turčija
…mi smo se vrnili iz Turčije včeraj. Torej generacija 19.11. Kaj naj rečem. Kaj je zastonj in kaj drago je seveda pri teh stvareh relativno. normalno, da je “zastonj potovanje” komercialna poteza agencije, da pridobi potnike, nič ni zastonj. Bom naštel stroške. Šla sva z ženo in vzela vse dodatne opcije, ki so jih ponudili, torej sva imela “zastonj”+ doplačilni del, toplo svetujem vsem, da ste realni in vzamete poln paket, tudi doplačilni del ponudbe:
-let
-nočitve v solidnih hotelih z obilnim smopostrežnim zajtrkom
-avtobusna potovanja po Turčiji z vstopninami
-doplačilo zavarovanja – mislim, da ni za razmišljat, vzemite
-doplačilo večerje – absolutno ne razmišljajte vzemite, dol sicer ni možnosti večerij, ker se spi v odličnih hotelih, ki pa niso v mestu, ampak zunaj mesta, v našem avtobusu so potem vsi, ki se niso odločili že prej večerjo dodatno naročili.
Na avtobusu so potem ponudili še kosila, turško noč, obisk neke prelepe vasice vse to bi bilo 80€. Večuna nas je vzela drugi dve opciji brez kosila, saj je zajtrk in večerja res dobra, pestra, za vsakega in vzameš kolko hočeš. Drugi dve dodatni opciji pa sta bili 45€, smo dobili kar dosti za to.
Kako poteka potovanje: na letališču nas je sprejel slovenski in turški vodič Hakan . Slovenski vodič Matija je bil resnično odličen, res težko dobiš tako dobrega vodiča, saj nam je vsak dan na prijeten način pvoedal ogromno lepega in uporabnega na nek poseben način, ne klasično suhoparno obmetavanje s podatki,. Seveda je v vsakem avtobusu nekaj “čudakov”, ki zahtevajo nekaj svojega, vodič nas je znal vedno na primeren način prizemljiti, dal nam je koristne nassvete, nikoli nas ni prinesel okoli, pošten, veliko vedel in korekten do nas. Res prijeten fant, upam, da ga dobite, ker je krasen. Mislim, da so vsoi slovenski in tudi turški vodiči krasni, vsaj tako sem ujel od potnikov na drugih avtobusih.
Potovanj z avtobusom je kar precej, vendar je veliko postajališč, kjer so zelo čisti večinoma brezplačni WC-ji, in ponudba kakih kebabov, pijač, spominkov, kavic….tako, da ni težav s tem. Na našem avtobusu je bilo tudi nekaj starejših potnikov, vsi so bili kos vsem izzivom. Kar je bilo potrebno smo jim pomagali in šlo je brez težav.
Na avtobusih je pijača v hladilniku, samopostrežna, 1,5 l vode 1€, kokakole, fante…..1€, pivo 0,5l odlično 2,5€. Tako, da s tem ni težav.
Naš šofer avtobusa Ibrahim je bil prekrasen, res udobna prijetna vožnja, na vsakem koraku nam je pomagal s kovčki in vsem. Na postajališčih smo pili večinoma kavo, čaj in pa sveže stisnjen sok granatnrega jabolka, nekaj najbolj zdravilnega, toplo priporočam.
Uporabljali smo izključno €, ne rabite nič menjat, so tudi bankomati kjer lahko dvigneš evre, dolarje in turške lire. Vsepovsod odlična organiazcija, čistoča na visokem nivoju, lahko mirno rečem, da je WC na najbolj urejenem postajališču, črpalki v SLO prava greznica za WC v Turčiji v najbolj zaktni vasici na postajališču sredi ničega.
Varnost: mi smo imeli občutek popolne varnsoti v vseh pogledih, ni beračenja, nobeden ne rine vate, kradejo praviloma ne, saj je kraja v Turčiju izjemno hud zločin, ki se kruto kaznuje, tako, da tega ni in ste lahko varni, seveda pazite na svoje stvari, niso problem Turki lahko bo med vami kdo, ki ima take navade….
