twoo je lažniv portal
že nekajkrat sem dobila vabila za twoo od neznanih ljudi. malo sem se pozanimala in dobila odgovor, da to lahko pošlje le oseba, ki ima tvoj mail v svojem adresarju v mailu. no včeraj pa spet dobim eno tako vabilo in grem lepo in se registriram na twoo in kontaktiram administratorje. in najprej vprašam ali se to vabila pošiljajo čisto naključno na čisto naključne maile in so tudi oni rekli, da to lahko pošlje oseba, ki te ima v mailu v adresarju. nato povem, da me nekdo s temi vabili nadleguje, ki ga ne poznam a on očitno pozna mene, ker me ima v mailu.
no predno se registriraš tam piše, da je twoo brez lažnih profilov.
no jaz lepo vprašam, če lahko preverijo, če ima določena oseba več profilov – torej lažnih – zakaj drugače bi jih imel več? in rečejo, da tega ne moreje preveriti!!!??? kako potem lahko zagotavljajo, da je twoo varen in brez lažnih profilov???
kakšno reklamo si delajo!!! gnoji!!!
Oseba, ki ima tvoj mail lahko stopi v kontakt s tabo preko maila. Torej zakaj sploh interes se prijavljati na razne portale? Neustavljiva radovednost?
Portali pa pošiljajo kar sami vabila na maile, ki jih snamejo pri različnih ‘šeringih’.
Kmalu torej dobimo kar na dom katalog z opisom nasega izbranca, plus samo za zenske vse potrebne parametre in spisek spretnostnih lastnosti. Dokoncna realizacija pa se izvede po zanemarljivi transakciji. Huuu tole 21. stoletje. trgovci so vedno bolj podjetni in iznajdljivi.
No obstaja resitev: spam 🙂
Kolikor je meni znano vabilo dobiš od znanih ljudi, se pravi od nekoga, ki ga imaš v svojem adresarju v mailu (torej si ga vsaj nekoč poznala, a ne?). Na tem portalu pa se najbrž lahko vsak registrira kot mu paše, z izmišljenim nickom in profilom.
Na svojem privat mailu sem samo enkrat dobila takšno vabilo in ugotovila, da je od kolega:)). Je bilo zanimivo, ker je njega skoraj kap in sem na ta način izvedela, kako se zabava v prostem času:).
Tu pa tebi in Bibitki res ne morem parirat, ker me te zadeve ne zanimajo. 🙂
Torej ti verjamem na besedo.
In kako kaj odpadanje in prijemanje? 😉
japkica, ja to je res, point je v tem, da je tip hotel mene očitno zafrknit, da je nekdo nepoznan in me ni hotel kontaktirat preko maila ampak to dela preko twoo in badoo, verjetno zato, da bi se jaz tja registrirala in ga kontaktirala kot nekoga nepoznanega, on pa bi mene poznal.
bedni so ti portali, ki tako zavajajo kako so varni in brez laži, resni profili. v resnici pa je to sam še en portal za iskanje seksa. in kako ne morejo potem preverit profilov? saj to vsaka stran lahko preveri po IP-ju.
in vsekakor je tako, ja, kot pravi Goldfish. vabilo dobiš od ljudi, ki jih poznaš, ki te imajo v mailu. na twoo se pa vpišejo z drugim mailom, ki ga ti ne poznaš, te shranijo v adresar, se vpišejo na twoo, tam vpišejo geslo tega svojega maila in se razpošljejo vabila na vse naslove, ki jih imajo shranjene. imam pa občutek, da si ta tip mene ves čas shranjuje v nove in nove maile in takole pošilja vabila in twoo in badoo.
kako to ustavit? če na teh portalih kao tega ne morejo nardit? jaz že lahko skoz brišem ta vabila, ampak gre mi na k****, ker me ima nekdo za budalo in si skoz ustvarja nove maile, da me lahko je** s temi vabili.
Ne jemlji si no tega tako k srcu. Mogoče si pa samo komu všeč. Če te ne zanima preprosto ignoriraj. Na dan vendar zavržemo ogromno število mailov ali povabil. Od takšnih in podobnih portalov pričakovati, da bodo preverjali in sankcionirali uporabnike, pa je nerealno.
no, če sem komu všeč mi to lahko pove direktno, saj ima moj mail, ne pa da se pretvarja pod drugimi nicki in misli, da se bom vpisala na en portal, da bom potem v njegovih očeh izpadla, da iščem seks. in glede na to, da menja nicke, da bi me ja prepričal za registracijo, očitno nima dobrih namenov. in potem bi itak govoril “ja saj se je sama vpisala” ali bi pa celo okoli govoril, da iščem seks, ker sem tam gor.
vpisala sem se pa z drugim mailom, tako da me on preko mojega maila, ki ga pozna ne more najt tam gor. vpisala sem se pa le za kontakt z administratorji.
Na tem portalu imaš omejene funkcije, za odklenitev le-teh rabiš poslat vabilo na naslove v tvojem adresarju (z mejlom, s katerim si se prijavila, če je to gmial, se pošlje VSEM naslovnikom, ki jih imas na gmail računu). To se pošlje takoj, čim klikneš ja, in ne moreš nič proti temu. Lahko se samo opravičiš vsem naslovnikom, ki so dobili tvoje vabilo, da te na portalu čaka tvoj ZS.
Torej, brez panike in lepo zbriši. Gre za realno osebo, ki te pozna. In zelo verjetno se niti ne zaveda, da se je vabilo razposlalo prav vsem.
Tako je, če folk ne bere drobnega tiska.
To drži, samo zato ti ni treba uporabiti vsa možna sredstva za dosego enega in edinega cilja. Na silo ne gre. Izbira pravih poti je včasih bolj ključna od samega cilja:).[/quote]
To sem za napisal malce bolj zgoraj. Vse ostalo je odvisno od cloveka. Vecina deluje po sistemu : Metka: NE; ok Andreja. kaj tudi NE, potem pa Sabina. Na ta nacin ulov ni vprasljiv. Ce pa si bolj … komplicirana oseba, potem gres na vse ali nic.
Ignoriranje nekoga, za katerega ne veš kdo je ni enako ignorirati poznanega. Na misel mi ne pade, da bi se prijavila na kakšen portal, ker sem dobila neko anonimno povabilo.
ampak jaz teh ljudi ne poznam. če bi jaz dobivala vabila od poznanih ljudi bi se izpisal v mailu njihov ime oziroma nick. tako pa vsakič, ko dobim dobim od nepoznanih imen. kako me imajo lahko nepoznani ljudje shranjeno v mailu? zato sklepam, da je to ena oseba, ki si dela nove maile in me z namenom shranjuje potem se pa s temi maili na novo vpisuje na twoo.
tudi drugače sem za večino svojih stikov v mailu prepričana, da ne hodijo na twoo in se še nikoli niso tja registrirali. dobim pa ta vabila mogoče 1 – 2 na leto. zato še toliko bolj sklepam, da je to ena in ista oseba. na začetku mi je bilo vseeno, ker niti nisem vedela, da to pošiljajo ljudje, ki naj bi me imeli v mailu. sem mislila, da je to čisto naključno. zdaj pa mi gre že precej na živce, ker je očitno to en čudak, ki nima dobrih namenov.
moski 111 kakšno žensko ti iščeš (če jo iščeš)? Takšno, ki bo zadovoljna, da sta rekli Metka in Andreja ne, da je prišla na vrsto? Če je odgovor ja, potem imaš pravo taktiko. Če je odgovor ne, potem brcaš v temo.
Forum je zaprt za komentiranje.