TURČIJA
hmmm…bila v Turčiji 2x in sicer 1. je bila varianta popotovanja od Istanbula preko Kapadokije na jug- Side, mnavgat, Alanya, Antalya, Olypos, Pamukale in potem na zahodno obalo – Efes, Kusadasi in nazaj v Istanbul
2. varianta – zahodna obala – Bodrum, Izmir…
moje izkušnje: Turčijo moraš doživeti v vsem svojem sijaju, zato je najlepša varianta popotovanje, ko vidiš vse, dovolj časa za počitek ob morju…
kar sem same Antalye tiče, zelo vroče in vlažno, zato je kar težko prenašati vročino, mi je bilo zato lepše v Bodrumu…samo mesto Antalya je ful turistično…
odvisno kaj pričakuješ od počitnic!kakorkoli je varianta All Inclusive (res se najbolj splača), ampak si vezan na hotel in včasih je ta hotel kar oddaljen od mesta in si vezan na avtobusni ali pa kak drug prevoz, zato pozor pri izbiri hotela!
lp in veliko užitkov v Turčiji
Bila dve leti nazaj…
Meni je bilo vsec, hoteli so na zadovoljivi ravni, seveda pazi, da bos imela klimo, ker so temperature naravnost hecne…
Domacini prijazni…najprej mislis, da so vsiljivi, tako zelo so ustrezljivi, vendar mislijo dobro….
Splaca se iti na kaksen izlet..
Tudi nakupi so zelo prijetni…posebej v centru Alanye
Plaze so droben pesek, povsod so lezalniki z marelami – brez teh si cevapcic…
Hrana zelo dobra…hotelske vecerje mogoce malo enolicne, v restavracijah je pa mmmmmmm.
Hec, ‘turske kave’ ne poznajo…sem morala fajn razlagat, kaj bi rada…
Drugace pa..brez strahu. Organizirani so veliko bolj kot nasi prijatelji Hrvati…na poti z letalisca se je vzgal motor nasega mini-busa…
Na sredi triurne poti do Alanye….sla sem v senco in se psihicno pripravila na parurno cakanje….pa je bil novi tam v dvajsetih minutah..pojma nimam, od kje se je vzel…
Lepo se imej…
Jaz sem bil v Turčiji pred 14 dnevi. Bil sem v Side, Manavgat, Alanya, Antalya, Olypos, Pamukale, Bodrum, Izmir itd. Všeč mi je, ker imajo dobro organiziran turizem. (SLO in CRO se skrije) Hoteli so dobro opremljeni, plaže so lepe, osebje zelo prijazno…Če boš šla sedaj oz. boš odpotovalo do avgusta bo zelo vroče od 35 dalje… vročina.Previdna bodi pri nakupih, da ne preplačaš. Jaz mislim, da bom šel v začetku avgusta raziskovat Instanbul. Jaz sem se imel enkratno.
Bila sem s sinom pred tremi leti v Alanyi in oba sva bila navdušena. Čeprav sva bila v hotelu Alpina, ki je 10 km naprej iz mesta ni bilo problema se zvečer vrniti v hotel.
Turki so sicer prijazni, ustrežljivi, nakupi oblačil ugodni (predvsem se moraš pogajati). Hrana – brez pripomb. Morda so Turki malo vsiljivi do žensk .. sem jih morala kar nekajkrat malo grdo pogledati, da sem se jih rešila. Ampak ni bilo hujšega.
Vsekakor pa si moraš ogledati obalo (Side, Perge,..). Zelo sem bila tudi navdušena nad ogledom hribov nad Alanyo … dejansko vidiš kakšna beda vlada po vaseh.Za izlet v Kapadokijo pa potrebuješ 2 dni, tako moraš imeti dva tedna časa.
Potovala sem z Globturjem in moram reči, da so vse dobro organizirali.
Vedno bolj razmišljam, da bi šla še enkrat.
Srečno pot
Jaz sem bila pa lani v Alanyi in sem bila za ta denar (150.000SIT) za en teden full razočarana!
Res nisva potovala okoli, ker se nama je zdel en teden za to full premal, ampak sva šla tja preprosto uživat, saj veš ležanje na plaži, zvečer ven,itd.
Hotel se je imenoval Dinler**** kjer naj bi imela all inclusive varianto. Hrana je bila vska dan ista, ko si se zvečer vrnil iz mesta ni bilo pripravljenega ničesar za prigriznit, niti za piti nisi mogel dobit (to bi naj bilo v all inclusive ponudbi), tako da si mogel kljub all inclusive ponudbi hodit v trgovino po pijačo in prigrizke.
Plaža je dolga in peščena, tudi urejena pred vsakim hotelom, medtem ko je voda zelooo umazana! Zaradi te vode sem jaz celo staknila neko infekcijo in so me morali zaradi krčov sredi noči odpeljati v zasebno ambulanto, kjer naj bi doktor govoril nemško, angleško in ne vem katere jezike že vse, u bistvu pa ne znajo tud besede ne, ožamejo te pa tud glih koker te lahko! Iskreno upam, da ne boš rabila zdravniške pomoči!
Ljudje so prijazni, vendar ful vsiljivi, predvsem na bazarju kjer te nekateri skoraj prisilijo v nakup!!!
U glavnem, jaz še vedno veliko topleje priporočam Grčijo!!!
Pa lep dopust!
Forum je zaprt za komentiranje.