Turčija, Tunizija – ali je primerno za družino z 1 letnimi dvojčki
Pozdravljeni,
v septembru bi se radi odpravili na drugi del dopusta in ker smo HR kar malo naveličani bi z našimi dvojčki starimi 1 leto odšli v Turčijo. Ker sva sama tam že bila in nama je bilo všeč, me zanima ali ima kdo izkušnje kako s tako majnimi otroci na avion,….
V kolikor je kdo že bil v taki situaciji mi naj napiše kako je bilo.
Naju je namreč strah, kako z vozičkom na avion, kako otroci prenesejo vožnjo,…
Priporočila kakšnega hotela (blizu plaže, zmerna cena) bo zelo dobrodošla!
Hvala za odgovore in lp!
Hi!
Najina hčerka je bila stara 2 leti, ko je prvič letela z letalom. Tudi mene je skrbelo, pa je bil njen odziv prav presenetljiv, nad letalom in vsem kar se je dogajalo okoli nje je bila zelo navdušena, ni je bilo strah, sabo smo vzeli nekaj njenih najljubših igračk, na avionu pa je dobila barvice in barvanko, tako, da se je lepo zamotila (polet je trajal 3 ure).
Voziček lahko oddaš že z ostalo prtljago ob chekiranju, ali pa ga obdržiš pri sebi do vkrcanja na avion (v tem primeru ga oddaš pred letalom) mi smo se odločili za to varianto saj je zelo praktično, če imaš voziček ves čas pri sebi…
Pa še ena pomembna informacija, voziček oz. njegova teža se ne šteje med ostalo prtjago, ne glede na to kdaj ga oddaš.
Lep dan in prijeten dopust !
Glede vozička tu je že isabella povedala. Tudi mi smo ga imeli brez težav s sabo do vkrcanja in smo ga takoj po izkrcanju dobili ven. Ker so ga enim Ljubljančanom očitno ukradli, ti svetujem, da narediš en škljoc medtem, ko ti ga vkrcavajo (na Brniku niti ne, za nazaj pa) – tako da imaš dokaz, da si ga res pripeljala do letala, pa tudi morebitne sline po vozičku bi se kakim dolgoprstim uslužbenecem letališča manj pocedile, če bi te videli, kamo slikaš.
Na letalu smo bili s 6-mesečnikom in nato 1,5 letnikom, ki je izredno živahen otrok in smo prestali super. Pazi, da med samim vzletom in pristankom sesata (recimo pijeta ali pa ližeta liziko), da se izravna pritisk v ušeskih, sicer lahko bolijo. Na letalo vzemite kaj, s čimer se bosta zamotila (midva sva recimo zapravila v 200 SIT shopu dva jurja:nalepke, barvice, avtomobilček, sestavljanka… in se je mali zamotil ves let). Odločno jima povejte, da se je treba zapet in sedet pri miru, potem bomo šli pa malo pogledat po letalu. Če bosta postala sitna, se res malo sprehodite – vsak potnik bo malima kakšno rekel in bo polet hitro mimo.
Skratka, kar brez strahu, uživali boste! Pa poročajte, kje ste bili, mi bi tudi šli v Turčijo.
Forum je zaprt za komentiranje.