Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev učiteljice na OŠ

učiteljice na OŠ

ja, očitno ima res veliko srečo, da so ji zrihtali tak urnik. Pri nas to ni mogoče.
Jaz delam vsak dan od 8h do 15h. Vmes imam sicer luknje. Dela pa seveda ne zmanjka. V teh luknjah si urejam dokumentacijo, dnevniki se ne pišejo sami, obveščam starše, imam pogovore z učenci, pospravljam učilnico, pripravljam material, pišem učne priprave, jih printam, pospravljam izdelke, pripravljam izdelke, popravljam teste imam aktive itd. Tudi kakšno nadomeščanje odsotnih učiteljev mi dajo med tem časom. Tako da Matjaž, ti nimaš pojma, kaj tvoja žena dela.
Mogoče tega ne vidiš, ker ona očitno od tiste 13.ure vse to počne, medtem pa si ti v službi.

In še nekaj, verjetno sploh nimaš žene učiteljice, ker si si vse to lepo izmislil in nas kle samo provociraš.
Enkrat na mesec pogovorne?! Verjetno si en zafrustriran starš, ki hodi na te pogovorne in misli, da ima učitelj samo to za delat.
Kaj pa pedagoške konference, pa redovalne konference, pa obvezna in neobvezna izobraževanja, ki jih učitelj ima popoldne? Pa razni izredni sestanki, ki so nujni, ko se rešuje kakšen problem na šoli ali pri določenem učencu s pp?

Če je tvoja žena učiteljica, verjetno veš kaj je to učenec s pp.[/quote]

Moja žena je učiteljica že dvajset let, vsako leto ima podoben urnik. Popoldanske govorilne ure pa ima enkrat mesečno in ker letos ni razredničarka trajajo približno pol ure.
Kaj je otrok s pp pa žal predobro vem, ker sem starš takega otroka.
Mi pa tvoje pisanje precej bolj diši po provociranju, kot pa moje.
Moja žena, ( njene besede ) povprečno nikoli ne naredi ur tedensko.[/quote]

Aha, potem pa je verjetno učiteljica na razrednji stopnji. Tam imajo take urnike, ker se da. Na predmetni pa je druga muzika da veš.
Kar pa se dodatnega dela tiče, smo na istem.
Me pa čudi, da na šoli, kjer naj bi tvoja žena delala, nimajo pedagoških in redovalnih konferenc, pa projektov in drugih sestankov.
Me nisi prepričal s svojo zgodbo.

In za drugi dan, se tvoja žena nič ne pripravlja? Nič ne dela po 14.uri?
Verjetno mora vsaj kakšne delovne liste fotokopirat, pa dokumentacijo urejat?
A si ji plačal tajnico, da to delo opravlja zanjo?
Ali v njenem razredu učenci spijo? Delajo z zrakom? Nima nobenih nalog za popravljat? Nima materiala za priskrbet?
Skratka, ne verjamem ti.
Naj se tvoja žena oglasi kaj na tem forumu in pove, kaj v resnici dela, ker ti očitno ne veš. Pa če sploh imaš ženo učiteljico.

Rada bi videla tako šolo, kjer imajo učitelji nerazredniki popoldansko pogovorno uro , ki traja samo 30 min. Larifari Martjaž.
Pri nas in v drugih OŠ tako ne gre. Ne izmišljuj si. Ali pa si izmišljuje tvoja žena, ki verjetno odhaja od teh pogovornih prej, kot bi smela.

In jaz take učiteljice, ki nič ne dela, ne bi hotela za učiteljico mojih otrok.8

Moja žena je učiteljica že dvajset let, vsako leto ima podoben urnik. Popoldanske govorilne ure pa ima enkrat mesečno in ker letos ni razredničarka trajajo približno pol ure.
Kaj je otrok s pp pa žal predobro vem, ker sem starš takega otroka.
Mi pa tvoje pisanje precej bolj diši po provociranju, kot pa moje.
Moja žena, ( njene besede ) povprečno nikoli ne naredi ur tedensko.[/quote]

Aha, potem pa je verjetno učiteljica na razrednji stopnji. Tam imajo take urnike, ker se da. Na predmetni pa je druga muzika da veš.
Kar pa se dodatnega dela tiče, smo na istem.
Me pa čudi, da na šoli, kjer naj bi tvoja žena delala, nimajo pedagoških in redovalnih konferenc, pa projektov in drugih sestankov.
Me nisi prepričal s svojo zgodbo.

