Učiteljica pouka in verouka
Učila prvo triado. V četrtem razredu ni več želela poučevati tega razreda dalje zaradi učenca z ADHD . Prevzela paralelko. Učila mojega otroka , ki je lani bil v stiski zaradi nasilja v družini. Ravnala napačno in povzročila stisko. V petem razredu ima drugo učiteljico in upam , da bo lahko pridobil zaupanje nazaj.
Podrobnosti ne morem in ne želim pisati. Žalostna sem in sem mogla nekam napisat.
Žalostna mami, 15.09.2025 ob 13:57
Učila prvo triado. V četrtem razredu ni več želela poučevati tega razreda dalje zaradi učenca z ADHD . Prevzela paralelko. Učila mojega otroka , ki je lani bil v stiski zaradi nasilja v družini. Ravnala napačno in povzročila stisko. V petem razredu ima drugo učiteljico in upam , da bo lahko pridobil zaupanje nazaj.
Podrobnosti ne morem in ne želim pisati. Žalostna sem in sem mogla nekam napisat.
Otrok je imel stisko zaradi nasilja v družini, ti pa se obremenjuješ z učiteljico? Kakšno reakciji ste pri njej doživeli, da je otroka pahnila v tako hudo stisko? Upam, da je nasilnež umaknjen iz družine in da ta ne povzroča več stiske. Najhuje za otroka je, ko zataji primarna družina.
Ma daj se že ustavi s tvojimi glupimi. Totalka blesavo in niti malo smešno. Res si budalo.
Če bi bila tvoja zgodba resnična, pa je čisto za razumeti tistega, ki te je vsipal za uho. In otrok ne bi smela imeti. Obvezna sterilizacija, otrok v rejništvo, ti pa na prisilno delo in vsaj teden eno knjigo prečitat.
Žal mi je , podrobno ne morem pisat. Otrok hodi k pedopsihiatru , ki je potrdil posttravmatsko stresno motnjo. Človek , bi pričakoval od nekoga , ki je pedagog in veren , (če to pomeni še bolj empatičen )strokovno in človeško razumevanje.
Vsi delamo napake. A take pustijo posledice , ki ne minejo hitro.
Na začetku sem pisala zmedeno. Ne morem v podrobnosti, a tudi iz strani pedop. je potrjeno , da je bilo nestrokovno kar je storila. Ne moreš otroku kar rečt da laže.
Žalostna mami, 15.09.2025 ob 15:21
Žal mi je , podrobno ne morem pisat. Otrok hodi k pedopsihiatru , ki je potrdil posttravmatsko stresno motnjo. Človek , bi pričakoval od nekoga , ki je pedagog in veren , (če to pomeni še bolj empatičen )strokovno in človeško razumevanje.
Vsi delamo napake. A take pustijo posledice , ki ne minejo hitro.
Na začetku sem pisala zmedeno. Ne morem v podrobnosti, a tudi iz strani pedop. je potrjeno , da je bilo nestrokovno kar je storila. Ne moreš otroku kar rečt da laže.
Še enkrat- je nasilnež odstranjen iz družine? Iz opisa sklepam, da je otrok o nasilnem dejanju zaupal učiteljici in ne tebi? Torej je sklepal, da je ona bolj zaupanja vredna kot ti, ki verjetno veš za nasilje in gledaš vstran? Vsi, ki ste mu blizu ste mu obrnili hrbet. Če delata ati in mami “napake” , je za razumeti, ko pa nekdo, ki nima vpogleda v vašo družinsko dinamiko, je pa za pisat na splet. Daj fokus na otroka, mu pomagaj povrniti zaupanje in mu bodi v oporo, to najbolj rabi
Daj nehaj kvasit traparije. Če si ti dala noge narazen napačnemu kretenu in si si s takim dovolila zanositi in roditi, je S TABO nekaj narobe.
Če si doma mirno gledala, kako dec razsaja, pretepa in podobno, si za en kurac mati, ki ni že pri prvem takem izpadu popokala otroka in ga umaknila iz te štale. Prasica.
