Turizem v Slo za tujce
Imam eno vprašanje, če pridejo tujci v naše hotele, ali imajo v teh hotelih kakšne brošure, kam iti v Sloveniji v stilu,d a to organizirajo agencije. Po vzrou kot imajo to v tujini, ko prideš recimo v Turčijo, potem pa imaš en kup letakov, kam, kako, za koliko denarja, kam te pridejo iskat, kdaj te pripeljejo in podobno.
Ali sem jaz to spregledal, ali te ponudbe ni toliko.
hvala za komentarje.
Primož
Pri nas je na vseh področjih problem nepovezanosti, nesodelovanja in nesposobnosti hitro zapopasti kakšno priložnost, ki se ti ponuja, se pravi nefleksibilnost. To se kaže tudi v turizmu. Slovenci očitno ne prenesemo dinamike in prilagajanja. Imeli bi kar neko stalnico brez potrebe raziskovanja, tuhtanja, novih idej, prilagodljivosti….tako je bolj enostavno, tako se bolj varne počutimo, polomit ga tudi ne moremo. Če pa se kdo najde, ki ima ideje (če tudi brilijantne), ga je treba zatreti. Mogoče nisem podal uporabnega odgovora glede hotelov, ampak splošno stanje pa je tako pri nas.
A je kje na internetu kakšena stran, kjer se da pogledati te aranžmaje?
recimo za obisk prekmurja?
primož
A tole si že pošpejal? http://www.pt-zveza.si/
Jaz tudi trobim, da bi morali organizirati shutle, ki bi vozili na eno ali več dnevno kopanje v različne terme, (ki pogosto samevajo), pa se nič ne premakne. Koliko turistov sameva, ker ne vedo kam. Koliko jih bo zopet samevalo v Ljubljani 1., ko bo vse zaprto?
Nepovezanost in nefleksibilnost ostaja problem slovenskega turizma. Premalo reklame na spletnih straneh tudi.
obrni se na TICe različnih občin, pač tiste ki te zanimajo. Mogoče je še najbližje temu kar ti iščeš I Fell Slovenia
http://www.slovenia.info/?lng=1
Mi delamo s turisti iz celega sveta. Predvsem gre za degustacije. Ampak iz naše okolice (Portorož, Piran, Strunjan, Izola, Koper…) turistov preprosto ni. Še ko so se naredili prospekti ob kakšni pripreditvi jih obalni hoteli niso niti na pult postavili. Težko bi trdila, da gre zgolj za nesposobnost.
Saj imaš v Sloveniji za turiste takele šatle iz LJ:
https://www.takeme2.si/index.php/sl/
Take me 2 na različne turist. destinacije v Sloveniji.
Delala sem na recepciji. Bila sem v nenehnem stiku z gosti in zato vedno na tekočem z informacijami kakšna pričakovanja so imeli naši gosti, njihovi predlogi, zadovoljstvo…itd. Predstavila sem nekaj idej nadrejenim in naletela na gluha ušesa. Takrat mi je postalo jasno, da je treba delati zase. Vsi moji zaposleni morajo biti kreativni in drzni.
Se kar strinjam s Šavrinko.
Pri nas ni nobenega sodelovanja med hoteli in drugimi ponudniki turističnih storitev. Ko pride turist na recepcijo in vpraša, kje v bližini je kakšna dobra restavracije, bo dobil užaljen odgovor, da je itak njihova hotelska najboljša in ga ne bodo nikamor usmerili.
V Ljubljani je konec tedna slovenski festival vin. Poteka v hotelu Union. Praktično noben drug ljubljanski hotel ga noče oglaševati, niti s plakati, niti s karticami.
In to žal niso osamljeni primeri.
Forum je zaprt za komentiranje.