In za drugi dan, se tvoja žena nič ne pripravlja? Nič ne dela po 14.uri?
Verjetno mora vsaj kakšne delovne liste fotokopirat, pa dokumentacijo urejat?
A si ji plačal tajnico, da to delo opravlja zanjo?
Ali v njenem razredu učenci spijo? Delajo z zrakom? Nima nobenih nalog za popravljat? Nima materiala za priskrbet?
Skratka, ne verjamem ti.
Naj se tvoja žena oglasi kaj na tem forumu in pove, kaj v resnici dela, ker ti očitno ne veš. Pa če sploh imaš ženo učiteljico.[/quote]

Napisal sem ti urnik dela ( cca 25 ur ), komference, projekti, sestanki itd. pa niso vsak dan in seveda dela tudi doma, če vse to sešteješ, povprečno ne pride na 40 ur tedensko

Imej malo računice. 8 ur dela pomeni, da začneš ob 7h in končaš ob 15h.
To pomeni, da tvoja žena dela:
V ponedeljek 4 ure manj – in gre po pouku po gozdu nabirat listje dreves, katere bo naslednji dan uporabila pri pouku, pa uredi dokumentacijo v šoli, popravi kakšen spis, nalogo pokliče kakšnega starša na pogovorne ure, ker ga dolgo ni bilo…ali kliče na tvoje stroške od doma?
V torek 3 ure manj- po pouku vpisuje v dnevnik, pospravi učilnico in si spet pripravi stavri za naslednji dan, zrihta material, ki ga bodo rabili pri pouku. Ga gre morda sama iskat, ker sama ve, kaj rabi itd., prebere kakšno litereaturo, se izobražuje, ima sestanek v šoli, projekt
v sredo 1,5 ure manj- ima recimo strokovni aktiv. Se s kolegicami zmeni, kaj bodo počeli naslednji teden, ko bo športni dan, ali kaj bodo učenci imeli v testu itd.
v četrtek3 ure manj- se meni s kolegi, kako bodo okrasili šolo z učenci, kako bodo izvajali delavnice, piše vabila za roditeljske sestanke, kliče spet kakšnega starša, se individualno pogovori z učencem, ki ima specifično težavo.
v petek 4 ure manj- gre spet v naravo nabirat kostanj, rožice, ker bodo naslednji dan imeli naravoslovje, ureja dnevnik, ker ga že nekaj dni ni, pa kakšen test načrtuje, pa še kakšno učno pripravo bi morala narest…

Če

resna maša
Re: učiteljice na OŠ

03.06.11 21:59

Navedeno
matijaž

Rada bi videla tako šolo, kjer imajo učitelji nerazredniki popoldansko pogovorno uro , ki traja samo 30 min. Larifari Martjaž.
Pri nas in v drugih OŠ tako ne gre. Ne izmišljuj si. Ali pa si izmišljuje tvoja žena, ki verjetno odhaja od teh pogovornih prej, kot bi smela.

In jaz take učiteljice, ki nič ne dela, ne bi hotela za učiteljico mojih otrok.8

Pričakoval sem tak odgovor, ker tako malo dela, je pa slaba učiteljica.
Uči pa na razredni stopnji geografijo. Se pa večkrat zgodi, da ne pride nihče od staršev na govorilne ure. Ja, ko pa je bila razredničarka, pa so govorilne trajale tudi po več kot tri ure.

Če bi v tednu naredila premalo ur, poleti na dopust ne bi mogla iti, ker bi imela premalo ur doprinosa.
ITorej tvoja žena dela 40 ur tedensko. Tako da morda en teden dela le 35, drug pa 45 ur na teden. Tako pač je v šolstvu.
Če dosledno urejaš dokumentacijo, pišeš sprotne učne priprave, skrbno skrbiš za razredniške posle itd. sigurno delaš dovolj, če ne preveč.

