Najdi forum

Saj veste, kaj mislim. Twix, sladki prsti! 😉
Naša otroka obožujeta to čokolado. In ker je vsak dan seveda ne dobita, sta prišla na idejo, da vas vprašam za nasvet, kako bi se to lahko naredilo doma. Zgleda takole: keks, neka krema (medena?), oblito s čokolado. Saj ostalo bi šlo, ampak krema…? Kako naj jo naredim?

Twix je tudi moj favorit 🙂 Da bi to delala sama, še nisem premišljevala, bi te pa le rada popravila in sicer mislim, da je vmes karamela in ne med. Kako pa narediti ravno prav tekočo karamelo, pa ne vem…
Enkrat je bilo govora o Kinder rezinah s karamelo in je bil omenjen kar kupljeni preliv…

Ko pa kaj “stuhtaš”, pa nam izdaj skrivnost 🙂

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, prav imaš, verjetno je res karamela. Sem pa že delala Kinder rezine in je ta preliv preveč tekoč. Sem vprašala za nasvet Niko33, pa zgleda, da ni opazila mojega sporočila (saj veš, teme pač ne skačejo na vrh…((().
Ravno pri tem prelivu se mi je zalomilo, saj se je pecivo tam kar “ločilo”.

Ja, tuhtala bom, samo če bo kaj iz tega… 😉

Če pa ima še katera kakšen nasvet, se seveda priporočam!

Ola !

Stanka, na Coolinariki je eno pecivo, mislim. da so Kikirikijeve rezine s čokolado ali karamelne rezine, ne vem točno. To pecivo vsebuje tako karamelno kremo. Jaz sem ga zadnjič delala in nje bilo zelo dobro, samo spodnja plast se je fejst drobila. Mogoče bom drugič dala žlico smetane več v kremo, da bo bolj tekoča.

LP, Maja

Draga Stanka!

sorry, sele sedaj sem videla tvoje sporocilo glede Kinder rezin… Tudi meni se je zadeva “ločila” vendra me ni motila, ker je bilo vseeno zelo dobro…

Drugače bi ti pa predlagala za Twix rezine, da vzameš osnovo za testo kakšno limonino testo za piškote ali pa celo bolej kakšno testo za pito.

Potem pa ta premaz od kikiriki rezin in na vrh čokoladni preliv…

lp
Nika

Ej, punce, fenomenalne ste!

Tole bo pa kmalu narejeno! Imata otroka res prav, ko pravita, da tukaj (na tem forumu) pa gospe res vse vedo! 😉

Hvala, ko naredim, sporočim rezultat!

PS: Nika33, Kinder rezine so pa drugače zelo dobre!

Je kikiriki lahko slan ali rajši ne?

Hvala,

lp, Nina

V testo sem dala kar slanega, v kremo pa ne.

Lp, Maja

Majuška, hvala,

bom za kremo kupila arašide v lupinah. Jutri fant praznuje, pa bi rada naredila nekaj sladkega, kar zagotovo uspe.

Lp, Nina

Nina, v Sparu imajo že zluščene, neslane arašide.

Lp, Maja

Pozdravljena!

No tvoj twix je že verjetno bil narejen in otroci zadovoljni. Ker si spraševala po karamelni kremi oziroma karamelu ti posredujem moj recept za karamelo. Že dolga leta nazaj sem jo staknila v eni reviji.

Potrebuješ 100 g slatkorja
125 ml smetane za stepanje
50 ml likerja – viskija
75 g medu

Slatkor karamelliziramo v ponvi z debelim dnom. Med stalnim mešanjem počasi prilijemo smetano. Dodamo še liker in med, ter 4 minute mešamo na močnejšem ognju. karamel vlijemo na piškote. Počakamo vsaj 24 ur, da se strdi.

Veliko veselja ob uživanju piškotov s karamelo

Tajna

Tajna, tudi tebi zdravo!
Twix imam v načrtu jutri ali naslednje dni (če bo slabo vreme). Zdaj imata otroka počitnice in bomo lepe dni izkoristili za smuko, slabe pa za sladkanje :))).

Tajna, si ti že delala po tem receptu? Najbolj me zanima, če lahko liker nadomestim npr. z mlekom ali čim podobnim, saj bo pecivo za otroke.

ja em že delal po tem receptu in sicer delala sem pecivo podobn kot husarski poljubčki.. Testo sem naredila v svaljek in razrezala z nožem na 1cm debele kose in potem v vsak kos naredila luknjice, jih spekla( luknje morajo bitikar velike ker testo naraste in jih zapolni), in v te luknje sem potem nalila karamel.

Stanka, ne boj se ni to takšna količina alkohola da bi otrokom škodila, pa tudi med kuhanjem. alkohol kar nekam izhlapi. na koncu se ga sploh ne obččuti.
Če to lahko nadomestiš z mlekom, iskreno povedano še ne vem, če te moti alkohlo enostavno ga izpustiš.

lp
Tajna

Mona

valda da je karamel samo stopiš, in pole malo zaliješ, sam moraš pazit da se ti ne strdi(ker se ful hitr). Pa dejte rajš lešnike vmes 😉

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close