TV ne bere podnapisov
Nabavili nov TV LG 32LV5300, v navodilih piše, naj bi z USB-ja predvajal podnapise srt, sub …, tud nekje na netu sem prebrala, da ljudem to dela, meni pa ne. Film in podnapis sta do pikice enako poimenovana, ampak ko grem na nastavitve predvajanja, je tisti del menija, kjer naj bi se urejali podnapisi, siv-mrtev. Pa tudi, če na daljincu pritisnem na tipko “subtitles”, ne glede na to, ali gledam film z USB-ja, film na TV, živo oddajo, se čisto nič ne zgodi. Zdaj pa ne vem, a pri meni kaj ne dela ali je potrebno še kje kaj nastavit? Priznam, skozi navodila se še nisem pretolkla, mogoče mi bo pa znal kdo tule kaj svetovat?
V reklamnih oglasih za ta model piše tole: Posebnosti: DivX-HD-/MKV-support, Bluetooth, USB vmesnik, LED osvetljitev. To pa še ne pomeni, da predvajalnik res predvaja tudi podnapise.
Imam LG LED monitor s TV tunerjem, ki je podnapise takoj pokazal – brez kakršnega nastavljanja. Mislim, da celo tipke Subtittles nima na daljinca, dela pa vse b.p. Morda povprašaš še prodajalca? Ali pa počakaš na odg. koga, ki ima enak model TV.
Malo nazaj smo nekomu kupili kar drag, večji LCD TV Philips – pa tudi ne kaže podnapisov. Takle je res dobro preveriti že pred nakupom.
Suzi hvala.
Sem se veliko zanimala pred nakupom. LG televizorji naj na sploh ne bi imeli težav s podnapisi.
Kot sem že zgoraj napisala, piše tudi v navodilih, da podpira podnapise srt in sub format.
Monitor (brez TV tunerja) pa meni tud brez posebnih nastavitev pokaže podnapise, tako na stacionarnem kot prenosnem računalniku. Ampak itak da ni keč v monitorju ampak v softwaru, ki je na računalniku.
Upam, da se najde kdo s takim ali pa podobnim TV, ki bo znal kaj pomagat?
LG-ji naj bi res znali prikazovati podnapise, ampak modelov je veliko, tako da se nikoli ne ve.
Poskusi še kakšen drug film, morda samo ta, ki si ga testirala, nagaja. Če ne bo delalo in je TV nov, ga morda še vedno lahko zamenjaš. Multimedijski predvajalnik, ki zna prikazat tudi podnapise, je namreč skoraj bolj pomemben kot sam TV – vsaj za tiste, ki gledamo filme tudi s prenosnih diskov.
Tudi novejši Philipsovi TV prikazujejo podnapise, vsi modeli pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.