Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev učiteljice na OŠ

učiteljice na OŠ

Ojla!
Zanima me, če je tu katera mamica učiteljica v OŠ, ki je šla po porodniški na polovičen delovni čas? Zanima me: ali se lahko dela 3 dni in nato 2 dni frej? Ali morajo biti ure poučevanja strnjene, ali so lahko vmes luknje? Kolikšna je plača? Polovična? Ali polno delovno mesto učitelja, ko se odloči za polni delovni čas, čaka, če je oseba zaposlena za nedoločen čas? Je tudi plačilo vrtca potem znižanio, če je plača polovična?
Prosim za kakršnekoli podatke!
Hvala!

omg … tebi se pa vidi da si iz JU :)))

Ne znam si predstavljati, da lahko delaš polovičko, če si RP. Kvečemu OPB ali predmetni pouk, kjer se dajo ure razporediti. Kakšen bo urnik je pa po moje v veliki meri odvisno od ravnatelja in tistega, ki urnik dela. Plača je v skladu opravljenega dela, plačano imaš polno pokojninsko.

No, jaz lahko potrdim samo to, da je razpored dela povsem odvisem od dobre volje nadrejeneg.a Lahko te da delat vsak dan 4 ure, lahko od 8ih naprej, lahko pa od 12ih naprej, če so take potrebe. Na to ti nimaš kaj dosti vpliva.
Lahko en teden dopoldne, lahko en teden popoldne (če imate taka del. mesta, ki so tudi bolj popoldne)……

samo zate: za polovični delovni čas boš dobila polno plačo, če boš pridna pa še beneficirano delovno dobo!!!

da boš kar imela frej dneve ne bo šlo, delala boš najverjetneje vsak dan, poučuješ polovično, vse ostalo pa delaš na polno (saj ne moreš imet samo pol konference ali pa pol govorilnih…).
tak primer poznam. morda je kje drugače.

Kolikor mi je znana situacija, je zaposlitev za polovičko v šolstvu bolj ali manj larifari. Ure ti razbijejo tako, da si večinoma v službi enako časa, kot pri polni zaposlitvi. Mene je tako j***ala ravnataljica na prejšnji šoli, sicer nisem bila za polovični po lastni izbiri, ampak po sili razmer, ker ni bilo dovolj ur na razpolago. Delala sem recimo prvi dve uri, pa potem 6. in 7., vmes itak ne boš hodil ven, da pa mi ne bi bilo dolgčas, je vodstvo poskrbelo, da sem tiste vmesne ure nadomeščala druge učitelje ali dežurala po hodnikih. Plačanih nadur nisem imela nič, ker se to “kao šteje za mojo obveznost”. Se pa morda najde kje tudi vodstvo, ki je bolj fleksibilno pri tem, čeprav je sestava urnika dostikrat kar težavna.

Ne vem kako je na OŠ, vem pa da je na srednji tako, da imaš sicer lahko polovični delovni čas, vendar moraš biti prisoten na vseh sestankih, četudi so tisti dan, ko te ni, tudi suplence, športni dnevi, konference … Tako da je res, da delaš lahko za polovični delovni čas, ampak dejansko težko reči, da delaš polovični delovni čas.

Jaz delam 35% delovnega časa (8 šolskih ur) na OŠ in delam 2 dni v tednu. Nimam “lukenj” in imam zelo malo nadomeščanj. Na sestanke in konference hodim samo tiste dni, ko sem v šoli. načeloma je super, vendar je tudi plača temu primerna, okoli 400 € brez dodatkov…

Poznam učiteljico, ki je zaposlena za polovičko in je ponedeljke in petke frej!

He, he, he. A potem poznaš mene? 😉
Ja, vse je možno, če se vodstvo s tem strinja in če je tisti, ki organizira urnik dobra duša. Tudi ni treba da si prisoten na vseh konferencah. Važno, da dosežeš svoj fond ur.
Seveda v tem primeru dobiš tudi potne stroške in nadomestilo za prehrano samo za tiste dni, ko si v službi, kar je meni sicer logično in edino pravilno.

Kolegica, ki uči v prvi triletki, se je zmenila, da bo do šestega leta najmlajše imela OPB.

Še en dokaz, kako lene so današnje učiteljice…..