Ti povem iz lastnih izkušenj. Že nekajkrat sem imela to smolo, da sem delala od 8h (pri nas moramo še celo biti ob 7.45 v zbornici, po ukazu nadrejenih) pa do 14h. Vmes sem imela eno uro dopoldanskih pogovornih ur (tvoja žena jih tudi mora imet).
In še isti dan, smo imeli redovalno konferenco, ki je pričela ob 15.30 in trajala do 19.30.
Zakaj tako dolgo?
Morda zato, ker sem jaz učiteljica na predmetni stopnji in učim več razredov, ne samo enega in moram za vsak razred prisostvovati na redovalni konferenci.
Tvoja žena pa je učiteljica na razredni stopnji in se njena redovalna konferenca konča prej, saj uči samo en razred.
pa s tem ne mislim, da tvoja žena ne dela dovolj. Sigurno dela dovolj. Samo ti tega ne vidiš. Pa daj si zapisovat vsak dan posebej, celo leto in potem nam sporoči svojo statistiko.
Učitelji delamo in še kako delamo.

Aha, na razredni stopnji geografijo 🙂

Tudi če na pogovorne ur nihče ne pride, mora tam sedet tisto uro in to je dejstvo.
in še sam priznaš, da ko je bila razredničarka, je delala več ur. Kar 2 več.

Sploh te ne razumem. Ali si svoji ženi fouš, ker dela? Kaj ji očitaš? Ali hodi domov res tako spočita?
Namesto, da bi bil vesel, da je več doma, da se lahko ukvarja s tvojim otrokom s pp, se repenčiš, da nič ne dela.

In doma ji ti vse zlikaš, pa skuhaš, pa opereš in pomiješ, kaj ne?
Dedci ste vsi glih, sam po babah tolčete.

Lažeš, kot pes teče:

1. nobena pogovorna ura ne traja samo 30 min, razen če je tvoja žena ne popiha prej domov in zato verjetno ni nobenega starša na pogovornih, ker nje takrat že ni več tam:))))

2. na razrednji stopnji ni učiteljic, ki bi učile samo geografijo. ali so razredničarke ali pa učiteljice podaljšanega bivanja. Predmetni učitelji, ki tu učijo, so učitelji telovadbe, likovnega in glasbe, učitelji geografije pa ne.

Verjetno si en zafrustriran starš, ki ima mulca , ki ti dela v šoli probleme in zato učitljc videt ne moreš. pa sedaj tu gor glodaš.

se ti nikoli ne zmotiš?

se ti nikoli ne zmotiš?[/quote]

Ko sem hodila v šolo, smo pri geografiji pisali teste, pa vedno neke delovne liste reševali. Tega učiteljica verjetno ni snela kar z neba. Se je morala za nekaj ur dol usest in spisat. Pa kakšno zanimivo sliko iz krajev, ki smo jih obravnavali, nam je pokazala. To pa je spet morala kje poiskat. In za to je potreben čas.
Pa tudi svet se spreminja, torej se mora vedno doizobraževat. Za to je tudi treba veliko časa.

Moja mami je učiteljica, pa vem, da večkrat popoldne manjka, ker hodi na dodatna strokovna izobraževanja, na strokovna srečanja, pa v šoli ima sestanke z učitleji, pa redovalne konference, pedagoške konference, infomativne konference, pa zaključne konference. te trajajo vsakič po 3 ure in več.
Ko ima mami za urejat dokumentacijo, ostaja tudi po kakšno uro ali dve na šoli. Pa teste poravlja, pa se vsaki dan pripravlja, sedi za PC in piše in piše. Delovne liste, teste, priprave, slikice išče itd.
Rada bi, da ne bi opravljala poklica učitelja. končala bi recimo ob 17h in potem imela časa zame.

Tako kot je v vsaki službi je tudi na šoli. Vsepovsod so slabi in dobri delavci.
Moja otroka hodita v šolo, kjer imamo tudi takšne razlike med učitelji. Nekateri so pretirano natančni in hočejo znanje, kot bi že bila na srednji šoli, nekaterim se pa po domače povedano fučka. Tudi pri nas je ena učiteljica zgodovine in geografije,ki samo še čaka na odhod v penzijo.
Od sodelavke sin je sedem let starejši od mojih otrok in mi je dala stare teste, ki jih je pisal in so bili čisto isti za vsa leta. Sedaj končuje šolo tudi moj tastarejši in teste uporablja hčera, ki je tri leta mlajša pa so še testi vedno isti.
Toliko o tistih popoldanskih pripravah.
Vrjamem pa da niste vsi isti je pa res malo prizadevnih,ki bi gledali da bi otroke kaj naučili.
Nikoli mi ne bo jasno: Otroci slabo pišejo test pri nekem predmetu (skoraj vsi) in po moje to pomeni, da snov niso razumeli, ampak nikomur nič in grejo naprej z neznanjem.
Hočem povedat to, da te v vsaki službi čakajo posledice takšne ali drugačne, če ne narediš kaj vredu tu pa ni dobenega briga.

