Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Tuširanje in umivanje vsak dan

Tuširanje in umivanje vsak dan

Zanima me naslednje:

Nekateri pravijo da se ni pripporočljivo tuširati vsak dan z milom(shower gel) ??
Baje da da dobro včasih samo z vodo, ker če se vsak dan tuširaš z milom lahko škoduje koži?

lp

Če je koža zelo občutljiva je bolje uporabljati milo za občutljivo kožo,sicer pa se je potrebno tuširati z milom vsak dan,razen, če se tuširaš večkrat na dan,lahko uporabiš milo samo 1krat.

meni je zdravnica rekla, da ni priporočljivo vsak dan uporabljat mila-če pa že, pa na tistih mestih(pod pazduho,stopala)
samo za info…
lep pozdrav

ja kaj pa če se prepotiš-recimo poleti,voda ni dovolj,seveda pa moraš uporabljati nežna ,neparfumirana mila-po možnosti kar ta v kosu.

Točno tako.

Milo uporabljaj vsak dan le na teh mestih na ostalih pa vsak drug dan. Jaz tako delam že nekaj let pa sem ravno tako čista kot druge ki uporabljajo milo vsak dan za povsod.

Jst uporabljam peno za tuširanje od zelišč od justa in sem super zadovoljna, že mala kepica pene zadošča za umivanje. Kožo pa nimam nikoli izsušeno, tako da tudi kakšnih posebnih stvari za po kopanju ne potrebujem.

Tuširanje samo z vodo je zadosti!

Jaz se tuširam vsak dan vsaj enkrat, včasih pa dvakrat, uporabljam pa kremasti gel za tuširanje le za področje pod pazduho ter stopala (le občasno grem v kopel, ko se umijem z gelom po celotnem telesu), za intimne predele pa uporabljam intimno milo. Po mojem mnenju je za ostalo telo, torej predele, kjer se ne potim nekoliko več, dovolj navadna voda.

Mislim da je vsakodnevna uporaba mila odveč. S tem se nasploh pretirava!!!

Zdravniki, tudi ginekologi priporočajo, da se vsak dan enkrat umije z milom z nevtralnim pH-jem, če se umivaš večkrat dnevno, pa se potem samo z vodo. Pri izbiri med običajnim tekočim in trdim milom, je bolje izbrati trdo milo, saj manj draži kožo.

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

uporaba mila vsak dan, je močno odvisna od tega kakšno milo ali gel za tuširanje se uporablja. Naj bo kvalitetno , pomeni da ima sestavine, ki ne izsušijo kožo ampak jo nahranijo in ob tem odstranijo umazanijo. Najbolj so primerni izdelki ki vsebujejo hranljiva olja in se ne preveč penijo, lahko so tudi kakšna oljna mila in podobno. To najbolje preverite tako ( že ko z nimi umijete roke se čuti, če preveč povleče in suši roke ni dober uzdelek), da če je koža po kopanju izredno suha in se lušči, je milo najverjetneje preveč agresivno. Dobri izdelki za tušuiranje kožo še dodatno hranijo in ni občutka, da koža vleče in se lušči. Občasno je potrebno narediti piling da odstranimo odmrle celice in kožo negovati z ustreznimi olji, losioni kremami, masli za telo.

Pozdravček,

Simone Godina

Beauty Coach

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close