Jaz sem točno v taki situaciji.
Delam tri dni, dva dni pa imam fraj.
Ure so mi naredili strnjeno in ravnateljica mi gre zelo na roko. Imam pač srečo. Sem slišala, da nekje ni tako.
Je pa res, da na koference, sestanke in pop. pogovorne moram hoditi.
Na eni drugi šoli baje nimajo niti te obveze.
Odvisno je od vodstva.
Ti svetujem, da povprašaš malo tu.http://www.revija.mojedelo.com/strokovnjak-odgovarja/dopust-po-porodniski-6585.aspx

Če bi se delodajalec zakona točno držal, bi praviloma vsaki dan poučevala samo 2 šolski uri, in to strnjeno, brez lukenj in dodatnih suplenc. Tak urnik lahko dela samo učiteljem, ki delajo polovično a ne zaradi starševstva. Pa tudi suplenc ne smejo imet.
Seveda pa se v realnem življenju tako ne da, ker je narava dela pač takšna.
Tudi jaz sem nekajkrat morala naredit kakšno suplenco. Pomočnica mi je povedala da drugače pač ne gre in je res bila izjema.

Kaj naj ti svetujem? Najbolje je, da povprašaš sodelavke, če se ti splača. Kakšne so izkušnje pri vas. Odvisno je, na kateri šoli si zaposlena.

Lahko pa se kasneje buniš in kličeš inšpekcijo, čeprav bo to kar zoprno, saj so to tvoji sodelavci.

Če si bila sedaj zaposlena za nedoločen čas in za polno, te bo po prekinitvi polovičnega tako delo tudi čakalo.

Kar se vrtca tiče, pa ne vem.

Jaz bi take zabrisal iz službe. Če vam ni za delat, ni treba, je dovolj drugih, ki si delo želijo!!!

Drage učiteljice!

Pa vi že tako ali tako delate polovičen delovni čas.

Naj vam za primer napišem urnik dela moje žene:
ponedeljek 9 -13,
torek 8 -13,
sreda 7.30 -14,
četrtek 7.30 -12.30,
petek 7.30 -11.30
in eno sredo v mesecu še popoldanske govorilne ure

Hvala vsem za odgovore!
za tiste pa, ki nekaj odgovarjate pa še sami ne veste, kaj, prosim, da ne komentirate, ker situacije ne poznate. Mati samohranilka s tremi majhnimi otroki še zdaleč ni lena, len pa je janez, ki se mu delat ne da in so ga zaradi lenobe že zabrisal iz službe in je nevoščljiv ostalim, ki jo imamo. Pa še od zavoda lepo vleče! Janez, pejt delat!

matijaž! Kje pa imajo tak luksuz??? Jaz učim trojno kombinacijo za 30 evrov več na mesec, pa nisem noben dan doma pred 15-to in začnem ob 7-h, pa doma do polnoči še sedim za rač. in delam ZA ŠOLO!!!

A bejš no. In kar polnih 8 ur x 60 minut poučuješ? In potem se še doma pripravljaš na pouk ter popravljaš teste do polnoči? veš da ti ne verjamem niti besede.

Zaradi takih, imajo še nekateri, ki so bili do sedaj na zavodu, možnost da se zaposlijo vsaj za določen čas. In ker imajo vsaj kakšno leto delovnih izkušenj, bodo prej dobile novo zaposlitev na kakšni drugi šoli.
Pejd spat, ker nimaš pojma, kako se dela v šolstvu.

ja, očitno ima res veliko srečo, da so ji zrihtali tak urnik. Pri nas to ni mogoče.
Jaz delam vsak dan od 8h do 15h. Vmes imam sicer luknje. Dela pa seveda ne zmanjka. V teh luknjah si urejam dokumentacijo, dnevniki se ne pišejo sami, obveščam starše, imam pogovore z učenci, pospravljam učilnico, pripravljam material, pišem učne priprave, jih printam, pospravljam izdelke, pripravljam izdelke, popravljam teste imam aktive itd. Tudi kakšno nadomeščanje odsotnih učiteljev mi dajo med tem časom. Tako da Matjaž, ti nimaš pojma, kaj tvoja žena dela.
Mogoče tega ne vidiš, ker ona očitno od tiste 13.ure vse to počne, medtem pa si ti v službi.

In še nekaj, verjetno sploh nimaš žene učiteljice, ker si si vse to lepo izmislil in nas kle samo provociraš.
Enkrat na mesec pogovorne?! Verjetno si en zafrustriran starš, ki hodi na te pogovorne in misli, da ima učitelj samo to za delat.
Kaj pa pedagoške konference, pa redovalne konference, pa obvezna in neobvezna izobraževanja, ki jih učitelj ima popoldne? Pa razni izredni sestanki, ki so nujni, ko se rešuje kakšen problem na šoli ali pri določenem učencu s pp?