Nekaj pa vsi pozabljamo, ko se pogovarjamo o učiteljevem delovnem času..
nekaj časa sem delala na šoli in vam povem, da 4 ure učenja in 8 ur nekega drugega dela se preprosto ne da primerjati. Se spomnim, da sem enkrat na teden imela 7 ur..meni se je mešalo in sem bla čisto vsakič utrujena ko hudič, medtem ko sedaj komot delam tudi 10 ur, če je treba.
Saj vmes malo zadihaš, kako rečeš, malo telefoniraš… pa nočem reči, da drugo delo ni toliko vredno..samo, da je drugače. Težko je opisat, to je res 100% koncentracija in preprosto niti ne bi bilo možno 8 ur na dan učit.
LP

Najprej prvotno vprašanje: moje delo z 4 ure je bilo polno lukenj, v šoli sem bila ravno toliko časa, kot druge, le da sem vmes uspela napisat pripravem narest delovne liste in mi doma skoraj ni bilo treba + sestanki, aktivi, skupine staršev. Tisto uro vmes sem bila pa zadolžena za mir na hodnikih. A bejž…. varnostniki so za to plačani. Za nekaj ur, ko je delala “namesto mene” druga, sem ji morala napisat pripravo… v glavnem, edino, kjer se je poznalo, da delam 4 ure, je bila plača.

Vsi, ki imate pripombe na delo učiteljic: pridite en dan v 7, 8. razred, itak tisto snov morate znat, pa odpredavajte, napišite naslednji dan kontrolne (no, zvečer), pa preverite kaj so odnesli.

Me samo zanima…
Kakšno plačo prejme učitelj, ki je polovično zaposlen? Prejme polovično + dodatki ali kako? Me samo zanima, kakšen je način obračunavanja. Hvala vsem, ki boste dali kvalitetne odgovore.

Brezveze, da na veliko komentiram, ker nisem prišla zato na forum, ampak me zanimajo ene druge stvari… V glavnem, iz šolstva sem šla ravno zaradi tega, ker je to preprosto eno največje izkoriščanje, pa vsak ti grozi z inšpekcijo. Delaš cele dneve in nimaš nič od življenja. Mogoče je 27 vbstaršev od 28 super, pa se najde eden, zaradi katerega imaš petkrat več dela in se dobesedno prisesa na tebe…

Imam pa možnost videt iz omna svoje pisarne delavce, ki delajo eno cesto (ki jih sicer po eni strani razumem, bog ve, če dobijo sploh plačano…) in kadar pogledam skozi okno, ne delajo nič. Moralo bi se slišat ropotanje strojev, pa tudi nek rezultat bi moral bit. Pa delajo samo, ko jim nadzorni za ritjo stoji in se dere.

Sicer pa, kadarkoli pridem k svojemu partnerju v firmo, npr. ob 13.00, ob 14.00 in naprej – pogosto ne delajo nič. Od 14.00 je obvezno na vrsti brskanje po internetu. Tega si v šoli ne moreš privoščit. Krivi so pa učitelji pravzaprav sami, ker se pustijo. Čeprav pa moram rečt, da razen na svoji firmi, kjer pač imam možnost izbire kdo bo delal z mano, so bili učitelji najboljši sodelavci, kar sem jih imela. Nobenih neprimernih odnosov, vsi pa zelo pridni, delavni, veliko znanja, razgledanosti, sploh ne moreš verjet. Od tega je bila ena, ne z enim ampak ene par doktorati in magisteriji, občudovanja vredna oseba, ki ji sicer ne bi bilo treba delat v šoli, ampak je očitno čutila, da je to nejno poslanstvo. No, jaz pač žal nisem – kljub temu, da še vedno delam tudi po več kot 12 ur na dan, ampak uživam, kljub temu, da so mogoče trenutno razmere take, da nisi čisto prepričan ali boš bakrotiral ali pa boš iz tega uspel izpeljat nekaj pozitivnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close