TV in kuhanje
Rada sem gledala TV Koper ob petkih (nekje ob 18 30) oddajo Iz morja v lonec. Ze en mesec je ni vec.Mogoce jo bodo ponavljali.Ribe na 100 in 1 nacin,duhoviti dialogi(igralka Miranda Zaharija).
To,kar sem jaz poimenovala “ucna ura”,sem kar nakljucno ujela tudi na Koper,sedaj se niti ne spomnim ,kdaj je tocno bilo.
Vcasih na Dobro jutro ponudijo dober recept iz Gostinske sole-Izola.
Prav prijetno je pogledati oddajo Na vrtu,kjer ob koncu kaj skuhajo ali specejo,zelo nazorno.
Od tujih poznam oddajo na RAI 1 ob 11 30,vsak dan razen nedelje La prova del quoco. Vcasih,ob posebnih priloznostih tudi zvecer.Prvi del ucenje ,prikaz dolocene jedi z receptom.Drugi del pa tekmovanje dveh parov v pripravi obeda v 20 minutah. Tipicno it. jedi z veliko sveze narejenih domacih testenin. Za moj okus uporabljajo za omake prevec smetane in masla.Veliko je rib in zelenjave.Ocenila bi pozitvno.Imajo tudi spletno stran z recepti,ki jih dobis,vsaj mislim tudi v angl.verziji. Ce primerjam naso podobno oddajo izpred let z Mlakarjevo,je it. super. Zelo zivahno,sproscujoce,tudi kriticno…
Seveda sem gledala (prav redno) oddajo V svetu zacimb.Igralca sta bila super!!!
Lp Babi
Pika bojda je na satelitu, ampak na drugem, ne tistem kot je bila prej. Če ti kaj pomagajo tile podatki pa izvoli (kopirano iz enega drugega foruma):
Spostovani!
Obvescam vas, da smo v torek, 24. 02. 2004 uspesno zaceli z oddajanjem TV
PIKE na satelit Hellas Sat 2:
TV PIKA
Hellas Sat 2 (39.0o vzhodno)
D/L Freq.: 12606,00 MHz HORIZONTAL
Symbol rate=27.500
FEC=3/4
Zelimo vam obilo uzitka ob gledanju nasega programa.
Lep pozdrav,
Janja Justin
Janja Justin,
vodja produkcije
TV PIKA
Smartinska cesta 152 (Hala II / 4)
SI – 1533 Ljubljana
Slovenia
tel.: +386-1-5206414
fax: +386-1-5206425
Ja, je tudi meni potem moj mož razložil, da je sploh ne bomo več gledali, ker je na drugem satelitu.
No, saj ni tako hudo… za tisto malo časa, ko ga imamo za gledanje TV, je preogram SLO čisto dovolj, otroci pa tako in tako najraje gledajo BBC Prime ali Disney-a…
Pozdravček!
Vladka
TV Slovenija je prav skopa s takimi kuharskimi oddajami. Pa bi se prilegla kakšna, mislim, da bi jo mnogi radi gledali. Škoda, da je za nekatere dosti slabše oddaje vedno dovolj denarja na razpolago, za koristne ga pa dostikrat zmanjka. Od vseh redkih kuharskih oddaj, ki so se kdajkoli zvrstile na TV SLO, mi je bila najbolj všeč oddaja z Ivanom Ivačičem. Tega je že davno, v spominu mi je pa ostala.
Sicer sem pa redna gledalka Kochduel-a na Voxu in seveda Jamie-ja. LP
ORF 2 predvaja vsak dan dopoldne (tudi v soboto) ob 9 in nekaj minut, takoj po ZIB oddajo Frisch gekocht ist halb gewonnen, takrat je ponovitev prejšnjega dne. Nova oddaja je tako vsak dan ob 13 in 15 (takoj po ZIB) Prejšnja serija mi je sicer bila bolj všeč, kar šteje so tako recepti in nasveti. Zdaj menjajo kuharje (predstavljajo se šefi kuhinj itn. iz različnih regij – njihovi dialekti so včasih prav za nasmejat), drugo jed pa skuha eden od kandidatov, ki so se prijavili. Večinoma precej okusne stvari. Na domači strani imajo tudi recepte za naprej in za nazaj.
Včasih sem gledala tudi na 3SAT mislim, da kuha tisti Švicar Laufer ali nekaj takega, pa imamo namesto tega mrežo net. Juhuhu 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.