Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TURČIJA ALI DŽERBA

TURČIJA ALI DŽERBA

Turistična agencija Sonček ima t.i. magic life pakete ( all incl, animacija za otroke,..) po ugodnih cenah. Izbiram med Turčijo ( Kemer Imperial ) ali Djerbo ( Mare Imperial ali Vincci Djerba Resort ). Naj omenim še, da sem sama z dvema otrokoma, 7 in 8 let. Kaj bi vi izbrali z vidika varnosti in počutja.
Lep pozdrav

Pozdravljena

Bom napisal iz lastnih izkušenj. Bil sem in v Kemerju in na Djerbi ( predlani ). Nič nisi napisala v katerem terminu potujete. Če bi izbiral bi vzel Vinncci Djerba Resort. Zakaj ? Hotel je zelo lep a ima nekoliko boljšo ponudbo kot Mare Imperial. Hrana je več kot odlična in vreme bo v tem trenutku bistveno boljše kot v turčiji. Djerba je majhen otok. V pol ure si na vseh koncih imaš pa nekaj zanimivih izletov. Potovanje z gusarsko ladjico na otok flamengov, potovanje v notranjost puščave itd.
Pa ne pozabiti obiskati farme krokodilov na otoku. Za varnost se pa ni za bati. Je več kot varen otok.
Turčija ?!? Hrana povprečna in tudi vreme zna biti malo spremenljivo.
Skratka uživajte kjer koli že boste !

Lep pozdrav

No vreme poleti v Turčiji ni nič bolj spremenljivo kot na djerbi. Sicer Magic life je produkt od Guleta in je zelo dober. Kot veš so vsi hoteli magic life s 5 zvezdicami. Tudi hrana je več kot dobra.
Po mojem letos izberi kar je ceneje, drugo leto pa tisto destinacijo, ki je potegnila ta kratko.
Sporoči kaj si izbrala.

Lani bili v Turčiji – par kilometrov od Kemerja. Zelo, zelo super poskrbljeno za varnost………….govorim o izletih in raznih vodnih športih. Turki so fenomenalni glede otrok.

Na Džerbo grem pa letos in to ravno v tega Vincija. Moram probat………..

Nisem bil povsem natančen zato se bom popravil. Je res, da so vsi hoteli 5 * in nudijo toliko, da vsega sploh ne moreš koristiti. Tudi turčija je povsem varna in lepa in nima nič slabše ponudbe kot Djerba.
Ker ” Katrca ” ni navedla datuma potovanja sem predvideval, da mogoče potuje med prihajajočimi prazniki in, če pogledaš na internet je napoved za Djerbo 30 C za Turčijo ( Kremer ) pa dež in borih
23 C. Zato sem napisal, da je za trenutni letni čas Djerba trenutno prava izbira. Poleti pa je na obeh lokacijah dejansko prevroče !
Prilagam link na informacije za vreme Greš na Landeinfos in na Wetter:

http://www.reise.de/content.php5?nav=1&tpl=lm

Lep pozdrav

Matjaž

tudi jaz sem bila na džerbi in turčiji (kemer-kiriš)
pokrajini se med seboj ne moreta primerjat, ker je to čisto druga klima

džerba ima suho vroče podnebje in smo se odlično počutili kljub visokim temperaturam. voda je topla, moti me polno trave, ki plava ali leži po obali in jo grabijo v ogabne kupe. vse ostalo na džerbi mi je bilo super.

v kermerju smo bili v hotelu višje kakovosti kot na džerbi, pa mi je bilo manj všeč. hotel je bil prevelik, vse se je dogajalo v hotelu, izven hotela pa same trgovine s cunjami in usnjem. mesto je staro okoli 20 let in ni čisto nič za videt. razdalje so velike in potrebuješ ful časa, da si kaj ogledaš. klima je pa z dosti vlage (brisače se sploh ne posušijo in zato je bilo dobrodošlo, da je hotel vsako jutro nudil suho kopalno brisačo – ne pa sveže, ker jih niso vseh prali ampak po potrebi samo sušili!), začetka julija nas je presenetil deževen dan!!!

varnost je tako v turčiji in na džerbi prvi pogoj za uspešen turizem, vendar teroristi napadajo muslimanske države (ker ne želijo, da se po muslimanskih deželah širi turizem), vsako leto nekje podaknejo bombo. se pa turistični delavci zelo prizadevajo, da bi bi zadovoljili turista čisto v vsem (da je že moteče, ker s tem vse evropizirajo, ker meni ni všeč).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close