turčija avgusta z malčkom
Ker smo se pravkar vrnili iz Turčije z dvo in pol letno hčerko, bi ti rada na kratko zapisala moje mnenje o tvojem naslovu.
Najprej nisem bila najbolj navdušena nad idejo, da bi že začeli hoditi na dopust kam drugam, kot na Hrvaško zaradi hčerine starosti, a ko smo videli, kaj nam nudijo na Hrvaškem, sva se z možem odločila za Turčijo, za hotel s 5*, AI varianto. S hrano in pijačo ni bilo nobenih težav – (izogibali smo se jajcem, vodo smo pili iz plastenk,…).
Kar se tiče vročine- skozi je po malem pihalo, tako da se je dalo normalno živeti. V sobah in hotelskih prostorih je povsod bila klima. (Kaj pa boste delali ta teden na Hrvaškem, če bo res 40 stopinj?)
Kar se tiče nevarnosti Sonca- hčerko sva dobro mazala s faktorjem 30, imela je klobuček na glavi in to je en del.
Seveda pa je pomembno tudi to, da smo na plaži bili dopoldan nekje do 11 ure, ali popoldan po 17 uri ( med 14 in 17 je hči ponavadi spala v sobi).
Hotel je imel tudi več bazenov – ob otroških so bili senčniki in smo jih pač dali k bazenu in hči je uživala v bazenu dolgo časa.
Hotel je ime takšno obliko, da je en večji bazen bil do kakšne 11. ure na eni strani v senci, po 16. uri na na drugi strani v senci. Imel pa je tudi zaprt velik bazen in otroški bazenček pokrit s stekleno streho in veliko odprtimi vrati, v katerem smo uživali ko je bili zunaj preveč vroče ( še enkrat bi rada poudarila – vročina se je dala prenašati – pa čeprav mene vročina hitro muči ).
Voda v morju in na bazenih je povsod zelo prijetna in ne rabiš razmišljati, da bi otrok moral po pol urah iz nje, ker ima ustnice modre.
Mi smo v vodi preživeli večji del dneva in morda vam pove kaj podatek, da so nam doma rekli, da za Turčijo niti nismo preveč rjavi – če delaš z glavo, lahko uživaš še pa še.
Skratka tudi z majhnim otrokom lahko v Turčiji uživaš, preživiš zelo aktivne počitnice z njihovo animacijo ( vsega morda niti ne utegneš), in ne gre za to, da sva uživala midva z možem – očitno je tudi hči, ker pravi, da še gremo tja.
Pa lep dopust, kjerkoli že.
Forum je zaprt za komentiranje.