Turistične agencije
Pozdravček vsem skupaj !
Mene pa zanima, s katerimi agencijami ste že potovali in kakšne so vaše izkušnje ?
Do zdaj sem potovala z agencijo Potepuh in Kažipot in z obema je bilo vedno in povsod super (je pa tudi res, da nikoli ne potujem z našimi agencijami, ampak jih uporabim samo za posrednike s tujimi agencijami-Gulet, Tui,…). Tuje agencije so nedvomno cenejše od naših, imajo boljše hotele in nasploh boljšo ponudbo. Vsaj tako je moje mnenje :o))
Kakšne so vaše izkušnje, s katero agencijo ste bili zadovoljni, s katero ne ?
Kažipot se je do sedaj vedno izkazal, ne glede na to ali sem preko njih vzela njihov aranžma ali aranžma druge agencije.
Veliko razočaranje pa sem doživela z agencijo Burin, za katero lahko rečem le PODEN od PODNA.
Intelekta svoj del opravi zadovoljivo, težava je le, da se jim ne ljubi dajati informacij tistim, ki so se odločili za njihov aranžma in ga že plačali, preden se odločiš pa so zelooooooo ustrežljivi. No, pa ni sile, malo bolj nadležen moraš biti pa vseeno izveš kar te zanima.
Tudi za Globtour bi rekla, da svoje delo opravi zadovoljivo. Mislim pa, da so si tako povprečno oceno z moje strani zaslužili le zaradi zelo nerazgledane vodičke.
Izbira pa je seveda vaša.
Pozdravček
jaz pa vedno kupim samo letalsko karto za drzavo, ki me zanima in potem potujem sam, brez agencije. Vedno stima…saj domacini prej tebe najdejo kot ti njih.Nikoli problemov. Kdo ne poizkusi, ne ve kaj zamuja. Ne mores si mislit koliko Slovencev potuje na taksen nacin.
Da si ne boste mislili, da ne morete na potovanju z agencijo dobiti driske.
Cena taksnega potovanja je cca 50 % tistega, kar bi dal pri agenciji.
Do sedaj sem bil na Tajskem dvakrat, Maleziji, Indoneziji, Sev. Ameriki…
Cez 7 tednov letim v Vietnam. Pivo je tam npr. 35 SIT!!
Zato pa je toliko agencij v SLO.
lp
Tone
Letos sem bila s Ten Toursom na Braču. Za to agencijo sem se odločila samo na podlagi zelo ugodne cene, last minute varianta. V avli hotela je visel sicer en list, kakega predstavnika pa nisem nikjer videla. Je bila pa super hotelska animacija. Torej – kake posebne koristi od agencije ni bilo.
Lani sem bila na Rodosu s Kompasom. Totalno razočaranje. Vodič z imenom Branko je bil sramota za to agencijo. Njegovo arogantno, vzvišeno obnašanje, njegova neprijaznost je šla čez vse meje. Dodatni izleti, ki jih je organiziral Kompas so bili skoraj še enkrat dražji od tistih, ki so jih za svoje stranke pripravile druge agencije oz. če si šel stvari pogledati sam. Porazno.
Pred tremi leti sem bila na Karpatosu z Intelekto. Super. Dve mladi vodički, izredno prijazni, sta vsak dan obiskali vse hotele, se pozanimali, če je vse uredu, predstavili fakultativne izlete,… Izleti so bili v organizaciji Intelekte cenejši, kot če bi si jih organizirali sami. Dejansko so poskrbeli za svoje turiste. Pohvalno.
Zdravo,
Kar se tiče tujih organizatorjev potovanj…
Cenejši so lahko zaradi tega ker gre za zelo velika podjetja, ki zakupijo velike količine prenočitvenih kapacitet ali pa imajo po možnosti celo svoje hotele in prevozna sredstva. Tako lahko strankam ponudijo ugodnejšo ceno od konkurence.
Ni pa vedno tako.
Dobro ceno ponudijo organizatorji potovanj (tudi slovenski) z raznimi akcijami kot ja npr. “last minute”, navadno kadar želijo popolniti že zakupljene letalske sedeže in se v tem primeru odpovejo marži.
Težko rečemo katere agencije so dobre in katere slabe, saj je potrebno tu upoštevati človeški faktor. Tako lahko npr. organizator potovanj pripravi zelo dober aranžma pa potem “nerazgledan vodič” iz vidika turista celo stvar “zajebe”.
In ker dober glas seže v deveto vas, slab pa celo v deseto lahko zaradi nekaj spodrsljajev celo organizatorji potovanj, ki imajo zelo dobro ekipo, niso pa pozorni na vse detajle “pridejo na slab glas”.
Dejstvo je da kadarkoli potujemo tvegamo, saj kupimo nekaj “neoprijemljivega”
in zagovarjam načelo, da je potrebno pred dokončnim izborom tur. aranžmaja obiskati kar nekaj potovalnih agencij in dodobra izprašati agente pri tem pa imeti že izoblikoavno sliko kaj želimo in česa ne…
Lep pozdrav vsem skupaj
Mina
Forum je zaprt za komentiranje.