Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turčija – alanya

turčija – alanya

Zanima me, če je bil kdo v hotelu BLUE FISH s turistično agencijo Travel point, ki objavlja last minute na zadnjaminuta.com., Kakšne ima izkušnje, plaže v Alanyi, kaj si je možno ogledat v bližini. kakršnekoli komentarje prosim.

Jaz sem bila lani v Alanyi – s Kompasom. Tudi last minutet, hotel *** (sem žal pozabila, kako se mu je reklo). Skratka, moje izkušnje:
hotel s 3 zvezdicami v Turčiji je bolj poden, kot ne. V 1 tednu niso niti 1krat zamenjali brisač, tuš v kopalnici je imel zaveso vsaj 20 cm nad tlemi, tako, da je bila po vsakem tuširanju kopalnica popolnoma mokra, za zajtrk in večerjo (imela sem polpenzion) si moral biti dobesedno 5 minut pred začetkom v vrsti, ker je potem vsega zmanjkalo, novih stvari pa niso nosili. Zajtrk ves teden isti:
Kava (iz tako umazanih kao termosk, da se ti vse zagabi), lubenica, feta sir, olive, maslo, med, marmelada
Večerja: tudi zelo slaba izbira.
Plažo sem imela cca 100 m od hotela. Pač plačaš ležalnih + marelo – brez tega ne zdržiš, ker je mivka, oz. pesek prevroč. Še do morja moraš imeti kakšne šlape na nogah.
Do centra sem imela cca. 2 km. Tam pa saj veš: milijon trgovinic v stilu bazarja, ponaredki vseh možnih blagovnih znamk ….
Jaz sem se imela tisti teden drugače čisto OK, vzameš vse v zakup in rečeš, da za malo denarja malo muzike.
En teden polpenzion + viza me je prišlo okoli 60.000 Sit.
Jaz pravim: če nisi občutljiva, kar pojdi.

P.S. Čeprav je bil hotel totalna špilunka, pa je v sobi začela delati klima takoj, ko si jo odklenil. Brez klime bi me pa pobralo!!!

Jst sm bla lansko leto v Alanyi (last minute varianta) z agencijop Pelikan (mislim da delajo v sklopu Travel Pointa) in sm bla full zadovoljna! Bla sm v hoteli Buyuk (***) in je bil super: čisto, vsak drugi dan sveže brisače… Enkrat smo sicer imeli problem z vodo ampak je prišlo do izpada v celem predelu mesta tako da hotel ni imel ničer pri tem.
Hrana je bila odlična (imela sem polpenzion): zajtrk je bil večino enak vendar je bilo toliko izbire da si praktično vsak dan jedel nekaj drugega, večerja je bila pa tudi okusna, veliko zelenjave in bolj lahke hrane. Pa tudi če si prišel malček bolj pozno si imel izbiro.

Kar se pa plaže tiče: tudi pri nas je bila peščena in nikjer sence tako da bi bil najem dežnika skoraj obvezen vendar ker sem bila s prijateljico, Turki pa so veseli punc v kopalkah nama je oskrbnik plaže pustil da sva se ulegli v edino senco na plaži, ki drugim ni bila dovoljena :)) No, treba je izkoristit kar ti je dano…

Mislim da sm povedala bistvo, če te pa še kaj zanima pa kr vprašaj…

Hvala za odgovor, se že veselim. Zanima me če si je možno ogledat, kaj v bližini Alanye, baje da so neki slapovi in pa jame, koliko približno stanejo izleti npr Pomukale, kaj se plača kupit na bazarjih, za koliko se ponavadi, da zbiti ceno, ali se počutiš varnega tudi zvečer na ulicah?

Zvečer na ulici ni panike, saj je na tisoče turistov. Rep pa je, da ti ni ravno treba mahato z denarnico naokoli.
Kaj se splača kupovati na bazarju? To je relativno, saj prodajajo same ponaredke. Če misliš kupovati torbice, čevlje, pasove … ti priporočam trgovino SCALA. Moraš pa zdilati za cca. 50%. Vse.

ciao,
jaz sem bila pred 2 letoma, je bilo ful vredu, čeprav so ti turkiči potem že mal o tečni kr skozi gušijo ampak tudi zanimivi, bazarju kupiš vse kaj vidiš res so ponaredki ampak dobri pa za taki denar haloo!
Na pamukale je zelo daleč mislim da okoli 300 km tako da porabiš skoraj 2 dni, ostali izleti so enodnevni ampak niso poceni.

aja hantlat z cenami pa moraš full obvezno!!!

A slučajno kdo ve kolko pridejo ležalniki in marele na dan ali teden?

Ležalnik + marela je lani prišla 1 Euro na dan.

S fantom sva se pred 14 dnevi vrnila iz hotela Blue fish. Hotel je takšen, kot so ge predstavili v agenciji Travel point, povsem korektno. Pred odhodom sva vedela, da je hotel umaknjen iz centra mesta, vendar naju ni motilo. Je prijeten hotel na plaži, ki je čudovita, do mesta pa se pač zapelješ z busom.
Lp, Jana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close