počitnic, pa še vsakih 2 mesca najmanj teden dni počitnic ( krompirjeve, božične, zimske, prvomajske…), pa vse vikende proste.
Z vami mora biti nekaj vornk narobe, ki sedaj cele dneve garate in delate najmanj 8 ur dnevno, eni celo vikende, nočne, popoldanske službe, pa pol sedaj nimate niti 2 tedna dni dopusta med počitnicami, in vse to delate za minimalca ali borno plačilo!
Zagrabite priložnost življenja in izberite vaš sanjski poklic “učiteljica” !
LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR!!! Ne sodi nečesa, o čemur nimaš pojma. Le zakaj potem nisi učitelj, če je tako fajn, vsi imate to možnost. Faks mimogrede nardiš, vsak dan si ob 12h doma, nič ne delaš in še kar naprej imaš počitnice. Aja, pa še plača je visoka. Na dopust greš lahko samo v visoki sezoni, ko je vse najdražje. Res sanjski poklic.
Učitelj med letom ne more koristiti dopusta, vsega mora pokuriti poleti. Še ti vsega prišparaj, pa boš lahko na dopustu kar nekaj časa, odvisno koliko ga imaš. Je pa res, da dlje časa ko si na dopustu, težje greš nazaj v službo, se navadiš na lagodnejše življenje. Med šolskim letom po 1 tedenskih počitnicah ni problem spet iti v službo, po poletnih pa. To ti povem iz prve roke.
Meh, 18.08.2024 ob 20:26
43789, 18.08.2024 ob 20:23
Zakaj pa vi niste učitelji? Aja, prebutasta glava. Speljite se spat, da boste jutri spočiti prišli za tekoči trak.
Sem zadovoljna s svojo univerzitetno diplomo, me pa to cviljenje učiteljic vseeno malo moti. Kako ne razumejo, da imamo ljudje dva, tri tedne dopusta, delamo pa od 7.30 do 16.00, 16.30, marsikdo več? A so one butaste?
Vsi imamo dva, tri tedne dopusta, to je petnajst dni, dopusta imaš od 20 do 30 dni, odvisno, to je 4 do 6 tednov na leto.
A verjameš, da se tudi po drugih službah dogaja, da imamo v nekem trenutku vsega vrh glave. Po treh tednih dopusta se niti ne veselim vrnitve. Morda, za kaka dva tedna. Potem pa iz dneva v dan do dneva, ko bom vzela kak dan dopusta, za vas se pa že ve, da bodo kmalu krompirjeve počitnice. Pa potem božične, zimske, prvomajske … in glej glej, junij bo tik tak tu!
Si v sorodu z Matjažem Koritnikom iz Sevnice?
zamija536, 06.09.2025 ob 10:44
LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR!!! Ne sodi nečesa, o čemur nimaš pojma. Le zakaj potem nisi učitelj, če je tako fajn, vsi imate to možnost. Faks mimogrede nardiš, vsak dan si ob 12h doma, nič ne delaš in še kar naprej imaš počitnice. Aja, pa še plača je visoka. Na dopust greš lahko samo v visoki sezoni, ko je vse najdražje. Res sanjski poklic.
Učitelj med letom ne more koristiti dopusta, vsega mora pokuriti poleti. Še ti vsega prišparaj, pa boš lahko na dopustu kar nekaj časa, odvisno koliko ga imaš. Je pa res, da dlje časa ko si na dopustu, težje greš nazaj v službo, se navadiš na lagodnejše življenje. Med šolskim letom po 1 tedenskih počitnicah ni problem spet iti v službo, po poletnih pa. To ti povem iz prve roke.
Smiliš se mi!
Jana655, 18.08.2024 ob 19:44
Na FB cele pisarije o otožnosti, ker odhaja poletje, zdaj je pa po 7 tednih vsega lepega konec in bla bla bla. Pa dobro no, vsak dopust se enkrat konča, še veseli smo lahko tisti, ki si ga lahko privoščimo.
Zadnji dan pred 1. šolskim dnevom sem kot otrok, komaj čakam, da vidim dijake. Ne, sem vesela za dopust, ne jamram pa, ko je potrebno začeti s šolo. Imam super dijake, dobro se razumem z njimi, rada sem med njimi, vedno rečem … priviligirana, da delam z mladimi. Ni vedno enostavno, je pa vredno. Opravljamo lep poklic. Jaz tako doživljam, ker imam res rada te otroke, ki jih poučujem, čeprav štiri leta, kolikor so na šoli, hitro minejo.
ogledalo716, 08.09.2024 ob 10:49
Delajte od 6 do 14 pa boste vse naredile ne pa ob 9 v šolo ob 12 pa doma”“”
Čudi me zakaj zadnja leta na stotine učiteljev primanjkuje!? A res noče noben/a več za dobro plačilo delati le 3 urce na dan, pa poleti 2 meseca počitnic, pa še vsakih 2 mesca najmanj teden dni počitnic ( krompirjeve, božične, zimske, prvomajske…), pa vse vikende proste.
Z vami mora biti nekaj vornk narobe, ki sedaj cele dneve garate in delate najmanj 8 ur dnevno, eni celo vikende, nočne, popoldanske službe, pa pol sedaj nimate niti 2 tedna dni dopusta med počitnicami, in vse to delate za minimalca ali borno plačilo!
Zagrabite priložnost življenja in izberite vaš sanjski poklic “učiteljica” !
Zadnja leta so jim postavili rahle meje, ker so bili pred tem vajeni, da lahko gredo domov takoj, zdaj mora kdo ostat 45 minut dlje in je cela katastrofa. Še vedno pa čisto dovolj ur vmes, da bi lahko naredili v kabinetu, prosti učilnici ali v knjižnici vse, kar je potrebno in bi šli domov ob 15.00 ali 16.00 brez obveznosti, kot vsi. In to je postalo preveč. Normalno, ker popoldne “pisanje učnega načrta, popravljanje testov, priprava gradiva in drugo ni vsako popoldne in je kvečjemu enkrat toliko, zato jim ne diši fiksni urnik, RAP, delo med počitnicami.
Forum je zaprt za komentiranje.