Turčija – Sopotnica/sopotnik
Zdravo,
konec februarja bo v Turčiji potekala dirka v rallyju za svetovno prvenstvo. Po nekajletnih ogledovanjih dirke v Grčiji sem željan takšne spremembe, kot je novi rally v Turčiji.
Zaradi tega nameravam konec februarja oditi v Turčijo za cca 14 dni (letalo, tam najem avtomobila in prevoz z avtobusom). Okvirni načrt: 4 dni ogled dirke, cca 4 dni Kapadokija in nato še …. Mogoče turški del Cipra, mogoče prosto plezanje na Kalymnosu (Grčija), zahodni del Turčije (vzhod se mi zdi še nekam mrzel v tem času)…?
Če koga takšna zadeva zanima, naj se javi. Če ima kdo kakršnekoli informacije o zimsko pomladnem vzdušju v južni Turčiji bom le teh zelo vesel.
Lep pozdrav
Rob LP!
Na ogled WRC v Turčijo se odpravljamo s kombijem, ki ima možnost spanja in kuhanja. Tako, da bomo ostali kar kakšen dan na brzincih in tam tudi prespali. V ponedeljek ob 19h gremo iz Trsta na trajekt do Patrasa in potem preko Aten in ob sredozemski obali vse do Kemerja kjer so boxi (park ferme). Peljemo se seveda mimo Galipolija, Troje, Assosa, Pergamona, Efesa, Didim… Nekaj si bomo ogledali na poti dol, nekaj pa nazaj. Vse skupaj bo trajalo 7 dni. Cena za vse stroške razen hrane in pijače je 300 EUR. Dnevni strošek bo nekje 10 EUR na dan. Na osrednji Anatolski planoti pa mislim, da bo še zelo mraz. V Kapadokiji sem bil sredi aprila in nas je v hotelih pod tremi kovtri zeblo. Upam, da bo obala s temp. bolj prijazna. Tudi Meteore so v začetku marca še hladne.
Nomad
Robert LP!
Smo še vedno v fazi zbiranja. Gre nas lahko 8-9. Ravnokar sestavljam program. Ne morem še dobiti točnih podatkov o trajektih in programa same dirke. Zato je tale program za sedaj bolj okviren: od doma gremo toliko prej, da pridemo v ponedeljek 14.2. v Trst na trajekt ob 19h. V Patras prispemo v sredo ob 6h zjutraj. Od tu je do Kemerja slabih 1800 km. V petek in soboto smo na brzincih. V nedeljo pa moramo že štartati nazaj. Seveda lahko podaljšamo za en dan in se vrnemo v torek 4.3.. Dokončno se bomo odločili, ko bo objavljen program na WCR. Vabim te na mojo stran: http://www.if-nomad.com, kjer boš dobil vse moje telefone in ostalo in se lahko dobiva na kakšno pivo! Poskusi dobiti še kakšnega sopotnika!
Igor NO mad
Forum je zaprt za komentiranje.