Najdi forum

Turčija

Hojla!

Mene pa zanima kje v Turčiji ste kaj preživeli počitnice?
Zanimajo me predvsem hoteli, namreč tudi jaz imam namen letošnje poletne počitnice preživeti v Turčiji po možnosti v kakem boljšem hotelu 4-5 * (all inclusive), zato prosim s predlogi na dan.

Že v naprej hvala!

Lp,
Firbec

Aja, pa še to sem pozabila! Da se čimveč dogaja v hotelu!!!

Oj, ta firbčna!
Jst poleti še nisem bla v Turčiji, menda pa je svinjsko vroče. Najbolj se dogaja v Alanyi, kjer je največ mladine, diskačev, lokalčkov…, kakor so pa drugi rekli so pa menda najboljši hoteli v Kemerju, čeprav jst mislim da se verjetno najdejo tudi drugje. Priporočljiv je hotel s 4*, čeprav v naši skupini je bil folk zadovoljen tudi v hotelih s 3*. Midve s frendico sva tut vzeli all inclusive, da ne rečem da sva od tega ful mal koristle. Na koncu še jest nisva več imele časa iti. No ja, sicer pa kakor kdo, fajn je če imaš all inclusive in si glih na plaži, pa se ti ne da nazaj v hotel, dobiš kar na plaži kosilo (hamburger, pomfri+koka kolo) ipd.
Men osebno je blo v Turčiji doslej skoraj najbolj noro, drugi teden potujem spet tja!
LP
P.S.: Menda v nekaterih hotelih izklapljajo klimo, tako da se je fajn pozanimat mal o tem.

Gremo v Kemer. Hotel Sultan beach. Nismo pa še sploh bili v Turčiji – tako da res ne vem veliko. Zanima me če je seveda kdo že bil tam in pa še to – radi bi še kaj videli izven hotelskega kompleksa. Kaj predlagate. Imamo pa dva otroka in gremo za 14 dni, tako da čas bo. Nočno življenje pa nas ne zanima toliko.

Hojla pohajačka!
Vidim, da greš v Kemer v Sultan beach. Jaz osebno ti predlagam raje Limro, ki je tudi v Kemru, baje da je noro. Tudi, če pogledaš njihove spletne strani se ne da primerjati enega ali drugega hotela. Predlani je bila tam moja dobra prijateljica, tako da sem videla vse tudi na kameri posneto in je res noro.
No to je samo moj predlog, res pa je, da je nekoliko dražja destinacija.

Na žalost je odločitev glede že padla……..mi pa lahko poveš kaj vse je tvoja prijateljica privoščila izven hotela. Zelo ti bom hvaležna.

Moram ti povedat, da niso šli na noben izlet razen enkrat nekam z ladjo, ker je bilo cca 40 stopinj!

Lani (oktobra) sem bil bil v Tekirovi- blizu Kemra.
Povem ti lahko, da za zapravit denar za početje izven hotela ni problem.
Koliko boš pa zapravila, je pa odvisno predvsem od tvojih pogajalskih spretnosti.
Zelo dobro se mi je obnesla tudi varianta, da sem imel s seboj Dolarje.
Cene so v glavnem vse v Evrih in ko se pogodiš za številko, ti ostane še možnost znižati ceno ker plačaš v Dolarjih.
En primer:
cena Jeep safarija v štirisedežnem Suzukiju 20 Eurov -sedež sem na koncu dobil za 40USD za cel avto in še celodnevni izlet za dve osebi z barko. pridejo te iskat pred hotel z avtobusom in te tja tudi dostavijo. Ti pa med takšnik izletom ponudijo še vrsto dodatnih možnosti za zapravit denar.

Lp

Bojan

Ojla fibrčna,

sama sem že bila v Turčiji, pa tudi v Alanyi. Če želiš da se veliko dogaja, v hotelu predvsem pa tudi izven njega se definitivno odloči za Alanyo! Tam je poleti noro!!

Hotel priporočam 4*, so lepo urejeni, določeni tudi prenovljeni še bolje pa je če imaš AI ponudbo, ker se potem tudi zvečer v hotelu več dogaja. Vendar tudi če nimaš AI, ni panike, ker je v mestu tako ali tako noro.

Bodi pozorna, da je hotel cca 1 – 2.5km stran od centra, ker če bo več, se lahko zgodi, da vas bodo dali malce ven iz Alanye, kar pa je škoda. Zakaj? Zato ker imaš skoraj v centru Alanye zelo vredu in simpatične hotele, iz katerih pa si dejansko v par minutah direktno v centru dogajanja!

Ne pozabi, da je nujno potrebno barantanje!! Pa ne mislit, da so Turki v takih turističnih krajih tega zelo veseli (kot pojasnjujejo nekateri)! Včasih se dejansko nočejo pogajat in postanejo “jezni” – sam ne se dat, vztrajaj pri svojem!;) (se pa hitro pomirijo). Pa še to: kakor hitro bodo opazili, da si se zmedla z njihovimi milijoni (zdaj mislim, da so dali nekaj ničel stran, toda še vseeno je tam 100 SIT cca 750.000 TRL – to te lahko hitro zmede), tako hitro te bodo probal okol prinest! (priporočam da evre zamenjaš v turške lire.):

Naj te še opozorim, da je tam nekje od 15.07.05 – 15.08.05 tudi v Alanyi višek sezone in turki dvignejo cene…

Ko boš izbrala hotel sporoči.

LP

P.S: Obvezno najami skuterčka;)

Informacija zahteva popravek 100 sit je v novih turških lirah 0,75 lir in ne 750.000, kar je pa kar velika razlika, ki pa res lahko zmede.

Se opravičujem, podatek je iz novembra 2004.

V januarju so namreč odbili 6 ničel, nova denarna enota se imenuje YLT (nova turška lira). Se pravi da bo 1 YLT = 100 kurušev 😉

Trenutno (prejšnji teden) so v hotelu menjali za 1 EUR 1 650 000 turških lir!
Nekaj novega denarja je že v obtoku, popolnoma pa menda začne veljati s 1.4.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close