Travme ima otrok od tega, kar je gledal doma, ne pa od tega, da mu je učiteljica rekla, da laže. Ali bi ga pa naj pustila empatično lagati mogoče? Ona zna vzgajati, ti pa ne.
Sicer pa vprašaj tega pedopsihiatra, ti bo potrdil, da SI TI OTROKA UČILA LAGAT in da otroci, ki jih prasice učite tega ne smeš povedati, zares pogosto lažejo.
Zapustila sem moža zaradi nasilja. Dobil je prepoved približevanja. Kljub temu je prišel na dom in pred otrokoma grozil , da me bo ubil. Uspelo mi je poklicat policijo, ki je ukrepala. Otroka sem zaradi hude travme peljala na urgenco. (Mlajši ni hotel iz stanovanja , da ne bi oče prišel za nami.) Sem ga pomirila in smo šli. Po tem je CSD ukrepal in predlagal sodišču prepoved stikov ( bile so še druge stvari). Sodišče je stike prepovedalo. Zaradi posttravmatske motnje je otrok v šoli govoril , da je oče spet prišel in nas bo pobil. Učit. ga je spraševala ali je to res. Po nekaj dneh je rekel, ,da ne ( to sem potrdila tudi jaz) , ona pa mu je rekla po tem zakaj laže ?!
Borim se zase in za otroka. Ne obsojate, da nisem nič naredila in da se je lahko zaupal le tujim ljudem. Zdaj oba obiskujeta pedops. jaz psihologa.
Žalostna mami, 15.09.2025 ob 16:28
Zapustila sem moža zaradi nasilja. Dobil je prepoved približevanja. Kljub temu je prišel na dom in pred otrokoma grozil , da me bo ubil. Uspelo mi je poklicat policijo, ki je ukrepala. Otroka sem zaradi hude travme peljala na urgenco. (Mlajši ni hotel iz stanovanja , da ne bi oče prišel za nami.) Sem ga pomirila in smo šli. Po tem je CSD ukrepal in predlagal sodišču prepoved stikov ( bile so še druge stvari). Sodišče je stike prepovedalo. Zaradi posttravmatske motnje je otrok v šoli govoril , da je oče spet prišel in nas bo pobil. Učit. ga je spraševala ali je to res. Po nekaj dneh je rekel, ,da ne ( to sem potrdila tudi jaz) , ona pa mu je rekla po tem zakaj laže ?!
Borim se zase in za otroka. Ne obsojate, da nisem nič naredila in da se je lahko zaupal le tujim ljudem. Zdaj oba obiskujeta pedops. jaz psihologa.
Kako je pa ta tvoj dec vedel, kje stanuješ? In zakaj si ga spustila v stanovanje?
In ja, otroka je pripomba učiteljice gotovo prizadela, ampak učiteljica tega ne bi rekla, če bi ji ti situacijo predhodno pojasnila. Si pa verjetno otroku rekla, da ne sme govoriti o vaši situaciji. Njega je pa bilo strah in je pač zinil. Verjetno v svoj zagovor, ker je pred tem kaj ušpičil in je učiteljica raziskovala, zakaj neprimerno ali nenavadno vedenje. Iz čistega miru ne bi šel pripovedovat.
In otrok nima travme zaradi te izjave. Ima jo zato, ker sta vidva bedaka in nista znala otroka odstranit iz vajinih špetirov. Pa saj to sama veš, kajne? Kot tudi, da otroci ne lažejo, če jim starši ne zabičajo tako.
Si vsaj zdaj učiteljici pojasnila vse, ali spet samo polovico zgodbe? Bo zagotovo govorila z otrokom in ga pomirila.
Ne obsojam. Travme tvojemu otroku je povzročil tvoj mož. Če je učiteljica preverjala resničnost njegove izjave in ga povprašala zakaj laže, je to zate največji problem? Skrb, da je nasilnežu preprečen stil z otroki, naj bo tvoja prioriteta ter da boš oseba na katero se lahko zanese. Da pa učiteljica uči še verouk, je pa zate in tvojega otroka čist obrobnega pomena.
Vedel je kje sem , ker sem bila na svojem starem domu.
Imel je prepoved približevanja meni, ne pa takrat še prepovedi stikov z otroci
Pripeljal je otroka nazaj in prišel v stanovanje.
