Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turčija-v kateri valuti

turčija-v kateri valuti

Živjo,

ravno se odpravljam na počitnice v Turčijo, pa sem zasledila en kup različnih informacij glede menjave denarja. Rada pa bi mnjenje nekoga, ki ve, kaj se splača menjati in kje.

No zanima me, če je bolje menjati evre v lire ali dolarje v lire, ali pa mogoče plačevanje z dolarji,…????

Hvala za vsak odgovor in lp

Živjo,
zakaj pa ne v eurih? Mi smo plačevali vse v eurih, vračajo v eurih. Samo v muzejih je potrebno plačevati v turških lirah, mi smo to rešili, da smo vstopnimo plačali s kartico.
Pozdrav
M.

oki doki, to je bilo vse kar sem hotela slišati. hvala

Hej !

Res lahko plačiuješ tudi v eurih ( vsaj v večjih mestih in tam kjer je veliko turistov ) a nikoli ne boš sigurna,da te ne bodo ogoljufali.
Menjaj nekaj denarja ( za dva ali tri dni ) takoj na letališču in ti nebo treba nikoli skrbeti glede plačil !
Na kakšni stojnici ti nišče nebo sprejel druge valute !

Uživaj na dopustu !

Matjaž
PS
Pri plačevanju z karticami imaš zelo neugoden prračunan menjalni tečaj in pri večjih zneskih je razlika kar velika !

Mi smo pa dvignili denar na bankomatu in tako seveda plačevali v turških lirah. Trgovci so bili kar zbegani, ko smo želeli ceno v njihovi valuti, nas je pa vse prišlo veliko, veliko ceneje.

Lp

dej ne nakladej. mi smo imeli lire, pa smo jih komaj zapravli, ker so vsi hotli eure. oni ne zaupajo svoji valuti, preživet morajo zimo in imajo zato dosti raje eure.

Ti pa znaš razburt!
Nič ne nakladam! V kraju Beldibi sem stalno plačevala z lirami. Vsak jih je vzel, sploh ni blo problema.
Pa kaj ti je?? Sem bla dol pa vem!

Kaj komplicirate ?

S seboj sem imela 20€ bankovce. Po enega sem menjala v lire za drobne nakupe,avtobuse,..
Izlete,vstopnine,večje nakupe lahko plačaš z evri ( vse cene na trgu, v turističnih agencijah so itak tudi v evrih ali dolarjih).

Definitivno se ne splača potovati na izlete s slovenskimi agencijami. So 2x dražje in običajno brez slovenskega vodiča (če je prisoten se ukvarja sam s sabo). Naša vodička ni zmogla niti toliko moči, da bi nas z letališča pospremila v hotele v Alanyi.Verjetno zato, ker smo odklonili ponujen izlet v Pamukkale za 49€ po osebi. No, Pamukkale smo si ogledali za 15€ z lokalno agencijo (organizacijo smo zaupali kar receptorju v hotelu). Tam smo srečali našo vodičko in njene žrtve iz Sid. Pobrala jim je še po 10€ za namakanje v termah. Revežem je potem zmanjkalo časa za ogled znamenitosti.Za to vsoto smo se mi naslednji dan, zopet s posredovanjem receptorja celo popoldne crkljali v turških kopelih ( saune + masaža). Tretji dan smo se šli gusarski turizem ( celodnevni izlet z ladjo, vključena animacija, hrana in pijača) zopet za 10 €. Četrti dan smo se z javnim prevozom povspeli na trdnjavo in ob povratku obiskali še jamo s kapniki in do večera blodili po bazarju. Vstopnine so bile okoli 5€. Mimogrede naj povem, da je petkov bazar v Alanyi bistveno večji kot tisti v Antalji, ki ga ponujajo slovenske turistične agencije.

No, pol nam je pa zmanjkalo časa za izlete. Morali smo spiti še kakšno pivo po 1€ na ležalnikih na Kleopatrini plaži. Če si omisliš pivo na plaži, imaš ležalnik zastonj, pivo pa tudi z užitkom spiješ.

Toplo priporočam last minute Alanyo v začetku oktobra. Najbolj goljufivi se mi zdijo slovenski organizatorji izletov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close