Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tunizijski safari

tunizijski safari

Pozdravljeni,

zanimama me kako in kje si zrihtaš za turo po safariju (na Djerbi) in koliko približno stane, pa jahanje kamel?

Šli bom na Djerbo z agencijo, kjer ni vštet safari, zato bi si sami radi to uredili? Prosim za kakršno koli informacijo:

Hvala in lep pozdravček,

Alea

Tudi mene zanima enako, ker se tudi odpravljam tja, pa mi je velika želja jahanje kamel in vožnja s terencem po sahari. A na Djerbi se da sporazumevat v angleščini?

Hvala!

To so enodnevni izleti. Ponudili vam jih bodo predstavniki agencije (cena cca 75 TD za enodnevni s
kosilom), lahko pa povprašate za tak izlet na recepciji hotela, pri raznih turističnih agentih, ki ponujajo te izlete. Tudi z angleščino se boste sporazumeli, še bolje z francosčino, italijanščino,
nemščino, v hotelu kelnarji znajo že tudi nekaj slovenskih besed. Pestro in veselo.
Kar brez skrbi. Tudi tisti se znajdejo, ki razen slovenščine ne poznajo nobenega tujega jezika.

LP

Midva sva šla z Intelekto:
1. Enodnevni izlet v Saharo z jahanjem kamel + ogled trogloditskih hiš v Matmati; cena je 75 TD + 15 TD za jahanje kamel
2. Enodnevni izlet z Jeepi na celino pa stane 70 TD (nisem čisto 100%)

V obeh cenah je všeto kosilo.

op. 1 TD = cca. 150 SIT

Midva sva šla jahat kamele in je bilo res super. Priporočam. Pa še dež smo imeli v Sahari.

lp
G

Hi!

Mene pa zanima kaj je še drugega zanimivena na Djerbi in ali je safari primeren tudi za otroke ?

Hvala!

LP

Safari je super, tudi jahanje kamel je po moji oceni lahko tudi za malo večje otroke – od 10 let dalje (samo moje mnenj).

Bodite pa resnično previdni pri hrani – ne jesti zadev, ki o prišle v stik z vodo (solata, sadje, ki se ne olupi). Tudi zobe si umivajte z kupljeno vodo, sicer je velika možnost, da skupite kakšno zastrupitev. Pa medicinsko oglje s seboj, nekaj škatlic.

Sicer pa je Tunizije res raznolika in se jo splača pogledati.
Pa lep dopust.

Daj ne pretiravaj s to vodo. Sploh ni tako.
Jedli smo vse pa nobene okužbe.
Voda iz steklenice je samo za pitje, zobe smo si umivali s tisto iz pipe.
Tudi oglje ne priporočajo. Rajši za boljši občutek varnosti vzemite s seboj kapsule seldiar.

Še to. Voda iz vodovoda v Tuniziji je razsoljena morska voda in zato ni primerna za pitje.
Priporočam, da ne pijete gaziranih pijač, ki pospešujejo prebavo. Tudi kakšno nezrelo
sadje lahko povzroči kakšno nevšečnost.

Lep dopust in kar brez skrbi.

Se pridružujem mnenju predhodnika. Ne se toliko ubadat z vodo – raje glejte DA NE PIJETE PREMRZLE VODE. To te tudi prežene – pa še kako…………

Smo šli na trodnevni safari z mulci ( 7 in 11 let ) Mlajšim bi pa res odsvetovala. Tisto kamelo lahko jahajo tudi na plaži – manjka se jih.

Bi pa svetovala glede oblačil: hlače čez kolena, majica z rokavi, kapa, sončna očala, krema za sončenje, in obvezno spit najmanj 3 l vode čez dan. Nikamor brez steklenice vode – niti na tržnico. Pri 45 stopinjah se niti ne zaveš izsušenosti ( hodili smo lulat 1x dnevno )

Moj pripetljaj – pri jahanju mi je neopazno ruta zdrsnila na stran in razkrila kožo. Zelo hitro je vodnik to opazil in me opozoril – rdeč trikotnik je hudičevo pekel še nekaj dni.

Eh še toliko je za napisat pa se mi prav ne da danes – če sploh koga zanima.

Pa na vizo ne pozabit!!!

Le kakšna viza, ne zavajaj ljudi.

🙂

Tranzitna viza logicno!!!!

🙂 🙂 🙂

Nehaj se delat norca 811, nismo vsi svetovni popotniki kot ti!
Tunizija je zakon!!!
loool

še o tem, koliko je primerno za otroke
primerjno je za potrpežljive šolarje, ki si to nadvse želijo in bodo zdržali 6 ur vožnje v eno smer
prihod je namreč ob 12, ko kaže termometer 45 stopinj

zgleda pa tako, da pride na kup full avtobusov iz katerih se vsujejo turisti kot ovce; jih posadijo na kamele, pofografirajo in gredo jahat… povratek čez eno uro vmes je pa pol-urni postanek sredi ničesa!!

Nadaljujem Larino pripoved….sredi ničesar v puščavi,in pri 45 stopinjah v senci(ob 13 uri),koliko je na soncu sredi ničesar ne vem,vem pa da je bilo neznosno…kjer upajo,da boš kaj kupil.In te malo cvrejo,he he,po domače,da bi prodali vsaj vodo.
No,vsaj zanimiva izkušnja,vendar preveč turistična,kot je povedala že Lara.Žal.
Vize pa za Tunizijo definitivno ni treba…za letovanje že ne.In 811 res zavaja ljudi,saj marsikdo pomisli,da bo treba jo doplačat kot za Maroko,Turčijo…

Živjo,

Zanimivo je pogledat tudi farmo krokodilov (mi smo šli s taksijem) in izlet na otok flamingov (prijatelji so bili predvčerajšnjim) je baje noro doživetje – predvsem animacija.

lp
G

Aja, kar se pa tiče vode in hrane… Umivala zobe s tekočo vodo v hotelu, pila pijačo z ledom, jedla vse, tudi sladoled, 14 dni, pa nobenih problemov!

lp
G

OTOK FLAMINGOV je šele nateg:
prvič: ni flamingov, ker so tam samo pozimi
drugič: ni otok ampak polotok
med potjo se kao vidi delfine – ????? prazne obljube

spet ena poteza za instant turiste: na obali ni niti ene ponudbe ležalnikov in senčnikov, vse se dogaja v velikih šotorih kjer dobiš za jest in potem priredijo nek bajen šov, ki je vsem kao smešen
morje je res fantastično lepe “karibske barve”, žal je to tudi vse, cel dan pa na soncu ne moreš bit – tako si prisiljen poslušat glumače v gusarski preobleki

krokodile so pa pripeljali iz Madagaskarja

ampak: če ne greš v puščavo, pa z gusarji … ti je potem žal, da nisi šel!

Otok flamingov je res malo mimo izlet. Otrokom je pač všeč vožnja z ” gusarsko ladjo. Šou je bil res smešen in zanimiv – ostalo pa izguba časa. Hrana pa zelo dobra.

Krokodilja farma je ena zelo smrdljiva mlakuža. Če že greste vam priporočam parfum na robčku.

Enodnevni safari je zame res mučenje – raje več dni, kjer se po vožnji spočiješ in osvežiš v hotelskem bazenu in greš kamelce jahat ob 19, ko je že malo znosneje – še vedno pa pasje. Res si ne znam predstavljat vsega tega od 13!!!!!!!! v najhujši vročini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close