Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Turistični vodniki in otoci

Turistični vodniki in otoci

Tisti, ki radi obiščete kako turistično jamo, kakšne imate kaj izkušnje? Znajo vodniki razlago prilagoditi otrokom? Recimo, če je pač neka skupina turistov, vmes tudi familije z otroci, se vodniki kaj potrudijo za otroke?

Kje imate ok izkušnje?

Ali pa večina kar svoje goni in se ne ozira na to, da so v skupini tudi otroci?

Pred časom sem morda tule zasledila, da je z otroci v jamah bolj problem, če začnejo sitnarit, da bi lulali, tega pa se v jamah ne dela.

Ja, to je jasno, da je treba na WC pred obiskom jame.

Bolj me zanima razlaga. Vodniki kaj prilagodijo, če so zraven tudi otroci ali ne?

Saj ni nujno samo jame, tudi kaki drugi ogledi z vodnikom: vodniki kaj prilagodijo razlago, če so zraven tudi kake familije z otroci ali kar gonijo po svoje, strokovno, za odrasle?

Se kaj ozirajo na to, da so zraven otroci, ko razlagajo ali imajo enake razlage kot, če so sami odrasli?

Odgovor na objavo uporabnika
turistične jame, 20.06.2021 ob 19:53

Tisti, ki radi obiščete kako turistično jamo, kakšne imate kaj izkušnje? Znajo vodniki razlago prilagoditi otrokom? Recimo, če je pač neka skupina turistov, vmes tudi familije z otroci, se vodniki kaj potrudijo za otroke?

Kje imate ok izkušnje?

Ali pa večina kar svoje goni in se ne ozira na to, da so v skupini tudi otroci?

Koliko starih otrocih? Velika razlika je če je otrok star 4 leta ali pa 10.

Za predšolske glede na lastne izkušnje jam ne bi priporočila zaradi hoje in lulanja. Moraš vedet da je v jamah hladneje in otroke hitro prime lulat in nimajo kam.

Drugače se po mojih izkušnjah v skupinah vodniki ne prilagajajo otrokom, razen če gre za organizirano skupino otrok. Pri npr.15 udeležencih, ki so v dostih primerih še narodnostno različni se pač 2 otrokoma ne morejo pretirano posvečati. To je tudi utopično pričakovati.

Moj nasvet pustite času čas in izbirajte izlete primerne za starost otrok. Tako boste vsi najbolj zadovoljni, vi, otroci in drugi obiskovalci.

Za otroke tam okrog 4, 5 let pa tudi za otroke tam 12-15.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close