Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Tuširanje – zopet

Tuširanje – zopet

Mene pa zanima,zakaj se morate nekateri takoj stuširat, ko pridete iz morske vode ? Saj se ne kopate v kanalizaciji.
Menim da je morska voda, glede na svojo sestavo bolj neoporečna, kot pa sladka izpod tuša na obali, predstavlja tudi naravni piling telesa, pa še veliko zdravilnega bi se našlo. Nekateri, pa kljub pomanjkanju sladke vode takoj pod tuš, le zakaj?

Mi ni všeč suha sol na koži.

sol razžira kožo in jo izsuši.

Morje imam zelo rada. Morska voda je dobra tudi za izpiranje ust in nosu, če nisi ravno na neki mestni plaži. Ampak ko se sol posuši na koži, sta samo dve možnosti: ali jo sperem, ali pa se spraskam. Tako da, ja, če je le možno, se na hitro polijem s sladko vodo, obrišem in preoblečem v suhe kopalke. Se pa strinjam, da so zdaj, ko vode manjka, tuši na plaži potrata in bi čisto zadoščalo hitro tuširanje zvečer.

Nekateri imajo sicer res probleme s soljo – vendar če bi trditev absolutno držala bi moral biti jaz že mrtev – oz. brez kože; na morju se namreč s sladko vodo skoraj ne tuširam tudi po 3 tedne…

Sol (minerali) koristijo koži. Če te moti, se obriši v brisačo takoj ko prideš iz morja. Morje na slovenski obali je veliko manj onesnaženo z organskimi delci (fekalijami) kot npr. v Dalmaciji. Tam je skoraj nujen takojšnji tuš. Je pa res, da na prvi pogled izgleda naše morje umazano zaradi muljastega dna iz katerega se dvignejo drobni peščeni delci, ki povzročajo motnost. No, eni v welnes centrih celo mastno plačajo, da jih namažejo s ta istim ‘blatom’ 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close