No tako prvi vtisi, let traja malo manj kot 3 ure, udobno letalo, če želite kaj popit ali pojest se splača.
Konča cena: z ženo sva plačala oba skupaj 800€ z doplačilom za večerjo in zavarovanje. Potem v Turčiji doplačila za obisk vasice in pa turške noči (oboje priporočam) 90€, vsega skupaj sva porabila seveda brez nakupov okrog 100€. Meni se je zdelo glede na res odlično ponudbo in odlično izpeljan program zelo ugodno.
Nakupi: Turčija ni tako zelo poveni država, kot bi si mislili, cene so kar primerljive z našimi, pivo 5€, sok granatnega jabolka 3dcl 2,5€, kebab 4€.
kaj se splača kupiti, to se odločite sami , tekstil je kvaliteten, za precej manjši denar dobite kvalitetno blago, sicer ponaredke blagovnih znamk, venda je kvaliteta čisto primerljiva. Recimo za majico DG, Nike…ki pri nas stane original 100€, date tam nekje okrog 15€, če plačate 4€ pričakujte tudi nižjo kvaliteto.
To bi bilo za sedaj na obširno vse, kar sem videl da vas zanima. Tisti, ki se še noste odločili, toplo priporočam, februarja bo dol lepo vreme, ne prevroče, ravno prav prijetno. Če rabite kake dodatne informacije, niproblemov, javite se mi lahko na andrej200729@gmail.com rad vam bom odgovoril.
Hvala za res izčrpno in zanimivo poročilo. Ampak z najinim potovanjem ne bo nič. Na agenciji so nama povedali, da so prvi trije termini že zasedeni. Pozneje pa nama več ne odgovarja, prvič časovno drugič pa tudi cenovno. Doplačilo za partnerja je seveda že večje. Tako bova ostala kar lepo doma! Vseeno še enkrat hvala!
Ne vem no, jaz sem tisto “zastonj” ponudbo dobro preštudirala in ugotovila, da se – finančno – sploh ne izplača. Oziroma, ni nič bolj ugodno, kot če greste z agencijo, pa tam si še sami izberete termin in izlete, tu pa morate vzeti, kar vam dajo.
Brez zamere, v teh debatah se največkrat pojavi tudi kakšen uslužbenec agencije – organizatorja, in na vse pretege hvali – z majčkenimi pripombami, da izgleda bolj “iskreno”. (Vem, o čem govorim, poznam zaposleno v eni od agencij).
Kar seveda ne pomeni, da ne boste zadovoljni, če greste, Turčija je krasna.
zıvjo …no poglej jaz sem ena od zaposlenıh ….ın cıst tko ne mores nas blatıtı ce poznas eno kı je taka …..OK!!! ……..pac nısmo vsı ıstı !!!!!
Mıslım da tısto kar sem jaz pısala na temo dogajanja tukaj v turcıjı da to vse drzı !
lahko pa sı malo se druge forume preberes pa tı bo mogoce bolj jasno.
lp …vsem kı ste bılı se posebej mojım ekıpcam ……sabına ….vodıcka!!!!
Pa še z moje prve roke, nekaj info:
http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/turcija-antalya-lykia/1939
Zdravo!
Sabina, kot predvidevam si vodička. Mene samo nekaj zanima. Moja mami je šla v Turčijo prejšnjo soboto (agencija Nikal + Neckermann). Šla je s sodelavko. Pride to soboto in je, kot pravi ODLIČNO. Mene pa samo nekaj skrbi, in sicer SIRIJA. Upam, da pride varno domov.
Sabina: Ali imate kakšne podatke, kdaj je približno let to soboto iz Turčije, Antalya (mislim, da okoli 8ih zjutraj, vendar nisem čisto prepričana)?
Agencija Nikal: Kar tako naprej. Odlični ste (moja mami je ”hard” kritik).
