Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turčija- rentat avto ali z lastnim avtom na pot?

Turčija- rentat avto ali z lastnim avtom na pot?

Vem, da je v Turčiji bencin precej drag. A vendar- kako bi prišla bolj poceni skozi- z letalom in da si rentam avto ali z lastnim avtom? Obe varianti sta možni, kaj bi vi izbrali? Mogoče kdo ve, kakšne so cene rent-a-cara? Šla bi za ene 3 tedne, obvezno pa bi se prevažala z avtom, kot sem to storila 10 let nazaj. Nepozabno! 🙂

S svojim avtom. Preizkusil obe varianti v Turčiji. S svojim avtom mi je boljša

lp

bv

Vožnja tja in nazaj ti bo pobrala kar nekaj časa. Če ti to ni problem je to bolje.
Če pa je čas dragocen in si finančno ok je bolše letalo.

Si mogoče razmišljala o avtobusih, vlakih?

Z avtom sem že prepotovala večino države, bilo mi je nepozabno.. Ne vem le, kakšne so cene, če rentaš avto..
Z busi in vlaki sem Turčijo tudi že poskusila, je doživetje, ampak se tokrat spet odločam za lasten prevoz, ker tako lahko vidiš veliko več, prideš v še tako odročne kraje.. 🙂

Jaz sem razmišljal o krogu Hrvaška-Srbija-Turčija (Carigrad in nato na jug) pa s trajektom na Rodos in od tam s trajektom v Atene in potem čez Makedonijo nazaj.
Pa so me prestrašili, da je predvsem za Carigrad avta gotovo škoda. Tudi garancija in asistenca mi tam ne bi veljali (pač niso v EU). Potem smo Turčijo izvzeli iz potovalnega načrta.
Pa me Turčija še vedno mika. Verjetno bomo vzeli kako 7 ali 10 dnevno turo po turčiji, ali pa vzeli samo letalske karte in tam rentali avto.
Kakih 40€ na dan pride najem manjšega avta (clio) s klimo. Gledal cene pri EasyJetu, prevzem na letališču v carigradu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close