TV PODATKI
Podana je maksimalna ločljivost.
Full HD pomeni, da ima vgrajen digitalni tuner za sprejem digitalnega signala preko antene in kabelske. Z MPEG 4 kodiranjem. To pomeni tudi za SLO.
Odzivni čas je čas, ki ga potrebuje slika na zaslonu za izris. Če bi televizor med delovanjem posnela z kakšno malo boljšo videokamero, bi opazila, da slika utripa. manjši kot je odzivni čas, manj slika utripa. Tako da manjši kot ima tv oz monitor odzivni čas, bolje je za naše oči, saj so po daljšem gledanju manj utrujene.
HVALA ti Robi. Sedaj si vsaj malo predstavljam kaj je kaj.
Torej še nekaj me zanima. Razumem, da odzivni čas ni najboljši, odločam se med dvema Tv-jema. Drugi TV je PLASMA TX-P42C3
Ta ima odzivni čas 0,oo1ms
ločljivost 1024x72o točk HD Ready
frekvenca osveževanja 600Hz
svetilnost 2.ooo.ooo:1cd/m2
Ali bi bil ta boljši, ali je ločljivost premajhna?
Malo gledam na cene, ne morem si kupiti predragega, hvaležna bi bila vsakomur, ki mi lahko pove na kaj naj bom pozorna pri kupovanju. Kakšnih posebnih funkcij, snemanj, ne potrebujem. Rabim samo za gledanje, želim pa dobro sliko.
ROBI,
še enkrat hvala. Gledala bom samo normalen program, kaj so ti predvajalniki sploh ne vem, ne bi jih znala uporabljati, pa tudi drugih posebnosti ne. Sem samo stareša upokojenka, ki gleda program, ki je pač na sporedu. Tudi poraba elektrike me ne zanima, saj ne gledam stalno.
Torej bi mi bolj priporočal PLASMO kot LCD? Slika bi bila boljša ne glede, da ima pri ločljivosti manjše številke?
Hvala za tvojo prijaznost in nasvet ter pojasnila.
Če že nisi kupila, predlagam nakup FULL HD modela. Glede na to, da ne kupuješ velikega zaslona, boš morda našla za enak denar kakšen televizorček, ki ima vgrajen multimedijski predvajalnik – torej lahko filme pogledaš kar z USB ključka ali prenosnega diska (nekateri modeli LG in Samsung podpirajo tudi slovenske podnapise). Tudi če (še) ne uporabljaš ključka ali nimaš prenosnega diska, bo morda kdaj prišel prijatelj s prenosnim diskom v žepu in bosta skupaj pogledala kakšen čudovit dokumentarec v HD resoluciji. Verjemi, ne bo ti žal.
Dobra izbira je tudi možnost predvajanja nekaterih internetnih vsebin, npr. YouTube, kjer prav tako lahko najdeš ogromno zanimivih filmov in videospotov. Tega seveda cenejši modeli še nimajo, nekateri pa morda že. Povprašaj za nasvet tudi prodajalca – včasih nekaj evrčkov dodaš, pa boš kasneje bolj zadovoljna, saj TV ne kupujemo ravno pogosto.
Forum je zaprt za komentiranje.