turčija-v kateri valuti
Živjo,
ravno se odpravljam na počitnice v Turčijo, pa sem zasledila en kup različnih informacij glede menjave denarja. Rada pa bi mnjenje nekoga, ki ve, kaj se splača menjati in kje.
No zanima me, če je bolje menjati evre v lire ali dolarje v lire, ali pa mogoče plačevanje z dolarji,…????
Hvala za vsak odgovor in lp
Hej !
Res lahko plačiuješ tudi v eurih ( vsaj v večjih mestih in tam kjer je veliko turistov ) a nikoli ne boš sigurna,da te ne bodo ogoljufali.
Menjaj nekaj denarja ( za dva ali tri dni ) takoj na letališču in ti nebo treba nikoli skrbeti glede plačil !
Na kakšni stojnici ti nišče nebo sprejel druge valute !
Uživaj na dopustu !
Matjaž
PS
Pri plačevanju z karticami imaš zelo neugoden prračunan menjalni tečaj in pri večjih zneskih je razlika kar velika !
Kaj komplicirate ?
S seboj sem imela 20€ bankovce. Po enega sem menjala v lire za drobne nakupe,avtobuse,..
Izlete,vstopnine,večje nakupe lahko plačaš z evri ( vse cene na trgu, v turističnih agencijah so itak tudi v evrih ali dolarjih).
Definitivno se ne splača potovati na izlete s slovenskimi agencijami. So 2x dražje in običajno brez slovenskega vodiča (če je prisoten se ukvarja sam s sabo). Naša vodička ni zmogla niti toliko moči, da bi nas z letališča pospremila v hotele v Alanyi.Verjetno zato, ker smo odklonili ponujen izlet v Pamukkale za 49€ po osebi. No, Pamukkale smo si ogledali za 15€ z lokalno agencijo (organizacijo smo zaupali kar receptorju v hotelu). Tam smo srečali našo vodičko in njene žrtve iz Sid. Pobrala jim je še po 10€ za namakanje v termah. Revežem je potem zmanjkalo časa za ogled znamenitosti.Za to vsoto smo se mi naslednji dan, zopet s posredovanjem receptorja celo popoldne crkljali v turških kopelih ( saune + masaža). Tretji dan smo se šli gusarski turizem ( celodnevni izlet z ladjo, vključena animacija, hrana in pijača) zopet za 10 €. Četrti dan smo se z javnim prevozom povspeli na trdnjavo in ob povratku obiskali še jamo s kapniki in do večera blodili po bazarju. Vstopnine so bile okoli 5€. Mimogrede naj povem, da je petkov bazar v Alanyi bistveno večji kot tisti v Antalji, ki ga ponujajo slovenske turistične agencije.
No, pol nam je pa zmanjkalo časa za izlete. Morali smo spiti še kakšno pivo po 1€ na ležalnikih na Kleopatrini plaži. Če si omisliš pivo na plaži, imaš ležalnik zastonj, pivo pa tudi z užitkom spiješ.
Toplo priporočam last minute Alanyo v začetku oktobra. Najbolj goljufivi se mi zdijo slovenski organizatorji izletov.
Forum je zaprt za komentiranje.