Če je tvoja žena učiteljica, verjetno veš kaj je to učenec s pp.

A bejš no. In kar polnih 8 ur x 60 minut poučuješ? In potem se še doma pripravljaš na pouk ter popravljaš teste do polnoči? veš da ti ne verjamem niti besede.[/quote]

Sej mi ni treba verjet! Pa prav je, da mi ne, ker notri niso vštete še govorilne ure, sestanki takšni in drugačni, nastopi, prolsave, in kup (5 ) projektov, za katere dvomim, da veš koliko dela je treba v to vložit in to BREZPLAČNO. Pa itak se vidi, da si nekaj osnovnih razredov prespal/a, ker ne znaš brati – nisem rekla, da poučujem od 7-15, ampak da delam in ni v šolstvu le pouk urnik našega delovnega časa!! eh, eh…

A bejš no. In kar polnih 8 ur x 60 minut poučuješ? In potem se še doma pripravljaš na pouk ter popravljaš teste do polnoči? veš da ti ne verjamem niti besede.[/quote]

Potolaži se, učitelji ne delajo nič več in nič manj, kot delaš ti.
Razlika je le v tem, da ko ti prideš domov, lahko vse pustiš za seboj, medtem ko učitelj tega ne more storiti. Ko prideš domov, te čakajo tvoji otroci.
Ko učitelj pride domov, ga čakajo njegovi otroci in še tvoji in sosedovi itd.
Dober učitelj načrtuje, kako se bo naslednji dan ukvarjal s tvojimi otroci, kako jim bo prilagodil naloge, kako bo delal z njimi, da se bodo naučili.
Lahko še vedno pljuvaš po nas, vendar vedi, da pljuvaš tudi v lastno skledo.

Pomisli od kdaj gre v šolstvu vse navzdol. Od takrat, ko so začeli učiteljem očitat, da nič ne delajo in da so itak brez veze. Kdo bo potem v šoli spoštoval učitelja? Tvoj otrok? Ostali učenci? Ti?

ja, očitno ima res veliko srečo, da so ji zrihtali tak urnik. Pri nas to ni mogoče.
Jaz delam vsak dan od 8h do 15h. Vmes imam sicer luknje. Dela pa seveda ne zmanjka. V teh luknjah si urejam dokumentacijo, dnevniki se ne pišejo sami, obveščam starše, imam pogovore z učenci, pospravljam učilnico, pripravljam material, pišem učne priprave, jih printam, pospravljam izdelke, pripravljam izdelke, popravljam teste imam aktive itd. Tudi kakšno nadomeščanje odsotnih učiteljev mi dajo med tem časom. Tako da Matjaž, ti nimaš pojma, kaj tvoja žena dela.
Mogoče tega ne vidiš, ker ona očitno od tiste 13.ure vse to počne, medtem pa si ti v službi.

In še nekaj, verjetno sploh nimaš žene učiteljice, ker si si vse to lepo izmislil in nas kle samo provociraš.
Enkrat na mesec pogovorne?! Verjetno si en zafrustriran starš, ki hodi na te pogovorne in misli, da ima učitelj samo to za delat.
Kaj pa pedagoške konference, pa redovalne konference, pa obvezna in neobvezna izobraževanja, ki jih učitelj ima popoldne? Pa razni izredni sestanki, ki so nujni, ko se rešuje kakšen problem na šoli ali pri določenem učencu s pp?

Če je tvoja žena učiteljica, verjetno veš kaj je to učenec s pp.[/quote]

Moja žena je učiteljica že dvajset let, vsako leto ima podoben urnik. Popoldanske govorilne ure pa ima enkrat mesečno in ker letos ni razredničarka trajajo približno pol ure.
Kaj je otrok s pp pa žal predobro vem, ker sem starš takega otroka.
Mi pa tvoje pisanje precej bolj diši po provociranju, kot pa moje.
Moja žena, ( njene besede ) povprečno nikoli ne naredi ur tedensko.

Če je tvoja žena učiteljica, verjetno veš kaj je to učenec s pp.[/quote]

Moja žena je učiteljica že dvajset let, vsako leto ima podoben urnik. Popoldanske govorilne ure pa ima enkrat mesečno in ker letos ni razredničarka trajajo približno pol ure.
Kaj je otrok s pp pa žal predobro vem, ker sem starš takega otroka.
Mi pa tvoje pisanje precej bolj diši po provociranju, kot pa moje.
Moja žena, ( njene besede ) povprečno nikoli ne naredi 40 ur tedensko.[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close