Nikoli nisem otroku rekla , da ne sme govorit v šoli karkoli , kar se dogaja doma. Poznali so situacijo od ločitve, ko je hodil v šolo že starejši otrok. Učiteljica v prvi triadi je vse stiske z mlajšim predebatirala z mano in skupaj sva mu stali ob strani. V. četrtem pa se je zgodilo kot sem napisala.
Otrok je ( pa tudi jaz) povedal dan po dogodku. Takrat je bilo ok. Potem pa je čez tedne govoril , da je spet prišel in ko sem povedala, da sedaj n̈e prihaja več je sledila obtožba da laže. Otrok ni namerno lagal. Pedop. je pojasnil , da otrok podoživlja dogodek in govori kot da se je ponovno zgodil.
Letos sodelujem z novo učiteljico , ki vse to ve in verjamem da se to ne bo ponovilo.
Otrok pa nosi v sebi ta ” zakaj lažeš” in mu je hudo in se boji, da mu ne bodo verjelii, če se bo ponovilo, (da bi to spet podoživljal).
Uredi svoje misli. Napacno je ravnal tisti, ki je bil nasilen v vasi druzini in tisti, ki ste dopustili, da otrok odrasca v nasilnem okolju. Uciteljica ni izvajala nasilja v vasi druzini.
Večina učiteljev žal ni pedagog v pravem smislu. Ženske so večinoma fizične babe in niti se ne zavedajo kakšno škodo lahko z neprimernim vprašanji in pripombami povzročajo.
Pol pa nič čudnega da jim otroci skozi solska okna skačejo v smrt.
Vse šole, ni korale imate izobraževanja na temo stisk otroka in kaj je primerno in kaj ni primerna reakcija učitelja. Naj prevzamejo odgovornost!
Anonimno 4772, 15.09.2025 ob 18:43
Večina učiteljev žal ni pedagog v pravem smislu. Ženske so večinoma fizične babe in niti se ne zavedajo kakšno škodo lahko z neprimernim vprašanji in pripombami povzročajo.
Pol pa nič čudnega da jim otroci skozi solska okna skačejo v smrt.
Vse šole, ni korale imate izobraževanja na temo stisk otroka in kaj je primerno in kaj ni primerna reakcija učitelja. Naj prevzamejo odgovornost!
Otrok je v hudi stiski zaradi tega kar je počel oče. Otok se je učiteljici zlagal in ona ga vpraša, zakaj se je zlagal in zdaj ima po tvojem travme zaradi tega? A mu ne znaš kot mama razložiti, da je mogoče učiteljico zgoj zanimal razlog (mogoče je res izvedla pogovor neprimerno)? Mogoče pa ne gre zato, da učiteljica ni verjela otroku, pa se je ponovno nasilje res ugodio? Otrok podoživlja nasilje, ki ga je povzročil oče. Delaš velik problem, tam kjer ga ni, pa minimaliziraš na drugi strani velik problem. Verjamem, da celotna družina rabite veliko podpore, da prekinete z napačnimi vzorci. Želim vam vse dobro in mirno življenje brez nasilneža.
Mah, ja, podoživljal je dogodke in zato govoril v šoli, da je oče spet prišel. Daj, ne lupetaj. Pač zlagal se je in če se je zlagal, pa četudi zaradi bogve katerega razloga, je to še vseeno laž. Da je zdaj grozno stravmiran, ker ga je učiteljica vprašala, zakaj laže? Ja bog pomagaj, no. Očitno učitelji ničesar več ne smejo reči, nič vprašati.
Travme ima zaradi tega tvojega bivšega, pusti učiteljico pri miru in mulcu razloži, da je to kar je povedal, bila pač laž, jebiga. Ne pomaga zavijat v celofan, grem stavit, da je tvoj otrok takrat točno vedel, da ni povedal resnice. In močno dvomim, da je haluciniral, da je oče dejansko prišel. Morda se je zlagal zato, ker se je bal, da se to res lahko zgodi in si je to predstavljal, ampak to je še vseeno laž, pa obračaj kakor hočeš.
Forum je zaprt za komentiranje.