Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turčija ali Maroko

Turčija ali Maroko

S prijateljico se avgusta odpravljava za dva tedna na low-budged potovanje, glede destinacije pa sva v dilemi: Turčija (verjetno bi sli bolj proti vzhodu) ali Maroko. Oboje naju mika. Letalska karta je za malenkost drazja v Maroko, kakšne so pa cene v obeh drzavah sicer? Na strani LonelyPlaneta so tam tam, nekaj drazje v eni drzavi, nekaj v drugi…

Seveda pa je drugi “problem” klima – avgusta je povsod vroce, ampak kaj bi vi priporocali? Prosim, oglasite se s predlogi!

Turcija je dosti drazja od Maroka.

Koliko pa je to – drazje? Recimo primerjava prenocisca ali prevozov?

Iz Benetk leti Myair v Maroko (www.myair.com) in ima ful poceni karte. Poglej… Meni je Maroko lepši! Pa v 14 dneh imaš več od Maroka kot od Turčije. In ni res, da je Maroko dražji. Turčija je dražja.

“Drazje” pomeni to, da so v prvi vrsti vsi javni prevozi npr. iz letalisca v mesto drazji. Velikokrat nimas moznosti iti z lokalnimi busi in moras vzeti taxi, potem pa je to drazje kot pa v maroku. V maroku placas drobiz (evro, dva) za voznjo po mestu, v turciji pa so cene kar zasoljene, podobno kot v evropi. Ne smes pozabit, da ima turcija zelo zelo drag bencin (podobno kot v Angliji); mislim da je 1 liter blizu 2 eura.

Prenocisca so tudi drazja. Ce bos sla v Anatolijo (vzhod) bos verjetno tudi lahko ceneje prespala, ampak sigurno te bo zanimal tudi istanbul, ankara, pa kaksno obmorsko mesto, kjer pa bos tezko nasla spanje, ki bo koliko toliko v redu pod 3o Eurov. Primerjava Maroko – tu najdes vsepovsod sobo z kopalnico od 50 – 100 dirhamov (5 – 10 Eurov). Maroko je tudi manjsi in ga lahko lazje prepotujes; jaz sem bil npr. na poti od severa do juga pa nazaj (priletel v Malago, sel dalje do gibraltarja in potem z ladjo prek in z busi vse do juga). Avtobusi so poceni (nekaj evrov npr. za Casa – Marakesh, itd..).

Prav tako se ti bo maroko zdel veliko bolj drugacen, kot pa turcija. Turcija je veliko bolj evropska.

Ce se rabis kaksno konkretno informacijo mi samo mailaj na rubio_sanchez@yahoo.com

Letis pa lahko kot je zgoraj ze nekdo napisal iz benetk za 150 Eurov sem pa tja, ali pa ce gres tako, kot sem jaz letel; london stansted – malaga, pa potem naprej.

L.p.

Bil v obeh državah…obe se splača videti. Letos eno drugo leto pa drugo…Zato vrzita kovanček in videli bosta kam vaju pelje pot 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close