tupperware
Jaz sem mislila, predvsem tiste, ki so za shranjevanje živil. Drugače pa imam Tupperwar posodo za kruh, pa tisto za sir in salame, posipnico za mleti sladkor,…
Pri tisti, za kruh me moti, ker jo moraš veliko zračit, če ne ti kruh dobi neprijeten okus in lahko splesni, tista pa ki je za narezke in podobno, pa je plastika postala grda, kot da je nekako lepljiva, medtem ko pri curverju tudi po več letih tega ni, hrana pa v njih prav tako počaka. Jaz oprano solato prav tako shranim v hladilniku, za dva dni v curverju. Najboljše, da probaš, saj ljudje smo različni. LP
Pri nas doma se posode Tupperware kar naprej valjajo po celi kuhinji in tudi v otroško sobo rade zaidejo, he, he… res je veliko uporabljamo. S posodo sem zelo zadovoljna. Menim, da je cena upravičena, saj ti za vsako posodo nudijo garancijo 50 let. Kaj to pomeni? Pred meseci mi je padla na tla skleda za solato, ki jo imam že pet let. Skleda je na dnu počila. Poklicala sem zastopnico za TPW, ki mi je počeno skledo takoj in brez vprašanj zamenjala za NOVO skledo. Prijateljica ima njihovo posodo že 30 let in je brez problema in zastonj zamenjala pokrove, ki so bili res že malce dotrajani in niso več dobro tesnili. Ravno v tem menim, da je ta posoda največ vredna svoje cene.
Strinjam se z Karmen, ta posoda je vredna svoje cene. Samo enkrat me je razočarala in sicer posoda za kruh, kruh mi notri zgnil. Brez problema se jo zamenjala za nekaj drugega. Zelo kvalitetna je posoda za mesenja in vzhajanje testa, lupilec je res super, pa tiste posode za shranjevanje makaronov, špagetov, moke……..
Všeč mi je ta način prodaje. Zbereš prijateljice, sosede in izveš njihove izkušnje, se sprostiš ob klepetanju, spoznaš novosti……….pa še na dom ti jo pripeljejo. Skoraj bi pozabila pa še veliko uporabnih daril dobiš. ; o )))))))
lp tina
Sama imam kar nekaj posod, vendar ugotavljam, da je curver ali kakšna druga posoda ravno tako dobra. Imam navado, da v sobotah nakuham več hrane in jo pol zamrznim, ker čez teden nimam časa kuhati. Imela sem tiste posode, štirioglate posebej za zamrzovanje. Zgodilo pa se je, da so postale čisto rumene in kljub temu, da sem jih pomivala z veliko detergenta in v vroči vodi niso izgubile vonja po žaltavi maščobi. Ravno zaradi tega sem jih vrgla stran in kupila curver in še ene druge posode v Hardiju (poreklo italjansko). Uporabljam jih že 3 leta, še vedno so kot nove. Zelo pa mi je všeč tista skleda z modrim pokrovom, prav pride posebej med prazniki za razne solate.
Mene pa bolj kot vse moti ravno način prodaje, ker so vsi taki prodajlci in zastopniki, ki prodajajo na domu preveč vsiljivi. Imamo nekaj znancev, ki se ukvarjajo s tako prodajo, pa se jih vsi po vrsti izogibamo, ker resnično pretiravajo. Poleg vsega so cene tako visoke, ravno zato, ker prinašajo precejšen zaslužek in ne samo prodajalcu, ampak celi verigi. Toliko o tem, ko kupuješ od znan(ke/ca), ki naj bi ji nardil uslugo in pokazal dobro voljo, on pa je tako nesramen, da to izkoristi. Tudi tačša je z enakim namenom kupovala izdelke Tupperware od nečakinje, da ji naredi malo veselja in sedaj ima doma za 20.000 sit neuporabnih stvari, kot pravi sama. Še tisto, kar je uporabljala se je izkazalo za neuporabno, npr. cedilnik za špagete – ko enkrat pride nanj maščoba je ne spraviš stran enostavno, bele posode za solato izgledajo, da so vse umazane od zemlje, čeprav so oprane, tako, da so neokusne za uporabljat, v posodi za kruh – kot ste že same povedale – kruh splesni,..itd.
Sam imam vse te stvari čisto navadne, kupljene v Merkurju ali podobnih trgovinah, pa nimam niti ene težave, ne z čiščenjem, ne s plesnijo, pa povrhu vseha, sem prišparala, sigurno 15.000 sit! To pa imamo mi že za en dober nedeljski izlet!
Pri nas imamo Tupperware posodo za kruh že 8. leto. Posoda za kruh je odlična, le paziti je treba, da posodo vsak dan prezračiš. Ko so se nam v letih uporabe na vogalčkih nabrale male plesnive pikice, sem posodo dobro oprala v pomivalnem stroju, nato sem jo pomila z alkoholom in dala na balkon na sonce (UV žarki namreč delujejo razkužilno) in od takrat naprej nam ne plesni več. Aja, pa še v bližini virov toplote (hladilnik, pečica, na soncu) ne sme stati, saj potem kruh v njej začne plesneti.
Testo zamesiš kar v posodi, nato pa posodo zapreš in iz nje iztisneš zrak. Nato se začne, z vzhajanjem testa, pokrov napihovati in se odpre. Takrat ga ponovno zapreš in iztisneš zrak…..dokler ni posoda polna testa (odvisno tudi od količine testa). Potem pa testo samo potlačkaš nazaj in ponovno pustiš vzhajati….testo je pripravljeno….
Zelo pomembno je, da posodo Tupperware uporabljas pravilno, potem so dobre izkusnje z njo zagotovljene, saj je med plasticnimi posodami najbolj kvalitetna. Doma imamo TW posodo staro preko 30 let, se vedno je uporabna, imamo pa tudi veliko novejsih stvari. Najbolj sem navdusena nad “ovali” za shranjevanje in kompleti za hladilnik, pa tudi “kuhinja” je cudovita, kot tudi namizna kolekcija.
Sem predstavnica in svetovalka za Tupperware izdelke, lahko mi pišete na sonja.nani@gmail.com ali pokličete na 031 231 016- Sonja 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.