Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turcija z vlakom+Euro Domino??

Turcija z vlakom+Euro Domino??

Lep pozdrav vsem skupaj!
Zanima me, ce je ze kdo potoval v Turcijo z vlakom???
Nameravam it z vlakom iz Beograda in potem naprej v Istanbul. Kaksna je pot? Je varno potovati z vlakom?
Pa se ena stvar: se splaca vzet Euro Domino za Turcijo, glede na to, da so avtobusi precej poceni? Vlaki so najbrz tudi, sej zato tudi sprasujem, ce se mi pol sploh splaca vzet to vozovnico.

Hvala!
LP

oj, sama sem to pot prepotovala dve leti nazaj. pot ti vzame kar precej časa, midve s kolegico sva morali v Sofiji prespati, ker vozni redi niso bili točni oz so nama v Ljubljani, Beogradu, Sofiji dali povsod drugačne podatke o tem kdaj pelje najin vlak, tako da lahko pričakuješ malce zamude,….

Oj!
Midve sva tudi vzele evrodomino kjer maš zraven že 3 dni potovanja z vlakom tudi po Turčiji, toda tega ne boš mogel uporabiti, ker so povezave zelo slabe ( oz jih ni), vlaki so bolj bogi kjer so, busi pa so tud zelo poceni in zrihtani, tko da je to boljša varianta.

Glede varnosti je pa tko: naju so ful strašil vsi, da naju bojo s sprejem v spanju pošprical, pa oropal,… nič takega se nama ni zgodil, res pa je da sva ble previdne, za dol sva spoznali dva kanadčana in smo bli pol skupi v kupeju, za nazaj sva pa izmenjaje spali. Imaš pa mal nelagoden občutek, ker je na vlakih ful ciganov, ki švercajo vse sorte, na mejah jih pol ene par dol zmečejo,… maš filing da te vsi mal ogledujejo če bi blo kej za sunit… Ampak če si previden ni panike.

Na vsaki meji pa so kar dolgi postanki, kje tud po dve uri…. na bolgarsko turško mejo pa smo prišli sredi noči in moraš it dol z vlaka in not na postajo da te preverijo ( ne pridejo cariniki na vlak), tam lahko tud narediš vizo v parih minutah in mislim da je cenejša kot pri nas. Tu vsi pustijo prtljago na vlaku in k se cel vlak folka nabaše v tisto sobico verjetno zna tud na vlaku kej zmanjkat, tko da je treba mal bolj merkat.

No upam da sem ti kej pomagala, če te še kej zanima vpraši, drugače pa lepo potovanje z vlakom ali letalom!

Katja

Kakšna je pa cena in trajanje vožnje do turčije-istanbul.in kakšne dokumente rabiš za vizo ker bom šele začel potovati in še nisem seznanjen z ničemer
hvala

Ojla!
Hvala za izčrpen odgovor! Mene potovanja ni strah, sploh pa bom s fantom, tako da je malo manj nevarno, kot ce potujeta dve punci sami.
Potem pravis, da se vlaki po Turciji ne splacajo? Sem slisala, da so busi poceni, ampak nekako me odbija ta voznja z busi…
Koliko ste dale za karto od Lj-Turcije (na katero postajo ste sle)? Jst bi sla preko Beograda v Istanbul, treba je presesti samo v Beogradu.
V katerem kraju sta ble, a sta kej potovale-kaj priporocas? Priporocas kaksen hostel-tukaj mislim predvsem v Istanbulu?
Hvala!!!

oj!

Midve sva dali za karto 25.000 sit, prestopile sva pa v Beogradu, kjer sva čakali na naslednji vlak za Sofijo 6 ur in v Sofiji, kamor sva prišli okrog polnoči in je bila povezava za naprej do Istanbula šele drug dan popoldan, tko da sva tam prespali in si še mal ogledali mesto. Tko da za dol je bila vožnja kar dolga, za nazaj so se nama pa vlaki poklapali na par minut in sva ble hitr doma. Takrat so glih neki popravljali to progo tm nekje pri Nišu, zato je blo velik zmede glede voznih redov, verjetno je zej bolj urejeno to.

V istanbulu pa vama priporočam spanje na ulici pri Ayi Sophii ( pozabila sem ime, najboljš da pogledaš mal po Lonely Planetu).
Ogledale sva si pa Modro mošejo, Topkapi Sarayi, z ladjico sva se vozile po Bosporju, šle sva v dolino Olympus, kjer spiš v hiškah na drevesih ( zelo priporočam!!!- tu je bl za oddih, je ob morju)-to je drugač ene 2-3 ure z minibusom iz Antalye, potem sva šle v Pamukkale ( to so ti termalni vrelci), nadaljevali sva proti Kapadokiji, ki je prečudovita ( tega ne smeš zamuditi!!!), potem pa nazaj v Istanbul in domov!

Katja

Katja, full ti hvala za informacije. SI bom nabavila Lonely Planet, pol pa sam se v Turcijo :))
LP

En link za Turčijo

http://www.tourismturkey.org/index.htm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close