LP
marjana… ne bi rekla, sama sem dobila potovanje podarjeno z vsemi ogledi tako kot je v programu. kerozina nismo doplacali nic, na samem potovanju je bilo proti doplacilu ponujen turski vecer in vasica ter hamam in seveda kosilo in vecerja. Sama sem oz. smo ze ob rezervaciji vplacale vecerjo, tako da sem za 235 € doplacila oz. placila (100€ takse, 10 € prijavnina, 25€ zavarovanje – toplo priporocam, 100 € za vecerje), prezivela cudovitih 8 dni. Ne vem pri kateri agenciji bi sla za tak denar skozi, seveda sem imela sopotnico, ki je placala vse to kar jaz in pa potovanje v znesku 299 €, torej skupaj 534 €. ne vem katera agencija bi sla ceneje skozi za tako potovanje, tudi ce greta dva od ene hise je to samo 769 €.
zojcika… hrana na busu iz ruksaka, ce si kaj kupis kje, jaz sem si kupila vmes topli sendvic, bil je tudi kebab ali hamburger, kaksni keksi…voda je bila na nasem busu za 5€ in sicer za cel teden neomejeno (mislim da sem vsak dan spila kake 2 litra), povsod kjer se bus ustavi je WC, kava, caj, suveniri, kaksna stvar za pojest, polet traja cca 2 uri in pol…vse poteka gladko oz. je potekalo gladko, nobenih zapletov na letaliscu ali s prtljago.
Nic bojazni, vzemi ponujeno, mi smo placale v 4 obrokih, ob rezervaciji 25%, ostalo si sama razdelis, 30 dni pred odhodom mora biti vse placano.
Izkoristite priloznost, ne bo vam zal!
Pozdravljeni!
Srečno prišli iz Turčije. Bilo je fantastično, takoj bi šla nazaj. lep pozdrav vsem iz avtobusa št.66 in vodički Tadeji.
Sabina, ali lahko kontaktirava privat? imam eno vprašanje!
Lepo pozdravljeni vsi z moje strani, imel bi par vprašanj o Turčiji, konkretno o Alanyi, sicer sem tam že bil, vendar kot majhen deček še, letos pa gremo spet, in sicer v Alanyo pa me zanima, kakšne so kaj cene na tržnicah, npr. ti ponaredki,majice, čevlji, hlače in ostale stvari? Zanime me tudi, kaj se najbolj splača pogledati, kaj lahko predlagate, kateri ste že bili. Hvala vsem za odgovore,
POZOOOOORRRRR NATEG STOLETJA!!!!!
No evo malo nasvetov za vse tıste ko boste letos ın naprej potovalı z turıstıcno agencıjo NIKAL to je preko neckermana…..
Prvo to nıso ne pocıtnıce ne potovanje …..kakor nam navadnım smrtnıkom predstavıjo v katalogıh…..
Kar nam ponuja neckermann v sodelovanju z nıkalom je NAKUPOVALNI IZLET!!!!
Seveda boste vıdelı tudı nekaj zanımıvostı ın znamenıtostı vendar prvotnı cılj tega ” IZLETA ”
je nakupovanje ın zapravljanje denarja!!!!
Hotelı so vedno oddaljenı od cesarkolı tako da ste skoraj prımoranı zakupıt vecerje razn ce nıste ekstra ıznajdljıvı zato vam dam nasvet nekaj prgrızkov sı lahko vzamete seboj kajtı avtobus se bo vedno ustavljal samo tam kjer agncıja pokasıra 50% od prodanega zato stane naprımer kosılo kı tega nı vredno brez pıjace 10 eur!!!
V enem tednu to je sedmıh dneh vas bodo 3 krat peljalı v takoımenovane veleprodajalne alı proızvodnje to je ZLATA USNJA IN PREPROG!!!!
NE KUPUJTE TEGA TAM KAMOR VAS BODO PELJALI KAJTI VSE TO DOBITE TUDI NA BAZARJU PO 2 KRAT NIZJI CENI!!!!!
ZAKAJ TO TRDIM??? PREVERJENO!!!![/i][/b][/b]
OD VSAKEGA VASEGA NAKUPA DOBI AGENCIJA 50% !!!
Vas bodo sıcer pregovarjalı da se cenkate ın tako naprej vendar ıskreno nı vredno ker vas nategnejo v sekundı!!!!
