TURČIJA-ANALIJA- HOTEL BUJUG
Lep pozdrav!
Jst sm lani letovala v hotelu Buyuk v Alanyi z agencijo Pelikan (mislim da je prav tako zadej stala agencija Ponete). Bla izredno zadovoljna s hotelom: čist, vsaka soba ima lastno klimo ki jo reguliraš po potrebi, hrana okusna in bilo jo je veliko!! Torej, hotel je super. Kar se pa plaže tiče je pa tako: mivka je povsod in če nočeš imeti mivke v vsaki možni luknji, moraš najeti ležalnik. Prav tako ni nobene sence, zato pa lahko najameš senčnik. Jst sm mela sicr mal privilegijev, dve punci na kupu, pa nama je “nadzornik plaže” dovolil, da sva se naselile pod “njegov” drevo. Drgač ti pa na poti v vodo stojijo malček večji drseči kamni ampak se jih da lepo pokorit da ti ne delajo preveč preglavic…
No, tok za zdej, če imaš pa še kakšno vprašanje pa kar na dan z njim!!!
lp, Katarina
Oj!
Zanima me koliko denarja si vzela s sabo oziroma koliko si zapravila, midva greva za 7dni pol penzion.
Zanima me koliko se kaj zapravi za pijačo in kje se je najbolj splača kupit, ali imajo v sobi hladilnik? Ali pustijo nosit pijačo od zunaj v hotel? Kje ste pa imele kosilo? Kaj ste jedle?
Ja mivka mi gre pa res na živce, sploh je ne prenesem ampak bom že potrpela. Ali hotel res nima svojega bazena?
Jaz bi rada
s sabo vzela denar in ga tam v sef spravla, kaj mislš? Nisem ljubitelj kartic, nikoli ne veš kaj se ti zgodi. A mislš da je 100 000 sit za 2 zadost za hrano in izlete?
Kako sta pa ravnale s fotoapratom, sta ga pustile v sefu ko sta šle na plažo? Midva sva dala kar dost za njega in ne bi rada da se kje izgubi….
Ali sta vzele turške lire ali eure?
A sta šle kam na izlet? Midva bi rada šla v Pamukkale, Antalyo in Kapadokijo. Ali je preveč za 7 dni? Ali je ceneje če greš sam z njihovim busom ali je bolje z Ponte?
Kaj sta pa kej kupovale? In koliko se da znižat?
Pa glede te potovalne lekarne, kaj sta kaj vzele s seboj? Kako je pa s komarji? Ali so vtičnice za elektriko take kot naše? Rabim za polnilec za baterije.
Prvič greva sploh kam daleč in nimam pojma kako to poteka, prvič z letalom, agencijo, prej sva hodila samo v Istro. Zato hvala ti za izčrpne informacije.
lp
O.K. kr velik vprašanj se je pojavilo ampak bom probala odgovort na vse!!
1. Imela sem isto, polpenzion, bilo je vse samopostrežno tako da si se lahko kar lepo najedel zutrej in za večerjo (prej prideš, več hrane imaš na izbiro ampak ni panike)! Čez dan sva zato lahko preživeli ob prigrizkih in nisva zapravljali denarja po restavracijah (1x sva si privoščile kebab in 1x baklavo, to pa mislim da je vse od hrane, ki sva jo kupili). V hotel naj ne bi prinašal svoje hrane in pijače vendar če vse to spraviš v nahrbtnik in če te ne vidijo, ni problemov. Midve sva vodo imeli vedno pri roki pa še zalogo sva imeli v sobi pa nama nikoli niso težili. Najbolš je če kupiš v trgovini, ki je za vogalom, ker je tudi najceneje. Drugače se pa pijača v hotelu plača na koncu (vse kar naročiš pri večerji se ti sešteva in vsoto plačaš ko se odjaviš iz hotela – malce pazi da ti ne zaračunajo česar nisi naročila).
2. Hotel bazena nima, vendar ti takoj na začetku bivanja pokažejo kje je bazen, ki ga lahko uporabljaš, če si nastanjen v Buyuku. Mislim da se moraš sprehoditi do sosednjega hotela tako da je blizu.
3.Glede izletov in denarja: Midve s kolegico sva se glede izletov pozanimale pri lokalnih agencijah vendar je pomembno katero izbereš. Ponudba je pri vseh ista vendar glede organizacije se baje bisveno razlikujejo. Najin vodič iz Ponta nama je po resnici povedal da so njihovi izleti bolj načrtovani za tiste ki so v Turčiji 14 dni ampak da ni problemov, da se da zmenit. Ker sva bile samo en teden se nisva udeleževale izletov, ki so trajali dva dni (mislim da se v Pamukalah prespi). Je pa res, da se jih splača videti (baje da je ogromno turistov ampak vseeno). Če nisi človek, ki bi poležaval na plaži, pot pod noge…
Izlete sva plačevali v € drugače pa sva menjali evre v turške lire, ker so nama rekli da se tako laže ogajaš pri cenah. Moraš pa paziti, da te vse te nule ne zavedejo (malce matematike ne škodi) :))
Cene se zniža lahko tudi do 50% vendar moraš imeti potrpljenje. Če noče takoj znižat, pejt stran od njegovega štanta in se vrni čez 10-15 minut in probaj še enkrat. Pa nikoli ne smeš pokazati, da ti je neka stvar zelo všeč, delaj se da ti je pravzaprav vseeno, da paseš frbca. Šele nato se “dotakni” stvari ki ti je všeč in začni pogajanja.
4. Glede sefa ne vem nič, ker se nisva spravljali svojih stvari. Fotoaparat sva vedno nosili s sabo, je pa res da sva ga skoz imeli na očeh, tudi ko sva bili v vodi.
5. Kupovat se splača usnjene izdelke, začimbe… Imajo ogromno oblek, ki so ponaredki znanih znamk in če to te ne moti, jih lahko dobiš zelo poceni. Ponavadi dajo še popust pri nakupu 2 ali 3 kosov oblačil. Vsaj tako je bilo lani, pa verjetno bo tudi letos.
6. Vtičnice so enake kot pri nas, sm lahko normalno polnila mobitel. Kar se pa tiče lekarne sem vzela pa samo najnujneše: lekadol, aspirin pa sredstvo proti komarjem. Sm pa potem zvedla da je fajn če imaš nekej proti driski. Baje da se je treba izogibat pijači z ledom, ker led delajo iz vode s pipe ampak jst sm pila tudi to pa nisem imela problemov. Ne vem…
Zdej pa mislm, da sm vse napisala, če sem kej pozabila pa še 1x vprašej…
Lp, Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.