Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turčija kampiranje

turčija kampiranje

Pozdravljeni,
s fantom načrtujeva, da bi septembra šla z avtom in šotorom v Turčijo.
Zanima me ali ima kdo kaj izkušenj s kampiranjem po Turčiji? Zanimajo me predvsem cene kampov oz. kje se da najceneje prespati (ne rabiva nobenega posebnega luksuza). Ima kdo izkušnje s spanjem na prostem, izven kampov? Je to v Turčiji dovoljeno?
Hvala vam za odgovore

Bili v Turčiji pred 3 leti s prikolicami. Povsod spali po kampih, cene do 10 € na noč, pri čemer se še da kaj pogajati.
Poiščite pa seznam kampov, saj niso zelo pogosti, daleč na vzhodu pa sploh!
predlagam vmesni postanek pri Pirotu -kake 8 km naprej, označeno vlečna služba, zelo urejen kamp za srbske razmere.

Nekateri so označeni z MOCAMP ( motel+camp). Na prostem ne bi spal, saj bosta že kot tujca krasna vaba za vse radovedneže, prodajalce in tudi tiste, ki jih mami kaj drugega ( priložnostni tatovi).
Kampi so primerljivi z hrvaškimi po urejenosti, tako, da kar na pot. Le opozoril bi na ceste. Povsod kje popravčljajo in asfaltiranje na turški način je še kake 10 dni kasneje boleče za avto ( kamenčki frčijo pri srečevanju).
Sicer pa kam ste nameravali?
Mi smo naredili veliki krog brez Vana pa nismo uspeli videt vsega, kar mo si zadali za 4 tedne.

Srečno pot!

Točne poti še nisva načrtovala, verjetno bi naredila krog od Istanbula in potem najprej proti vzhodu in nazaj gor proti zahodu (približno tri tedne, lahko tudi malo več).
Sem pregledala razne tuje forume, kjer pišejo, da je kampiranje izven kampov dovoljeno (podatek iz 2009) in da se pogosto zgodi, da ti domačini dovolijo, da si kje pri njih postaviš šotor. Ne vem pa koliko je to res? Le da moraš paziti na volkove (?!) in škropijone.
Midva bi tako šla z avtom in šotorom, kar je seveda drugače kot z avtodomom.
Predlani sva prevozila Grčijo in sva spala izven kampov, pa ni bilo nobenih težav.
Kot sem videla na zahodu, je tam veliko kampov, na vzhodu pa so res bolj redki. Če cene res niso previsoke bova seveda spala v kampih. 🙂 iskala pa bova najcenejše, študentske možnosti 🙂

Na poti me je presenetila samo velikost Istanbula, saj je gost in kaotičen promet od Izmita do Istanbula.
Ljudje so povsod zelo prijazni, tako da se lahko dogovorite z domačini, le pazite na svojo varnost!!!

Hrana je povsod odlična!

Hvala vam za te nasvete.
Če se spomnite še česa, bova zelo vesela vsake informacije 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close