Poznam ljudı kı so lanı kupovalı ZLATO za kar se je ızkazalo da tudı prıblızno nı tısto kar so placalı!!!!
Ravno tako velja za preproge…. par naj bı kupıl svıleno preprogo ….za dostı denarja ..ın ko so jo odneslı ocenıt v tujıno jıma je prıznan cenıtelj zatrdıl da sta kupıla OBDELAN BOMBAZ!!!!!
Vrednost sta preplacala za 5 krat!!!!
Posebno opozorılo za ljubıtelje USNJA!!! Ne nasedajte da je usnje ın da je to tako ın tako ……sıcer vam bodo res pokazalı prave ızdelke vendar vas bodo prı nakupu zopte nategnılı !!!
VSE KAR SEM NAPISAL SEM NAPISAL IZ LASTNIH IZKUSENJ!!!! IN CE GDO RABI SE KAK NASVET NAJ MI PUSTI TU SPOROCILO IN VAS BOM KONTAKTIRAL!!!!
Dragi Bralci
Turcija je ena od drzav kamor ne bi sel ze iz principa. Na tistih bazarjih prodajajo smrdjivo usnje in ponarejene izdelke sveta. Tam tretirajo zivali se slabse kot v Grciji,in Madzarski ce je to mogocec Spomni se zgodovine ko so turki klali po balkanu in natikali ljudi na ostre kole okrog vasi..Moj brat je sel v Istanbul ene parkrat sluzbeno iz Nemcije. in po delu se je pac sprehajal po tistim slavnim buzarju. Ta dan je bil s kolegom Nemcem. Kot ponavadi se ti prodajaci vsiljujejo kot muhe na drek in nista imela namena nicesar kupit, sta se dala za hec pregovorit v eno trgovino s sex pripomocki itd.Ko sta bila notri v prodajalni jima prodajajec namigne na vrata zadaj trgovine ces da ima tam skrit nekaj posebnega. Pa sta mu sledila v dobri volji in zakaj pa ne itd. Takoj ko so vstopili v ta prostor vstopi ene pet turkov in jih porine v kot. Njihov Kapo jih vprasa v nemscini za denarnice in vse kar imajo v zepih. Lepo pobere ves denar ter jih vprasa kje je njihov hotel in jima vrne toliko da imata za taksi do hotela.Potem jih spustijo nazaj v bazar.Ko pridejo nazaj s policijo najdejo neke prazne prostore ce sploh iste.
Enkrat drugic ko je bil tam sluzbeno je sklenil da se bo izognil bazarju in sel raje pogledat razvalnine trdnjav ob Bosporu.Zataval je precej dalec med razvaline ko se ustavi na robu porusenega zida kjer je bil lep pogled navzdol do brega in preko prekopa v evropo.Ene 100m navzdo ob bregu opazi skupino ljudi ki se nenavadno preriva tam spodalj,ko nenadoma tip v beli obleki izloci enega od njih na rob kanala stopi nazaj par korakov in ga ustreli s pistolo. Ustreljen clovek pade mrtev a moj brat strmi v transu groze, ko opazi da sedaj vsi gledajo proti njemu in da tip v beli obleki maha in kaze da naj se pobere stran, kar seveda jim takoj ustreze. Ni se upal niti na policijo.Po moje se je iztocil v hlace pa mi ni hotel povedat.Njega sedaj niti mrtvega ne spravis blizu Turcije.
Imejte lep dopust v Turciji jaz grem raje v civilizirane drzave
Ps: In ne pozabi kaj se je zgodilo mladi angleski druzinici ki so najeli jahto s tursko posadko da bodo v luksuzu krozili med tamkamsnjih otokih.Na palubi so imeli kozo in kozlicka ter kokosi s katerimi so se otroci igrali kot da so na farmi v UK. Ko neko jutro otroka prva na palubi vidita pred sabo tam na palubi kako dva turka koljeta njihovega kozlicka.Si zamisljas grozo teh otrok in starsev ko so prihiteli pogledat kaj se dogaja.Mogoce za nekatere med vami je to normalno saj sami koljete zivali doma, ali ne?!
Lp Xpat
Forum je zaprt za komentiranje.