Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tunizijski safari

tunizijski safari

Pozdravljeni,

Zanima me, če je kdo bil na Tunizijskem safariju in kakšne so vaše izkušnje. katero agencijo priporočate in vse kar spada zraven. Letošnje poletne počitnice bi rada aktivno izkoristila. Vsi napotki bodo dobrodošli. Hvala.

Zdravo MYST !

Mi smo bili pred tremi leti zato se vseh krajev ne spomnem. Šli smo z Globtourjem, zato ker so z razliko od Kompasa organizirali safari z džipi. Safari je trajal tri dni, startali smo iz Hamameda, vso prtljago smo naložili na džipe in jo ves čas vozili s sabo. Prvo noč smo spali v nekem podzemnem hotelu(zelo lepo vštiman) na vhodu v Saharu. V džipu smo bili v šestih plus šofer. Ime šoferja se spomnim, bil je Karim. Znal je celo nekatere slovenske pesmi, ko smo šli mimo kaktusov nam je zapel “Na kaktus, na kaktus se je vsedla….”. Ko je videl kakšno žensko je rekel “Dobra mačka ” itd. Celo pot je bilo veselo. Mi smo zjutraj ruknili en šnops za preventivo, ko je Karim stopil v džip nas je pozdravil “Dobro jutro Slovenija, alkohol.” Tam je alkohol smrtni greh, se pa spomnim, ko smo se vstavili v neki oazi in je bila tam ena oštarija. Od zadaj so ga pa tudi domačini kar v redu žingali. Toliko o tem.
To potovanje mi je ostalo globoko v spominu in ga ne bom nikoli pozabil, pa fatamorgano smo doživeli, pa rely po puščavi (kdor je želel) in spuščanje z džipom po strmih sipinah, skoraj 90 %.
Pravo doživetje je pa sončni zahod v puščavi. Enkratno.

Pojdi to varianto, ne bo ti žal. Samo prav poleti ne iti, prevroče.

Lep pozdrav
Atis

Hvala za informacije, sem zelo vesela, da se je kdo oglasil. Vem, da je poleti prevroče, a na žalost sem prvo leto zapolslena in to v šolstvu in le takrat lahko dopust dobim, tako, da mi je to edina varianta. Sicer pa dobro prenašam vročino :)))

Živjo!
Tudi mi smo na maturantskem izletu naredili podobno turo in kolikor se spomnim je bilo fajn… na žalost pa naša skupina ni imela take sreče z voznikom, ki je imel očitno že polhn kufer mulcev in nam ni pustil poslušati niti kasete, poleg tega pa je bil večino časa tiho.
Srečno, pa lepo se imej! Tudi vročino se da preživet…klobuk na glavo, pa gremo…ko boste šli pa na kamele, pa veliko pij, jst sem dehidrirala.
Anka

hej,
se pridruzujem tvojemu mnenju. Safari je res super varianta. Sama sem bila v aranzmaju turisticne agencije Intelekta in smo startali s prekrasnega otoka Djerbe in seveda smo sli z dzipi, pa se zelo ugodna cena je bila. Se mi zdi, da je boljse startati z juga, ker si hitreje v puscavi in imas vec casa za ogledovanje itd… Mi smo si pogledali mesecevo pokrajino, (snemanje filma Vojna zvezd), berberske podzemne hise, jahali smo kamele po puscavi (fenomenalno), potem smo se peljali cez najvecje slano jezero v Tuniziji, ki se imenuje Chot el Jerid.. Ful je blo dober, ko smo si sli pogledat gorske oaze oz. vasice… No mi smo se potem vrnili nazaj na otok po 3 dneh in se tam uzivali do konca dopusta, ker je to res rajski otok. Kar se pa tice vodica se je tudi nas imenoval Karim in je tudi znal kar precej slovenskih besed…mogoce pa je bil isti…? Tudi soferji so bili super, sploh ko smo se vozili po sipinah,…
Toplo priporocam safari, ker veliko vidis… in je res ful dober….
Cim lazjo odlocitev.
LP

Ojla!

S fantom sva pocitnikovala v enem izmed hotel v Hammametu in mse med drugim udelezila tudi dvodnevnega safarija, ki se nama je najbolj vtisnil v spomin. No, mogoce je bilo malo prevec km,ampak je bilo vredno vsake minute!

Definitivno priporocam!

Clody

k vsemu, kar so ti že drugi povedali, morda samo opozorilo. po puščavi jezdijo takoimenovani divji jezdeci na oknjih, ki ti prinesejo STARO pijačo do kamele – in čim jo enkrat primeš (vrže te na finto, da mu malo pridrži flašo), jo moraš plačat, ker je nazaj ne vzame. So pa ti jezdeci malo čez les, če mene vprašaš…No, jaz te vražje coca-cole nisem prijela, jo je pa ena tipica v skupini in so bili kar mali problemi. Mi bi ji najraje vrat zavili – to pa zato, ker nas je kamelji vodič na to opozoril :).

Sicer pa,…kaj vem, meni se ni zdel to takšen vau, je pa bilo fino, ker so me naučili zavezat si turban (ne znam več prav) in ker si v tistih oblačilih…no ja, po svoje zanimivo. Samo ponovila pa ne bi :).

Uživaj!

P.S. PA VELIKA ZALOGA TVOJE VODE TI RES NE BO ŠKODILA :)!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close