Turčija
Povejte mi prosim, kakšne so na turški obali temperature ozračja in morja oktobra.
Imam malega otročka, pa bi rada izbrala optimalne temperature. Pogledala sem si že povprečne temperature – izgleda septembra idealno, pa berem, da je včasih v resnici še svinjsko vroče.
Torej – kateri mesec priporočate? In kateri del Turčije?
To moraš vprašat vremenarje in še oni ti ne bodo znali prerokovati.
Nekaj smo že govorili o tem. Mogoče dobiš kakšen odgovor, poglej tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?213,4804744
lp
Bil v Kemru zadnjih 14 dni v oktobru. En dan je pihalo in malo rosilo, drugače pa sončno. Kopaš se v morju brez problemov, voda je imela min 24 st. Zvečer sem bil v kratkih rokavih, klime v sobi pa skoraj ne rabiš. Je pa res, da bo lahko letos drugače. Po mojih izkušnjah je druga polovica septembra krasna, termin julija oz avgusta pa je zame prevroč. V turčiji sem bil štirikrat. Priporočam predel od Antalije do Beleka ali pa Kemersko območje.Najbolj všeč mi je bil hotel Delphin Palace v predelu Lara, za otroke super, ker imajo lastni luna park, hotel pa de lux kategorija.
LP
Zdravo,
jaz sem bila lansko leto, malenkost pred Alanyo in sicer prvi teden v oktobru. Zeeeeloooo priporočam, ful manj ljudi, klima idealna,…čez dan precej vroče ampak zelo znosna klim,..morje res super, toplo edino večeri so pa bili malo hladnejši, pa vseeno paše,… V tem tednu, ko sem bila jaz, ni bilo niti en dan slabega ali slabšega vremena. Res priporočam. Da pa sploh ne omenjam ugodnih cen potovanja za tisto obdobje,…na last minute 299€, z Brnika za 7 dni, 4* hotel allinclusive. Uglavnem ful dobro.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.